Asztali barkácsgép készítése

Szerszám-anyag

Asztali barkácsgép készítése

Nagyon jól jött volna a lakásfelújítás során Komáromi Sándornak Kecskeméten egy asztali körfűrész a deszkák és lécek megfelelő szélességűre vágásához. Gondolkozni kezdett...

A dekorációs munkák alatt pedig felmerült, hogy a keskeny lécek és deszkák formára szabása, illetve az élük marása sokkal szebb és egyszerűbb asztalon, mint kézben tartott géppel. Mivel azonban a három kéziszerszámot már megvásárolta, készített egy moduláris barkácsgépasztalt. Az asztal könnyen mozgatható, a modulok pedig – reteszek és rögzítő szárnyas csavarok segítségével – gyorsan és egyszerűen cserélhetők. A modul alapját a körfűrész talpa és rögzítése adja. A modulhoz a rögzítést a dekopírfűrész és a felsőmaró párhuzamvezetőinek rögzítési pontjai adják. A modulokat és rajtuk a gépeket reteszekkel rögzíti és szárnyas csavarokkal biztosítja. A működtető billentyűket és a körfűrész védőburkolatát 300 mm-es kábelkötözővel rögzíti. A gépeken eleve kialakított porelszívó csonkokra pedig a porszívó így is minden gond nélkül csatlakoztatható. A gépek biztonságos be- és kikapcsolását egy kombinált kültéri konnektor és kapcsoló biztosítja, amely por és vízálló. Komáromi úr a gépek sajátosságainak megfelelően két külön vezetőt alkalmaz. Az asztal tovább is fejleszthető, új modulok elkészítésével és beállításával bármilyen barkácsgép rögzíthető rajta. Nagyobb műhely esetén magasabb lábbal (bakkal) is készíthető. Így elkészítve könnyen mozgatható, pillanatszorítóval rögzítve bármely vízszintes felületen használható.

Az asztalt viszonylag kis anyagi ráfordítással maradék zártszelvényből és lemezből könnyen elkészíthetjük.

 

A körfűrész talpa közvetlenül adja magát.

 

Asztali körfűrészként simán működtethető.

 

A dekopírfűrész az új talpmodullal.

 

Vezető mentén gyorsan szabható a faanyag az asztali lyukfűrésszel.

A vezető könnyen beállítható.

 

A felsőmaró új talpa hasonlít a körfűrészére.

Az ember gyorsan megszokja az asztali marógéppel végzett munka kényelmét.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Egy hordó két új élete
Egy elhasználódott, kidobott hordóra sikerült szert tennie Biró Szilviának Ráckevén. Úgy döntött, két asztalt készít belőle: egyet a teraszra, egyet a nappaliba.


Otthon-bútor
Tetőtéri ládaasztal
Tökéletesen illeszkedik a japánosan földön ülő, minimalista stílust kedvelők otthonába ez a ?gyümölcsösláda?. Arról nem is beszélve, hogy a teljesen kezdő barkácsolók is elkészíthetik.


Otthon-bútor
Kártyaasztal néhány óra alatt
Napjainkban ismét hódítanak a kártyajátékok. Mire is van szükségünk egy jó kártyapartihoz? Egy pakli kártyára, zsetonkészletre ? és asztalra. De miért játszunk egy hétköznapi asztalon, ha néhány óra alatt összeállíthatunk egy saját pókerasztalt?


Ötletek
Asztal és tárolószék
Famaradékból készített ragasztással íróasztalt kedvesének Horváth Róbert Érden – és hozzá olyan ülőalkalmatosságot, amely tárolóként is használható.


Otthon-bútor

Iroda a lakásban
Gép- és anyagújdonságok

Körfűrész, mintha játék lenne
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság