hirdetésEgy hordó két új élete

Ötletek

Egy hordó két új élete

Egy elhasználódott, kidobott hordóra sikerült szert tennie Biró Szilviának Ráckevén. Úgy döntött, két asztalt készít belőle: egyet a teraszra, egyet a nappaliba.

Ilyen volt a hordó eredetileg.

Az interneten látott különböző hordóból készült bútorokat. Ő is szeretett volna magának, de NEM olyat, ami a neten van. Egyedit, mást, sajátot akart.

Rengeteget kellett csiszolnia, és az asztallapok sem éppen könnyen készültek (hulladék, tüzelőre szánt anyagokból), de megérte belevágni!

A hordó annyira rossz állapotban volt, hogy nagyjából három hetes munka van benne, azzal, hogy a faszeletkés asztallap műgyantával történő kiöntése a képek készítésének idején még hátravolt.

 

1. A hordó csiszolás után.

 

2. Belül is meg kellett csiszolni.

 

3. A pántokat lefestette.

 

4. A faszeletek összerakása nem egyszerű.

 

5. Ragasztás után jött a csiszolás.

 

6. Az asztallapot fémpánt tartja össze.

 

7. A másik asztallap lécekből készült.

 

8. Az ágszeleteket egyenként ragasztotta fel.

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Iroda a lakásban
A lakberendezés szempontjából a lakásban kialakított irodával kapcsolatos legfontosabb követelmény, hogy mindennek helye legyen, minden holmi rendezetten tárolható legyen, hiszen a helyiséget a család más célból is használhatja. Ebben az otthoni irodában nem nehéz rendet tartani, mert sok szekrénye van. Ezek valójában átlagos konyhaszekrényelemek ? pontosabban eredetileg annak készültek ?, de könyvekből, iratokból, dossziékból is rendkívüli mennyiséget tudunk tárolni bennük.


Ötletek
Csempézzük le a konyhaasztalt!
Régi konyhaasztalukat sokan tűzre vágják, mi azonban felújítottuk, mert az anyaga stabil volt, így harmadannyiba került, mintha újat vettünk volna. A csempézendő felület nem mindig fogadja jól a ragasztót, ezért érdemes tapadás-elősegítő (ún. kellősítő) folyadékot használni.


Szerszám-anyag
Energiatakarékos számítógép-használat
Egyre több energiát fogyaszt otthonunk. Az egyik fő fogyasztó a számítógép és a hozzá tartozó eszközök. A beidegződött szokásainkat megváltoztatva áramot és pénzt spórolhatunk meg, ha egy kicsit odafigyelünk. 7 tipp, amelyekkel környezettudatosan használhatjuk az online világot.


Gép- és anyagújdonságok
Maximális feltöltés
Az APC Mobile Power Pack hordozható akkumulátorával biztosak lehetünk benne, hogy nem fog lemerülni kedvenc telefonunk, digitális fényképezőgépünk, iPodunk vagy MP3- lejátszónk. Ez a kis formás, fekete apróság akkora, mint egy pakli kártya, mindig kéznél van akkor is, ha nincs a közelben konnektor. Hihetetlenül könnyű, a nadrágzsebben vagy a nyári táskában is kényelmesen elfér. Előnye, hogy a mobiltelefonoknak 10 órával több beszélgetési, az iPodoknak pedig 55 órával hosszabb zenelejátszási időt biztosít. A töltöttséget fehéren világító fénycsík jelzi. Csak ne feledjük el indulás előtt feltölteni!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság