Élet a radiátoron túl

Gép- és anyagújdonságok

Élet a radiátoron túl

Az egyre modernebb technikáknak köszönhetően már nem csak radiátorral fűthetünk, hanem választhatunk személyre szabott, hangulatunkhoz és stílusunkhoz illő alternatív megoldásokat.

Hámori Erika, a Praktiker kategóriamenedzsere elmondja, milyen érvek szólnak egy-egy fűtési módszer mellett.
Új szelek fújnak nem csak a kertben, hanem a fűtési trendekben is. A klímaváltozással felébredt bennünk a vágy, hogy könnyítsünk szennyezett bolygónk terhein és kevesebb fosszilis tüzelőanyagot használjunk. Ezért egyre többen részben vagy egészben visszatérnek a fatüzeléshez vagy teljesen új utak felé nyitnak.

Nyílt tűz az álmodozóknak

Ha szeretjük a romantikus megoldásokat, érdemes beruházni egy kandallóra, amennyiben otthonunk kialakítása lehetővé teszi a beépítést. A vásárlását jobb hozzáértővel is egyeztetni, aki felméri a fűtendő légtér nagyságát és egyezteti a kandalló teljesítményével. A beépítést is szakemberre kell bízni és mivel élő tűzről van szó, elővigyázatosan kell használni a berendezést. A Praktiker szakértői elengedhetetlennek tartják a rendszeresen ellenőrzést, mivel a kandalló egy légteret tud felmelegíteni, többnyire kiegészítő fűtésként ajánlják. A választásnál fontos szempont a hőtárolási hatékonyság is. Minél több csempét és samott bélést tartalmaz a kandalló, annál hatékonyabban tudja megtartani a hőt. A meghosszabbított kivezető füstcsövek szintén a nagyobb felületű hőleadást hivatottak biztosítani.

Fényjátékok illuzionistáknak

Aki nem kertes házban lakik, annak sem kell lemondani a kandalló nyújtotta élményről. Léteznek elektromos készülékek, melyeket kifejezetten kis alapterületű vagy kémény nélküli lakásokhoz fejlesztettek ki. Élethű lángeffektjeik és ropogásuk teszi őket hangulatossá. Modern anyagokkal körbeépítve kifejezetten rusztikus hatást keltenek. Használatuk azoknak is ajánlott, akik nem szeretnének a tüzelő beszerzésével, aprításával foglalkozni. Nem akarnak hamut takarítani, de szeretnék megtapasztalni a hangulatot. Beüzemelésük szinte gyerekjáték.

Infrapanel az újdonságkeresőknek

Egy kandalló jól melegít, és romantikus hangulatteremtő is a lakásban. Vannak, akik a nosztalgia helyett a fenntartható, újszerű technológiákra szavaznak, nekik az infrapanel lehet jó választás. Az infrapanel diszkréciójával tűnik ki a fűtéstechnikai mezőnyből, szinte láthatatlanul simul a falba. Minden más fűtőberendezéssel ellentétben nem a levegőt használja a megtermelt hő szállítására, hanem infrasugarakat bocsát ki, ezáltal a helyiségben lévő tárgyakat és testeket melegíti fel. Ebből adódóan asztmás betegséggel küzdő embereknek is ajánlható. Tökéletesen elrejthető a modern minimalista otthonokban.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Kémény-információs szolgálat a Leier-nél
A szénmonoxid mérgezés egyre nagyobb veszélyt jelent. Felmérések szerint csak Budapesten 120 ezer embert fenyeget. A kéményeket évente szükséges ellenőrizni. A fűtési szezonok tapasztalatait évek óta begyűjti és elemzi Leier Hungária Kft. A cég szervíz szolgálatot indított.


Otthon-bútor
Kandallóalátét saját kezűleg, gyorsan
A magas gázár miatt – sokakhoz hasonlóan – a Tomajmonostorán lakó Juhász Lajosné és családja is beszerzett egy kandallót. Mivel azonban a szobában, ahová szánták, padlószőnyeg volt, alátét is kellett. Körülnéztek az áruházakban, de olyat, amely tetszett volna, nem találtak.


Ötletek
Fatároló békebeli stílusban
Kovácsné S. Lívia küldte be a fűtési szezon beálltával nagyon is aktuális kandallórács és fatároló képét Tunyogmatolcsról. Mindkettőt férje, Kovács Zsolt készítette.


Otthon-bútor
Egyedi kandalló
Kandalló saját kezű megépítésével koronázta meg a lakásfelújítás Smid Attila Budapesten. Mint folyamatfotóinkból kiderül, a kandalló kialakítása valóban nem ördöngösség.


Szerszám-anyag

Kandalló építése


Gép- és anyagújdonságok

Láncfűrész újdonság


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság