Fakro padlásfeljáró lépcsők

Ötletek

Fakro padlásfeljáró lépcsők

A tetőtérbe elrejtett padlásfeljáró lépcsők jelenthetik a tökéletes megoldást, amikor a tetőtér nem kap lakótér funkciót és csak a tetőre való kijutás miatt kell feljutni a padlástérbe

A FAKRO, mint a világ második legnagyobb padlásfeljáró lépcső gyártója számos megoldást kínál a vásárlóknak. Az alapelv mindenütt azonos: a sok helyet igénylő fix padlásfeljárók helyett egy összecsukható lépcső, ami egy jól záródó ajtó rejt el a mennyezet síkjában. Az ilyen típusú lépcsőket nem mindennapos használatra tervezik, de bírniuk kell a terhelést, legyen szó súlyról, hőszigetelésről, tűzszigetelésről vagy akár légtömörségről. A FAKRO beépítési rendszerének köszönhetően a padláslépcsők teljesen készre szerelve érkeznek a vásárlókhoz, így nincs szükség speciális előmunkálatokra, a beépítés és a méretre igazítás két ember által könnyen elvégezhető. A padlásfeljáró ajtólapját elég könnyű lenyitni a tehermentesítő szerkezetnek köszönhetően, egyes típusoknál a kapaszkodóba rejtett további tehermentesítő szerkezet teszi még könnyebbé.

LTK Energy hőszigetelő padlásfeljáró lépcső fa létraszárral.jpg

Technikai jellemzők

A FAKRO padlásfeljáró lépcsői fa vagy fém létraszárral készülnek, illetve az extrém kis helyigény érdekében egy speciális, ollós szerkezetű fém lépcső is a kínálat részét képezi, ennek 51x80 cm a mennyezeti nyílásmérete, és az összecsukott lépcső magasság mindössze 38,2 cm. A fa lépcsők 160 kg-ig, a fém lépcsők 200 kg-ig terhelhetők.

Minden alaptípus rendelhető tűzgátló kivitelben, az EN 13501-2 szabvány szerint 45, 60, vagy 120 perc tűzgátlással, ami középületekbe való beépítést is lehetővé tesz.

A helyiség belmagasságához kell igazítani a típus kiválasztását, ami 200 és 366 cm között mozoghat, három, illetve 4 részbe, szegmensbe hajtva a létrákat.

A padlásfeljáró lépcsők ajtólapja típusonként eltérő módon vagy fehérek, vagy később tetszőleges színre festhető natúr színűek, és az energetikai igényekhez igazítottan hőszigeteléssel ellátottak. Passzívház minősítés megszerzése érdekében az LWT PassivHouse kivitel estén a lépcső U értéke 0,51 W/m2K, teljesíti a 4. légtömörségi osztályt és rendelkezik a Passive House Institute tanúsítványával.

LWT PassiveHouse extra hőszigetelő padlásfeljáró lépcső fa létraszárral.jpg

Amire oda kell figyelni a padláslépcső kiválasztásakor:

A padlásfeljáró lépcsőt fixen kialakított födémáttörésbe kell beszerelni, de a FAKRO lépcsői a sztenderd 70x120 cm méretű födémnyíláson túl, több, mint 10 eltérő méretben is kapható. A padlásfeljáró méretét a meglévő födémáttörés szerint kell kialakítani.

A pontos belmagasság ismeretében kell kiválasztani a padláslépcsőt, figyelve a terméktáblázatban megadott minimális belmagasságra, és a pontos méret-beállításhoz a legalsó szegmenst méretre kell vágni.

Ritkább használat és könnyebb súlyok mozgatása esetén a fa létraszárú padláslépcső elegendő, gyakoribb használat és nagyobb súlyok mozgatásához a fém létraszárú termékek javasoltak.

Figyelni kell a fa létraszárú lépcsők esetén az ajtólap lenyitásakor annak létrejövő hátramozdulására, így ezeket a termékeket nem lehet közvetlenül a függőleges falhoz csatlakozva beépíteniLMK Komfort fém létraszárú.jpg

Kiegészítő termékek

A padlásfeljáró lépcsőkhöz a padlástérben elhelyezhető védőkorlát, a szabadon maradó födémrészt eltakaró toktoldó, a portól és hőtől védő kiegészítő ajtó, belső takaróléc, kiegészítő lépcsőfok, vagy a padlástér felőli oldalra szerelhető kilincs is elérhető.

További információ//www.fakro.hu/padlasfeljaro-lepcsok/
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Mini étkező és bárpult
Egy kis alapterületű lakásban minden talpalatnyi helyre szükség van. Fantáziával és némi számolgatással frappáns és takarékos megoldások születhetnek.


Ötletek
Gyógyító kristályok: tudd meg, melyik mire jó
Az ásványokat évszázadok óta tisztelik az emberek, úgy tartják, gyógyító erejük van. Vannak, akik ékszer formájában hordják vagy csak beleteszik zsebükbe, táskájukba, míg mások lakásdekorációként használják. Nézzünk most meg néhányat, milyen pozitív hatásokat tulajdonítanak nekik!


Gép- és anyagújdonságok
Masszív vezeték nélküli fúró- és ütvefúró
A Bosch új 14.4 és 18 V-LI vezeték nélküli fúró- és ütvefúró csavarozói a legextrémebb körülmények között is helytállnak. Fával és fémmel történő munka során a legnehezebb fúrócsavarozó műveletek elvégzésére, illetve kőművesmunkákra is alkalmas.


Kert-balkon
Így újítsuk fel a kerti bútort
A jó minőségű kerti bútoroknak nem kell szükségképpen drágáknak lenniük, pl. a barkácsáruházakban gyakran olcsón kapni egyszerű, mégis masszív összecsukható székeket és asztalokat. Ha pedig a festék lekopik róluk, a fémvázat és a deszkaelemeket egyszerűen fel tudjuk újítani.
Gép- és anyagújdonságok

Korszerű szigetelés lapostetőre


Otthon-bútor

Ajtóból polc
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság