hirdetésCsaládi ház utólagos homlokzati hőszigetelése

Gép- és anyagújdonságok

Családi ház utólagos homlokzati hőszigetelése

Egy székesfehérvári családi ház kivitelezése kapcsán mutatjuk be a Knauf Insulation SMARTwall S C2 termékét.

Az épületre Knauf Insulation hőszigetelő rendszer került, a tulajdonos részéről megfogalmazódott igényeknek megfelelően, amelyek az alábbiak voltak:

- Kiemelkedő zajcsillapítás
- A korlátozott szigetelhetőségi keresztmetszet miatt kimondottan jó hőszigetelő képesség: alacsony deklarált hővezetési tényező λD = 0,034 W/mK
- Tűzbiztonság: A1” tűzvédelmi besorolás
- Jó páraáteresztő képesség
- Páradiffúziós ellenállási együttható μ = 1

A KNAUF INSULATION SmartWall kontakt hőszigetelő rendszerek esetében előzetes felületi előkészítés igényelhető a vakolható kőzetgyapot lapok felületére, amely egy speciális, mész alapú bevonatot jelent.

Tetszés szerint csak az egyik, vagy akár mindkét oldalra kérhető a bevonat, az egy oldali bevonat a „C1” nevet kapta, míg a mindkét oldalon felhordott bevonat „C2” néven rendelhető.
A bevonat speciális tapadóhídként viselkedik a szálas kőzetgyapot tábla és a felhordáskor képlékeny állagú ragasztó között.

A „C1 /C2” bevonat a kőzetgyapot hőszigetelő táblák megjelenését is megváltoztatja, hisz az eddig megszokott sárgászöld árnyalat helyett törtfehér színben találkozhatunk ezekkel a termékekkel.

Előnyök:

Gyorsabb kivitelezés
– A bevonatos felület (egyoldali/kétoldali) lehetővé teszi a beépítési idő lerövidítését
Könnyebb kezelés
– Kisebb kiporzás
– Könnyebb anyagmozgatás
– Jobban vágható
– Kompakt felület = biztosabb fogás a kivitelező számára
Idő- és pénzmegtakarítás
– A bevonatos termékek megőrzik a kőzetgyapot termékek összes előnyét, emellett sokkal kényelmesebb és gyorsabb kivitelezést garantálnak
– Csökken a kivitelezés költsége a kivitelezési idő akár 25%-ot is elérő rövidülésének köszönhetően!
– Kisebb mennyiségű ragasztó/glett anyagra van szükség! A megtakarítás elérheti a négyzetméterenkénti 4 kg-ot is!

ETICS időszükséglet

ETICS – ragasztószükséglet

Bővebben:

 

 

 

(x)
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Méretre készült tolóajtó
Úgy szerettek volna kettéválasztani egy helyiséget Heilman Béláék Budapesten, hogy szükség esetén folyosóként és szobaként is használhassák. És persze a dolgot úgy kívánták megvalósítani, hogy a végeredmény szép is legyen, de funkcionálisan maradjon bármikor visszaalakítható.


Ötletek
Viktoriánus babaház
A nemzetközi szabványnak megfelelő 1:12 méretarányú, háromszintes, Viktória korabeli babaházat készített harmadik unokája, Zsizsi számára Bősenbacher Ferenc Budapesten.


Szerszám-anyag
Hőszigetelést a hőszigetelésre!
Az első homlokzati hőszigetelések 15-20 éve védik az épületeket (és a pénztárcánkat). A régebbi, átlagosan 4-6 centiméter vastag rendszerek már nem felelnének meg a mostani hőtechnikai előírásoknak és az elvárásainknak. Ha a vakolat egyébként is színezésre szorul, érdemes meggondolni egy újabb hőszigetelő réteg felhordását a homlokzatra.


Szerszám-anyag
Építkezik? Felújít? Akkor irány az újHÁZ Centrum!
„Hova menjek, kihez forduljak, ha építeni, építkezni, felújítani szeretnék?” – egy egyszerű kérdés, amire egyszerű válasz adható: Az újHáz Centrumba! Ennél jóval érdekesebbek a miértek, és mindazon eredmények, amelyekkel az újHáz Centrum méltán válhatott a felújításban és építkezésben gondolkozók egyik legjobb segítségévé.
Gép- és anyagújdonságok

Várólisták és áremelkedések


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság