Hat növény, ami távol tartja a szúnyogokat

Ötletek

Hat növény, ami távol tartja a szúnyogokat

Bármennyire is apró rovarokról van szó, a szúnyogok egy vidám estét is képesek tönkre tenni duruzsolásukkal és kellemetlen csípésükkel. Cikkünkben mutatunk néhány olyan növényt, amelynek illata biztosan távol tartja őket.

Levendula

Amíg mi nagyon szeretjük a levendula illatát, addig a szúnyogok ki nem állhatják azt. Cserépben tartva vagy néhány szálat vázába téve is sikert érhetünk el: a rovarok elkerülik majd a környékünket. Ha pedig a belőle készült olajból kenünk egy picit magunkra, az még hatásosabb.

Citromfű

A citromfűnek is számtalan, szervezetünkre gyakorolt pozitív hatása van, testileg-lelkileg megnyugtat, és emellett van még egy jó tulajdonsága: illata elűzi a szúnyogokat. Tarts belőle egy cseréppel otthonodban vagy kenj magadra egy keveset az olajából.

Büdöske

A nyáron folyamatosan virágzó, citrom- és narancssárga színben pompázó büdöske vagy más néven bársonyvirág sokak nagy kedvence. Jó tudni, hogy illatával képes távoltartani a szúnyogokat, és nem mellesleg a többi kártevő rovart is, így érdemes a konyhakerti növények közelébe telepíteni.

marigold-2862426_1920.jpg

Bazsalikom

A bazsalikom az olasz ételek nélkülözhetetlen hozzávalója. Mutatós növény, a konyhát is fel tudja dobni. Emellett érdemes tudni, hogy illatától irtóznak a szúnyogok.

Borsmenta

A borsmentát számtalan módon felhasználhatjuk a háztartásban, nagyon finom tea és szörp készíthető belőle. Kellemesen ellazít és a gyulladásokat is képes csökkenteni. További jó tulajdonságai közé tartozik, hogy elriasztja a kis vérszívókat.

Muskátli

Balkonunk éke lehet egy-egy ládányi virágzó muskátli. Ráadásul nem csak látványra szép, tesz róla, hogy az esténket ne zavarják meg a darazsak és a szúnyogok, illata ugyanis elriasztja őket.

cranesbill-141577_1920.jpg

Ötlet Mozaik tipp

Ha a növények ültetése mellett szeretnél biztosra menni, készíts filléres rovarcsapdát PET-palackból. Kattints ide a részletekért!
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Kerti kényelem
Nyáron a társasági élet, grillparti, kerti sütögetés helye a terasz, a kert, netán a balkon. A kényelmet pedig a megfelelő kerti bútor, asztal és székek biztosítják, de bármilyen anyagú vagy formájú kerti bútort válasszunk is, legfőbb szempont a kényelem mellett a tartósság.


Ötletek
Nyársaló terméskő borítással
Végigfotózta kerti nyársalójának készítését Éliás Attila Pásztón.


Kert-balkon
Tárcsagrill készítése
Többfunkciós kerti tárcsagrillt készített Erdei Imre Püspökladányon. Főbb funkciói:


Kert-balkon
Süssünk-főzzünk a szabadban!
Nagyon szeret a szabadban lenni, a szabadban enni és a szabadban sütni, főzni Benedeczki Ferenc Pakson. Hogy ezt kedvére – valamint családja és a barátai örömére – tehesse, elkészítette ezt a látványkonyhát.


Gép- és anyagújdonságok

Tavaszi tapéták


Szerszám-anyag

Jóval hűvösebb tetőtér


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság