Megoldás mindenre (is)

Hírek

Megoldás mindenre (is)

Nem mondhatjuk sajnos, hogy Magyarországon napjainkban kiszámítható, akár csak pár évre előre sejthető lenne egy lakás vagy ház fenntartási költsége, különös tekintettel az energiafogyasztásra.

A megújuló energiaforrások felhasználására, energetikai korszerűsítésre ösztönző támogatások követhetetlen változása, a gáz és az áram árának még a világpiaci árral sem összhangban történő mozgása, a saját napelemmel rendelkezők szaldós, havi szaldós vagy egy dátumtól kezdődően egészen másféle elszámolási rendszere, a jó esetben is csak aprópénzért visszavett áram – hogy csak pár frusztráló folyamatot említsünk. Ha Ön is érintett, és úgy érzi, nem tud eligazodni, nem tudja mire érdemes költeni vagy hogyan lehetne már rövid távon is takarékoskodni, bizonyosan nincs egyedül ezzel.

A Távvezérlés.hu nem megérteni vagy eligazodni segít ebben a káoszban, viszont felkészítheti arra, hogy lakása, háza „jövőbiztossá” válljon a változó szabályozások mellett is, hogy optimalizálja az energiafogyasztását és – ha ilyen is van – energiatermelését. Nem kell lemondani a komfortról, nem kell télen fáznia, nyáron izzadnia, de ezt az épület és gépészetének lehetőségeihez mérten a lehető legkevesebb energiafelhasználással érje el, ha nem tudja elraktározni a megtermelt áramot, akkor a lehető legtöbbet használjon fel abból!

tav1.jpg

Amikor egy lakásban, házban szinte minden – hűtés, fűtés, szellőztetés, világítás, vízellátás, árnyékolás, háztartási gépek, autótöltés – vezérlése egyetlen „kézben” van, intelligens rendszerként, emberi felügyelet nélkül is képes működni az ingatlan, teljesen igényeinkhez szabható az energiafelhasználás is. No, és persze az automatikára bízható, hogy az felesleges pazarlás ellen (nyitva hagyott ablakok, bekapcsolva felejtett fűtés vagy világítás, csepegő csap, stb.) is fellépjen a nap 24 órájában. Mindez nem egy sci-fi „látomás”, hanem az immár több évtizedes múltra visszatekintő, legismertebb nevén talán okosotthonnak hívott megoldás.

A Távvezérlés.hu 2016 óta segít megérteni, mit is nevezhetünk okosotthonnak, miért lehet, de nem érdemes enélkül élni (legalább is nem gazdaságos), milyen szabvánnyá vált technológiákat érdemes használni, hogy vésés, fúrás nélkül is bármikor automatizálható egy épület vezeték nélküli (de NEM wifis!) megoldásokkal. Gyakorlatilag szinte minden fontos energiafelhasználó eszköz az okosotthon részéve tehető, és már meglepően alacsony áron gyakorlatilag egy szájunk íze szerint működő számítógépre bízhatjuk otthonunkat, irodánkat. Ettől kezdve a lehető legkisebb lesz az energiafogyasztás, és a leghatékonyabb a szükségszerű felhasználás, minimális vagy nulla a fel nem használt saját áramtermelésünk. Ez garantálja, hogy nem évtizedek, nem évek, de már akár pár hónap alatt megtérül az okosotthonra fordított beruházás – amely történhet apró lépésekben is, nem szükségszerűen egyszeri nagyobb kiadás –, és biztosak lehetünk abban, hogy bármilyen újabb rendelet megszületése után is az aktuális körülményekhez igazodva, optimálisan működhet az épületünk mindaddig, amíg berendezéseit nem érdemes korszerűbbre cserélni.

tav2.jpg

Fontos látni, nem „okos” eszközökre (okosmérő, okosklíma, okoségő, stb.) van szüksége egy épületnek, hanem egyetlen, minél több eszközt integráló RENDSZERRE! Nem eszközöket vásárolunk, amelyeket később próbálunk összekötni, hanem egyetlen RENDSZERT tervezünk meg, és a rendszerhez használható eszközöket vásároljuk meg. Ezen tervezéstől kezdve az eszközök megvásárlásán át a rendszer beüzemeléséig mindenben segít a Távvezérlés.hu és számos képzett partnervállalkozása országszerte. Állítjuk, az okosotthon rendszeren kívül jó eséllyel nincs más olyan beruházás, amivel hasonló nagyságrendű megtakarítást érhetnek el a lakás- és háztulajdonosok a következő évek során. Nem hiszi? Beszéljünk róla!

Távvezérlés.hu (x)




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Álomfürdő kis helyen
Az 1980-ban épült 47 négyzetméteres panellakás felújítása során a fürdőszobát is teljesen átépítették Bodonyi Péterék Vácon.


Gép- és anyagújdonságok
5 ok okosredőny beépítésére
Ki ne ábrándozott volna már arról, hogy mire este hazaér a munkából, a redőnyök le vannak engedve, ugyanakkor reggel a nap első sugarainak simogatására kel? Az intelligens árnyékolókkal ez már nem elérhetetlen álom.


Hírek
Ekkor érdemes frissíteni a lakásbiztosításunkat
Az év végéhez közeledve egyre többet gondolkodunk a jövő évi terveinkről és arról, hogyan tudjuk megvalósítani azokat. Az ilyen projektek közé tartozik például egy lakásfelújítás vagy -korszerűsítés is.


csináld magad
Látványos házszámok saját kezűleg
Szép házra mutatós házszám illik! Egy kis kreativitással és néhány hozzávalóból igazán látványos darabot kreálhatsz. Mutatunk öt ötletet, nézd meg őket és döntsd el, melyik illik a te otthonodhoz leginkább!
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság