hirdetésHázi dűbel nehéz polcnak, bojlernek

Ötletek

Házi dűbel nehéz polcnak, bojlernek

Különösen lazább szerkezetű (vályog vagy gázbeton) falaknál nehézkes a súlyosabb tárgyak felfüggesztése. Erre is akad azonban barkácsmódszer.

Egy menetes szár végére anyát hegeszt Adravecz Tamás (Bicske), vagy peremezéssel rögzíti; a menetes szárra fűz egy szövetbetétes disszu gáz gumicsövet, egy alátétet és egy távtartó csövet. A falba fúrt furatba helyezi és az első anyával feszíti, míg elfordulás ellen a hátsó, kontrázott anyával biztosítja.

dűbel nehéz polcnak

A feszítés hatására a falban a gumicső megduzzad, és így biztosítja a megfelelő rögzítést. Előnye a dűbelekkel és tiplikkel szemben az, hogy a falból sérülés nélkül eltávolítható és újra felhasználható, ráadásul pedig tetszőleges méretben, olcsón készíthetjük el.

 

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Méretre készített konyhapolc
Világítóablak van Czeglédi Zoltánéknál Hajdúszoboszlón a főzőfülkében, ezért nem lehetett a szokásos konyhaszekrényt felrakni. Így egyedi megoldást talált: olyan fenyőfából készült alacsony, de hosszú polcot készített, amely odafér az ablak alá.


Ötletek
A titkos polc
Természetesen nem feltétlenül (csak) ékszerek tárolására jó ez a könyvespolcba simuló titkos rekesz.


Ötletek
Méretre szabott tárolók
A család igényeinek felmérése után saját kezűleg készítette el a nappali polcait Dobos-Gyöngyösi Zsuzsanna és férje Tatabányán.


Ötletek
Bambuszpolc
A polc elkészítése szükségszerű volt, amikor új, bútorozatlan albérletbe költözött párjával Andráska Béla Budapesten.
Otthon-bútor

Függőpolc házilag


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság