Milyen egy finom pálinka?
Sokan, sokféleképpen gondolják ezt ízvilág, erősség, aroma szerint. Magyarországon a 20. század előtt leginkább szilvából készült párlat, később egyre többféle gyümölcsből készítettek pálinkát. Ma már a leggyakoribbak között említhető a körte, alma, kajszibarack, szőlőtörköly, meggy és a cseresznye is.
A klasszikusok mellett, különböző társítások és ízesítések szerint, újabb és újabb variációkat hoztak be a köztudatba. Minden fajtának megvan a maga jellegzetessége, illata és aromája, az az egyedisége, amiért olyannyira kedveltek. A DEKRA Akademie pálinkakészítő képzését elvégezve, olyan szakemberré válhat a tanuló, aki magabiztosan mozog a különféle eljárások, technológiák világában, alaposan ismeri a különböző gyümölcsfajtákat, és képes magas minőséget képviselő terméket előállítani. A kurzus során megtanulja a megfelelő alapanyagok kiválasztásának módját, a főzési folyamat optimalizálását és a pálinka minőségének ellenőrzését is.
Vállalkozásindítást is fontolgat?
Ha van olyan terméke, akár egy klasszikus szilva, körte, birs, meggy pálinka, akár olyan egyedi ötlete, ami különböző gyümölcsök, esetleg zöldségek házasításából alkotna meg és szeretné ezt a párlatot szélesebb közönséggel is megosztani, ne habozzon!
A DEKRA Akademie pálinkakészítő tanfolyamán a gyakorlati és elméleti rész mellett naprakész információkat is szerezhet az aktuális piaci igényekről, a jogszabályi követelményekről és olyan üzleti ismeretekkel is gazdagodhat, amelyek segíthetnek egy sikeres vállalkozás üzemeltetésében. (x)
Fotó: KRQ
Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.