Ajtót a zuhanyra!

Otthon-bútor

Ajtót a zuhanyra!

A zuhanyrózsa alatt eltöltött idő mindannyiunk számára kellemes élmény. A korszerű zuhanykabinok elterjedésével véglegesen lejárt a műanyag függönyök ideje.

A zuhanyrózsa alatt eltöltött idő mindannyiunk számára kellemes, frissítő élmény. A korszerű zuhanykabinok és -panelek elterjedésével véglegesen lejárt a műanyag függönyök ideje.A zuhanyozás megteremtésének egyik közkedvelt módja az egymásra merőleges, csempézett falak között létrehozott zuhanyzótér, amelynél a belépőnyílást zuhanyajtóval tudjuk lezárni. Használatával elfelejthetjük a kényelmetlen kádban guggolást vagy a vízben úszó fürdőszobát.

Forma- és típusgazdagság
A zuhanyzótér lehet nyitott, tágas vagy zárt, szűk alapterületű, zuhanytálcával ellátott vagy csempézett, síkfelületű, de akár emelt küszöbbel megépített is. A zuhanyajtók vásárlásánál ? az esztétikum mellett ? a legfontosabb szempont a belépési szélesség mérete. Az optimális kiválasztással szintén helyet spórolhatunk, pláne ha nem túl tágas a fürdőszobánk. A zuhanyajtók lehetnek egy-, két- vagy háromelemesek, csukódhatnak harmonikaszerűen, illetve csúszhatnak egymás mellé vagy oldalra. Mozgatható, illetve fix panelekkel a legkülönfélébb zuhanyozóformákat alakíthatunk ki ? negyedkörívest, sarokbelépőst vagy sokszögűt ? sajátos igényeink szerint. Tervezéskor, vásárláskor figyeljünk arra, hogy a zuhanyajtó merre nyílik, hiszen megkülönböztetünk jobb- és baloldalra nyíló változatot is.

Nagyobb élvezet, nagyobb tisztaság
Az elemek edzett biztonsági üvegből, nehezen karcolható műanyagból, átlátszó, mintás vagy színezett felülettel készülnek. A műanyag és szatén bevonatú profilok mellett az alumínium ötvözetű, krómozott és az exkluzív nemesacél keretek közül is választhatunk, 50 és 500 ezer forint között. Aki nem szeretne megválni megszokott fürdőkádjától, de imád tusolni, a zuhanyzópanel kádra szerelhető változatait is beszerezheti. A zuhanyfülke másik fontos kelléke a zuhanytálca, amelyből óriási a választék, mindenki ízlése és pénztárcája szerint választhat. Gyakorlatilag az összes típusra szerelhető korszerű és elegáns üveg- vagy műanyagparaván. A telepítést bízhatjuk az adott berendezések szerelésére szakosodott ? számos esetben a forgalmazó által ajánlott ? cégre. A zuhanykabinok és a boksz csakis a teljesen befejezett, kész padlóval és falakkal, lefolyóval, víz- és áramkivezetéssel ellátott fürdőszobába telepíthetők. Figyelem! Az elektromos szerelést kizárólag az erre jogosult és az ide vonatkozó hivatalos előírásokat ismerő szakemberrel végeztessük!

Dupla tolóajtós zuhanykabin beépítése meglévő zuhanytálcára

1. Először is a zuhanytálca külső peremétől (körben végig) mérjünk vissza egy centit.2. Az oldalprofilokat illesszük a jelölésre, a falnál vízszintmérővel állítsuk függőlegesbe.3. Mindkét falon jelöljük be és fúrjuk ki a lyukakat a profilokat rögzítő csavarok számára.4. Az oldalprofilokat a csavarokkal stabilan rögzítsük, ügyelve, hogy ne mozduljanak el.5. A rövidebb oldalra kerülő üveglapot a sarokoszloppal együtt óvatosan állítsuk a helyére.6. Az üveglapot ezekkel a kis csuszkafülekkel lehet a helyükre igazítani és rögzíteni.7. Majd a felső elemet állítsuk a helyére, ebben fut a sín és tartja fixen a szélső üveglapot.8. Az alsó keresztelem berakása és pontos vízszintbe állítása következik, csavarokkal.9. Ezután jön a fix üvegszárny helyére emelése és a szintén csavarokkal történő rögzítése.
 
10. A mozgó szárny felső pereme bepattan a vezetősínbe, és az alsónak is illeszkednie kell.11. A csavarokkal pontosan be tudjuk állítani az üveglap függőlegességét és stabilitását.12. Az ajtólap beemelése következik, pontos beállítása imbuszkulcs segítségével történik.13. Ezután a nyitást-tolást segítő műanyag fogantyút csavarozzuk előre kialakított helyére.14. Most pedig valamennyi üveglap szélére helyezzük fel a vízzáró műanyag profilokat.15. Az ajtó tökéletes záródása érdekében a szilikoncsík tömítést nyomjuk a kialakított vájatba.16. A következő lépésben a takaróelemek megfelelően illesztve, egyszerűen a helyükre pattannak.17. Majd pisztollyal nyomjuk a résekbe a biztosan nem gombásodó, jól tapadó szilikont.18. Már csak a végzáró elemek felrakása és a vízlehúzó lapátka helyére illesztése maradt hátra.
EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
A kazán, amitől azt várjuk, hogy ne fűtsön
A megfelelő szigetelés után a fűtéskorszerűsítés az otthon energiatakarékosságának következő hatásos lépése. A jó kazánra már szabály is kötelez, de a használat módja is számít.


Otthon-bútor
Kincset érő tetőtér
Ha a gyerekek érkezésével a család otthona szűkössé válik, sokan csak új ház vagy lakás megvásárlásában látják az egyetlen megoldást. Ám előtte érdemes a már meglévő ingatlanunkban rejlő lehetőségeket is feltérképezni.


Szerszám-anyag
Ablakkönyöklő beépítése
Az ablakkönyöklő beépítése előtt mindenkiben felmerül a kérdés, hogy először vakoljunk és aztán szereljük a könyöklőt, vagy fordítva. Nos, mindkét megoldásnak vannak előnyei és hátrányai.


Kert-balkon
Praktikus tanácsok, ha garázskaput szeretnél
Garázskaput szeretnél? Elmondjuk milyen legyen, miből válogathatsz, és mely szempontokat érdemes tekintetbe venni.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság