Álomfürdő kis helyen

Otthon-bútor

Álomfürdő kis helyen

Az 1980-ban épült 47 négyzetméteres panellakás felújítása során a fürdőszobát is teljesen átépítették Bodonyi Péterék Vácon.

A fürdőszobában eredetileg kád volt, amit épített zuhanyzóra cseréltek. Ennek mérete sajnos nem tette volna lehetővé a kényelmes mozgást a helyiségben, így a falak áthelyezése mellett döntöttek: a fürdő előtt levő kihasználatlan közlekedőből 60 cm-t elvettek és profil vázra szerelt gipszkarton falat építettek, ezzel növelve a fürdő alapterületét.

(Figyelem! Bármilyen fal megszüntetése, áttörése vagy áthelyezése előtt – családi házaknál is, többemeletes, többlakásos panel- és egyéb társasházaknál meg pláne – mindenképpen vonjunk be építész szakembert a tervezésbe. Előfordulhat ugyanis, hogy még egy hordozó funkcióval nem bíró közfalhoz sem szabad nyúlni valamilyen, elsőre esetleg nem tudható oknál fogva.)

A zuhanyzó hiányzó oldalfalrészeit 7,5 cm-es Ytong téglából készítették, belülről minden vízzel érintkező felületet kenhető vízszigeteléssel látva el. A lefolyó bekötése sajnos korlátozta a lehetőségeiket, ugyanis nem lehetett alacsonyabbra tenni a korábbi fürdőkádhoz kialakított faláttörést és bekötést. Emiatt mintegy 30 cm magas belépőt kellett készíteniük.

A mosdó korábbi helyére (a szomszédos mellékhelyiségből átfordított fűtőcsőhálózatra) törölközőszárítós radiátort szereltek.

A zuhanyzó mellé került a mosógép víz-, szennyvíz- és elektromos csatlakozása, mely fölé a kisebb-nagyobb holmik rendezéséhez beépített szekrény készült.

 

A mosdót a kényelmesebb használhatóság érdekében eredeti helyéhez képest áthelyezték a szemközti falra. Nagy problémát okozott a mosdó kiválasztása, ugyanis nem szerették volna, hogy az ajtónyílásba lógjon – korlátozva ezzel a ki-be közlekedést – így a maximális mélysége 35 cm lehetett. Hosszas keresgélés után sikerült egy ilyen méretű, szárnyas mosdót találniuk, mely alá egyedileg készített, fékezett fiókos szekrény került.

A kibontott, eredeti belső nyílászárók méretei nem a mai standard méretűek voltak, így a helyükre egyedi méretű és Péterék ízlése szerinti ajtók kerültek, s. k. lazúrozva, lakkozva.

A vízcsövek és villanydrótok vezetése érdekében az oldalfalra favázra szerelt impregnált gipszkarton került, a süllyesztett mennyezeti spotlámpák miatt pedig álmennyezet készült.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Vigyázz, kész, kert!
Végre újra lehet kertészkedni és újragondolni a teraszunk berendezését.


Szerszám-anyag
Ettől az apróságtól lesz penészmentes az otthona
Van egy jelentéktelennek tűnő dolog, amire nem szoktak nagy figyelmet fordítani a felújításkor, pedig igencsak fontos, mert a penész legtöbbször ezen keresztül támad.


Otthon-bútor
Minimalista mosdóasztal
A wenge stílusú mosdóasztal divatos külsőt kölcsönöz a fürdőszobának. Nemcsak mutatós, de praktikus is, hiszen minden fontos kellék elfér rajta. Összeszerelését most 10 lépésben mutatjuk be. Illetve felkutattunk még öt, impozáns és modern mosdóasztal megoldást!


Otthon-bútor
Legyen modern fürdőszobánk
A fürdőszoba egyre fontosabb helyszíne életünknek, és hagyományos funkciói mellett a felüdülés és a kikapcsolódás helyszíne is. A Geberit számtalan kreatív kivitelezési lehetőséget és tökéletesen formatervezett kiegészítőket kínál fürdőszobánk átalakításához.


Otthon-bútor

Trükkös tükrök


Szerszám-anyag

Top 5 fürdőtrend


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság