hirdetésEgyedi kandalló

Otthon-bútor

Egyedi kandalló

Kandalló saját kezű megépítésével koronázta meg a lakásfelújítás Smid Attila Budapesten. Mint folyamatfotóinkból kiderül, a kandalló kialakítása valóban nem ördöngösség.

A lakásfelújítás előtt egy nem túl szép cserépkályha volt a kandalló helyén. Ezt elbontva adott maradt a kémény, amelyhez később a kandalló készült. Attila fontosnak érezte, hogy a lakás stílusához passzoló kandallót építsen.

Illik a környezetéhez

Tégla hatású burkolatot készített rá, ahol pedig vakolt maradt a szerkezet, ott a fal színével egyező festést kapott. Így tökéletesen illeszkedik a környezetébe.

Nem szabad sietni

Hangulatos kiegészítő fűtés kialakítása volt a cél. A kandalló apránként készült, építése nagyjából két hetet vett igénybe. Nem is jó sietni, a vakolat repedezésének elkerülése érdekében lényeges a száradási idők kivárása.

Fontos!

Az üzemeltetéshez szükséges engedélyek beszerzése miatt mindenképpen figyeljünk a szabályokra.1. Eredetileg egy régi cserépkályha állt a kandalló helyén, ezt Attila lebontotta. A kémény viszont megmaradt.2. A kandalló alapját szilárdra kell építenünk, hiszen az hordozza majd a vasbetét és a felépítmény súlyát.3. A tűztér mögé hőálló vakolattal bevont ytong lapok kerültek a falra, így maradéktalan a biztonság.4. Ezen a képen a kandalló alapjából már minden nedvesség távozott, és helyére került a kandallóbetét is.5. Begyújtás után a tűztér és a burkolat közti levegő felforrósodik, és az építmény felső részén távozva felmelegíti a lakás légterét.6. A kéménybekötés fázisa. A felül látható, díszes formájúra kialakított pillérre kerül a lakkozott faborítás.7. Ytongból épül a kupola (amelynek közepén majd távozik a forró levegő), közben felkerül a szeletelt tégla burkolat.8. Akkor is lehet téglahatású a kandalló burkolata, ha maga az építmény egyébként ytongból épült.

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Kerti kunyhó a gyerekeknek
Óvodás és 2. osztályos fiaival közösen épített múlt nyáron Mészáros Bence kerti kunyhót, amihez nagyrészt már meglévő, de kidobásra ítélt fa és fém alkatrészeket használtak fel.


Ötletek
Hangulatos tó az udvarban
Mesteri kerti tavat építettek Gulyás Rolandék Mesterszálláson.


Gép- és anyagújdonságok
Utak és tévutak a tökéletes kerthez
Senki nem fog úgy hozzá egy ház építéséhez, hogy felhúz egy falat, mondván, ha nem jó ott, majd lebontjuk. A kertrendezést is az alapoknál kell kezdeni. Kevés, ha szép virágokat, vagy stílusos kerti bútort választunk.


Otthon-bútor
Konyhaépítés lépésről lépésre
Saját kezűleg építette meg konyháját Laska Péter és családja Zagyvaszántón – méghozzá a felfalazástól a csempézésen át a famunkáig, a díszítéssel bezárólag.


Otthon-bútor

Kincset érő tetőtér


Gép- és anyagújdonságok

80%-kal kevesebb habarcs


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság