Falra akasztható gyerekcipő-tároló

Gyerkőc

Falra akasztható gyerekcipő-tároló

Ősszel-télen a csizmák és hótaposók, tavasszal-nyáron pedig a szandálok és félcipők „lakják be” az előszobát – mindig helyhiánnyal küzdünk, főleg ami a gyerek lábbelijeit illeti. 

A gyerekek cipőit általában a felnőtteké mellett tároljuk az előszoba cipősszekrényében, csakhogy ezeket nem az apró lábbelikhez méretezték. A falra akasztható cipőtároló több szempontból is megoldást jelent: helyet takarítunk meg vele, nem kell alatta feltakarítani, első pillantásra átlátható a cipőkollekció, és nem utolsó sorban vidám látvány!

Anyagszükséglet

25×200 mm-es fenyőlécből vagy rétegelt lemezből

• 3 db 110 cm hosszú függőleges elem (A) • 4 db 87,5 cm hosszú vízszintes polc (B) • faragasztó • 2 db L-vas a felfüggesztéshez • 8 db csavar és dübel

Lépésről lépésre

1. A rajzon látható méretezés alapján jelöljük fel a deszkákra a kivágandó részeket.

2. Kézi- vagy dekopírfűrésszel 10 cm hosszan vágjuk be a deszkákat a jelölések mentén, majd vésővel távolítsuk el a fölösleges faanyagot.

3. Ráspollyal, majd csiszolópapírral simítsuk le a felületet. Ezt azért is szükséges figyelmesen végeznünk, hogy védjük gyermekeink kezét a szálkától.

4. Az illesztéseket kenjük le faragasztóval, nyomjuk egymáshoz az elemeket, a kinyomódott ragasztót pedig nedves ronggyal töröljük le.

5. A ragasztó száradása után fessük vagy lazúrozzuk le tetszés szerinti színűre a polcot, ezzel növeljük tartósságát, egyszerűsítjük tisztíthatóságát.

6. A falra 4 lyukú L vassal rögzíthetjük. A csavar és dübel mérete attól függ, milyen falfelületre kerül a polc és mekkora súlyt hordoz majd.

7. Íme a kész bútordarab. Ha polcunkat nem akarjuk színesre festeni, akkor csiszolás után alkalmazzunk vizes pácolást, majd a lakkozáshoz használjunk színtelen bútorlakkot.

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Trükkös tükrök
A készen vásárolt bútorok sem feltétlenül készek olyan értelemben, hogy ne szabadna hozzájuk nyúlni, és még jobbá, szebbé varázsolni őket. Íme egy kiváló példa.


Ötletek
Egyedi szerkezetű könyvespolc
Szüksége volt egy könyvespolcra Héja Tamásnak (Besenyszög), és úgy döntött, hogy nem vesz, hanem csinál egyet.


Ötletek
Bambuszpolc
A polc elkészítése szükségszerű volt, amikor új, bútorozatlan albérletbe költözött párjával Andráska Béla Budapesten.


Otthon-bútor
Újragondolt minigardrób
Panellakása kisméretű, 250×130 cm alapterületű gardróbszobáját alakította át Tóth Judit Budapesten.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság