Kreatív megoldások: így készíts gyümölcsládából cipőtárolót

csináld magad

Kreatív megoldások: így készíts gyümölcsládából cipőtárolót

Itt az ideje, hogy kibontakoztassuk kreativitásunkat! Néhány kidobásra szánt gyümölcsládából vagy raklapból egy kis felújítással csodás bútorokat készíthetünk. Mutatjuk, hogyan!

Gyümölcsládából cipőtároló

Az előszobában szanaszét heverő cipők nem nyújtanak szép látványt, azonban a rend kialakításához elég egy egyszerű cipőtároló polcocska, amit egy kis kézügyességgel magunk is elkészíthetünk. Szerezzünk be egy régi, már nem használt gyümölcsládát, tisztítsuk meg alaposan a szennyeződésektől, és csiszoljuk meg. Ezt követően fessük át a nekünk tetsző színre, lehetőleg olyanra, ami stílusában passzol az előszobánkba. Ehhez jó választás lehet a Poli-Farbe vizes bázisú zománcfesték-családja

cipotarolo.jpg
 
Raklapból dohányzóasztal

Néhány éve vált divattá a raklapok bútorrá alakítása: kevés munkával akár dohányzóasztal, ülőke is készülhet belőlük. Ehhez nem kell mást tennünk, mint csiszolóvászonnal lecsiszolni a választott darabot, majd ha portalanítottuk, kenjük le a felületet Poli-Farbe Boróka Classic vízzel hígítható fabevonó vékonylazúrral, amely alapozó és lazúr is egyben. Ha elég kreatívak vagyunk, akkor a száradás után akár kereket vagy lábat is csavarozhatunk rá.

56095848_s.jpg

Kerti bútorok megmentése

A kopott kerti bútorainktól se váljunk meg, ha van egy kis időnk, azokba is új életet lehelhetünk. Az elsődleges lépés, hogy távolítsuk el a festendő felületről a régi, lepattogzott festékréteget. A csiszolás után jöhet a portalanítás, az esetleges hibák kijavítása, majd az alapozás után a festés. Kerti bútoraink a felújítás után úgy fognak kinézni, mint új korukban, élmény lesz, hogy újra használatba vehetjük őket.

53928709_s.jpg
 
Olvasnál még DIY ötleteket? Inspirációért keresd fel a Poli-Farbe blogját!

Fotók: Shutterstock, 123rf.com
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Franciaágy raklapokból
A maradék raklapok bútorrá alakítása nagyon sok variációra ad lehetőséget. Eredeti megoldás néhány jó minőségű darabból saját ágyat készíteni a hálószobába.


Otthon-bútor
Rovarűző praktikák
Időről időre felbukkannak a házban, lakásban az apró rovarok, amelyek kárt okoznak és visszaélnek a türelmünkkel. Érdemes tehát alaposan felkészülnünk ellenük. Nézzük, hogyan biztosítsuk be magunkat a szúnyogok, hangyák, legyek, molyok és csótányok ellen.


Otthon-bútor
Diy fotel bőröndből
Mindenkinek érdemes körülnéznie a padláson, hátha megtalálja az ideális koffert, amelynek egyszerű átalakításával látványos, új bútort nyerhet.


Otthon-bútor
Helytakarékos családi ház
A XI. kerület, azaz Újbuda a főváros egyik legnépszerűbb kerülete. Kitűnő adottságai miatt – közel van a belváros, igazi tömegközlekedési csomópont – nem véletlenül kedvelik a lakásvásárlók, az ingatlan fejlesztők. 


Otthon-bútor

Bútorok új élete


Otthon-bútor

Panelelőszoba másként


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság