Játszótér otthon: te magad is megépítheted

csináld magad

Játszótér otthon: te magad is megépítheted

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy a játszótér közelében lakhat. Márpedig a gyerekek imádnak hintázni, csúzdázni. Egy egyszerűbb játszótér megépítése nem túl hosszú folyamat, ha van nagyobb kertünk, érdemes vele megpróbálkozni. Amire nagyon oda kell figyelni, hogy a lehető legbiztonságosabb legyen! Olvasónk, Szivósné Haszák Marianna megmutatta nekünk, ők hogyan csinálták!

Mariannék akácos erdejének gyérítése után sok kivágott vékonyabb farönk állt rendelkezésre. Kétkézvonóval leháncsolta őket.

hinta2.jpg

Ezután hagyták a rönköket néhány napig száradni. Mariann száradás után csiszolópapírral átcsiszolta, majd lazúrral lefestette őket.

2_1558530433_3291_2.orig.jpg

Végül méretre vágták és összeállították az elemeket. Marianna a neten talált egy mintát, ami megtetszett neki, az alapján készítették a szerkezetet.

hinta4.jpg

A rönkök bizony nehezek voltak és egyedül nehéz volt őket pakolgatni. De szerencsére a végső összeszerelésre eljöttek segíteni a barátaik is.

hinta5.jpg

A hely adott volt a ház mögött. Az eső ugyan sokszor közbeszólt, ami kicsit megnehezítette a munkát, de végül befejezték az összeszerelést.

hinta6.jpg

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Praktikus tanácsok, ha garázskaput szeretnél
Garázskaput szeretnél? Elmondjuk milyen legyen, miből válogathatsz, és mely szempontokat érdemes tekintetbe venni.


Otthon-bútor
Kincset érő tetőtér
Ha a gyerekek érkezésével a család otthona szűkössé válik, sokan csak új ház vagy lakás megvásárlásában látják az egyetlen megoldást. Ám előtte érdemes a már meglévő ingatlanunkban rejlő lehetőségeket is feltérképezni.


Gép- és anyagújdonságok
Tippek tökéletes tanulósarokhoz
Előrelátó szülő most gondolja át, mit kell elintézni és beszerezni iskolakezdésre. A gyerekszobát is ilyen szemmel tekintsük át: tényleg jók a körülmények a tanuláshoz?


Kert-balkon
Szabadtéri, nyitott oldalú faház építése
Reméljük, hamarosan eljön a tavasz, és sokan merítenek ihletet Narancsik Zsolt munkájából, aki kisapostagi családi háza udvarán épített új, fedett kerti kiülőt szakemberek segítsége nélkül, önerőből – családi és baráti segítséggel. A képekből kiderülnek az építés lépései.
Ötletek

Kennel házilag


Gyerkőc

Csónakágy
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság