hirdetésA hangszigetelés fontossága

Gép- és anyagújdonságok

A hangszigetelés fontossága

Arra, hogy a hangszigetelés milyen nagy szerepet játszik, kevés megfelelőbb példát találhatunk egy lőtérnél.

A budapesti B. T. K. SE lőtér 2017 őszén nyitotta meg kapuit egy nagy irodaépület alagsorában. A sportlövészek között többen a legmagasabb szintű európai világversenyeken vesznek rész, így hát nem meglepő az évtizedes tapasztalat a hátuk mögött.

A lőtér látogatottsága rendkívüli mértékben növekedett az átvétel óta, több mint 2000 látogatója van. Ennek következtében nyilvánvalóan az irodaegyüttesben dolgozók, és a látogatók számára egyaránt fontos, hogy megfelelő hangszigetelés legyen beépítve.

A lőtér állapota megkívánta, hogy egy nagyobb felújítás keretében a hangtechnikát, a légtechnikát és a világítástechnikát is korszerűsítsék a külső és belső igényeknek megfelelően.

Ennek első lépése a hangtechnika. Egy zárt térben elhelyezett lőtér esetében, ha nincs megfelelő hangelnyelő anyag, a termek akusztikai tulajdonságai rendkívül rosszak. Ezalatt érhetjük a beszédérthetőséget, a hangtisztasági fokot, valamint az utórezgési időt is, amelyek alacsony értékei rendkívül károsak lehetnek az épületet használók számára. És akkor a lőfegyverek rendkívüli halláskárosító hatásáról nem is beszéltünk. Természetesen a megfelelő védőfelszerelés elengedhetetlen egy ilyen sportnál, viszont nem elegendő.

Az üzemeltetők a fenti igények, valamint a Heraklith termékkör kiváló akusztikai tulajdonságainak tudatában keresték fel a Knauf Insulation csapatát, és kérték segítségüket.

A terem szélessége és hossza sajnos elég nagy korlátott szab abban, hogy milyen anyagot lehet alkalmazni hangelnyelő tábla gyanánt. A választás végül a Heraklith fehércementes kötőanyagú, 25 mm vastag táblájára esett. Fontos volt ugyanis, hogy ne vegyen el nagy teret az amúgy is szűkös helyből, illetve hogy a termet minél világosabb színű anyaggal burkolják. A Knauf Insulation szakemberei az esztétikai szempontokat figyelembe élképzéssel is ellátják, rögzíteni pedig kompakt csavarral fogják a faváz szerkezetre.

A kivitelezés várhatóan november első felében fog elkészülni, és egy következő cikkben mutatjuk be! A fényképek a felújítás előtti állapotot mutatják.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Fújható ásványgyapot szigetelés
A Knauf Insulation már forgalmazza az úgynevezett fújható ásványgyapotot – jelen esetben a kifejezetten ilyen célra készített Supafil termékeket.


Gép- és anyagújdonságok
Családi ház utólagos homlokzati hőszigetelése
Egy székesfehérvári családi ház kivitelezése kapcsán mutatjuk be a Knauf Insulation SMARTwall S C2 termékét.


Gép- és anyagújdonságok
Hő- és hangszigetelés pisztolyhabbal
A Soudal legújabb fejlesztése a Soudafoam Gun! Az egykomponensű szerelő és tömítő pisztolyhab ideális a magas hang- és hőszigetelési igényű helységek, épületek profi szerelő- és tömítő munkáinak elvégzésére. A rések stoppolva, se ki, se be semmi!


Otthon-bútor
Utólagos hangszigetelés
Szigetelje lakása hangszigetelését laminált tapétával. Olyan lakásokban, ahol az áthallás komoly gond, de a védekezésre kevés hely van, ott mindent megold a Halltex panel. Minden Halltex tapétázott panel 12 milliméter vastag, és önállóan alkalmazható.


Gép- és anyagújdonságok

A panel is korszerűsíthető!


Gép- és anyagújdonságok

Lejtésképzés vízszintes födémnél


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság