hirdetésKreatív megoldások: így készíts gyümölcsládából cipőtárolót

csináld magad

Kreatív megoldások: így készíts gyümölcsládából cipőtárolót

Itt az ideje, hogy kibontakoztassuk kreativitásunkat! Néhány kidobásra szánt gyümölcsládából vagy raklapból egy kis felújítással csodás bútorokat készíthetünk. Mutatjuk, hogyan!

Gyümölcsládából cipőtároló

Az előszobában szanaszét heverő cipők nem nyújtanak szép látványt, azonban a rend kialakításához elég egy egyszerű cipőtároló polcocska, amit egy kis kézügyességgel magunk is elkészíthetünk. Szerezzünk be egy régi, már nem használt gyümölcsládát, tisztítsuk meg alaposan a szennyeződésektől, és csiszoljuk meg. Ezt követően fessük át a nekünk tetsző színre, lehetőleg olyanra, ami stílusában passzol az előszobánkba. Ehhez jó választás lehet a Poli-Farbe vizes bázisú zománcfesték-családja

cipotarolo.jpg
 
Raklapból dohányzóasztal

Néhány éve vált divattá a raklapok bútorrá alakítása: kevés munkával akár dohányzóasztal, ülőke is készülhet belőlük. Ehhez nem kell mást tennünk, mint csiszolóvászonnal lecsiszolni a választott darabot, majd ha portalanítottuk, kenjük le a felületet Poli-Farbe Boróka Classic vízzel hígítható fabevonó vékonylazúrral, amely alapozó és lazúr is egyben. Ha elég kreatívak vagyunk, akkor a száradás után akár kereket vagy lábat is csavarozhatunk rá.

56095848_s.jpg

Kerti bútorok megmentése

A kopott kerti bútorainktól se váljunk meg, ha van egy kis időnk, azokba is új életet lehelhetünk. Az elsődleges lépés, hogy távolítsuk el a festendő felületről a régi, lepattogzott festékréteget. A csiszolás után jöhet a portalanítás, az esetleges hibák kijavítása, majd az alapozás után a festés. Kerti bútoraink a felújítás után úgy fognak kinézni, mint új korukban, élmény lesz, hogy újra használatba vehetjük őket.

53928709_s.jpg
 
Olvasnál még DIY ötleteket? Inspirációért keresd fel a Poli-Farbe blogját!

Fotók: Shutterstock, 123rf.com
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Csőtakaró és polc egyben
A lakás utólagos bővítése, új helyiségek kialakítása esztétika hátrányok megjelenésével járhat. Nagy Lehel is ezzel szembesült Biharnagybajomon, amikor családjával másik lakásba költözött.


Otthon-bútor
Falióra saját kezűleg
Készítsünk különleges, saját faliórát ízlésünknek, szobánk hangulatának megfelelően! Sőt, ha ötleteink nyomán, változatos anyagok felhasználásával készítjük el az órát – akár ajándékként is hasznosíthatjuk.


Otthon-bútor
Ládalábú íróasztal
Ha szükséges, egy vérbeli barkácsoló több különleges szempont figyelembevételével is szemrevaló és igen jól használható tárgyat, pl. bútort tud készíteni. Így történt ez ebben az esetben is.


Otthon-bútor
Cipőtartó szekrény fenyőből
Nagyon kevés hely állt csak rendelkezésre Krizsán Nóráék (Hódmezővásárhely) apró előszobájában, ahol szerették volna rendezetten tárolni a cipőiket.


Gép- és anyagújdonságok

A legmenőbb idei kertibútor-trendek
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság