Asztali barkácsgép készítése

Szerszám-anyag

Asztali barkácsgép készítése

Nagyon jól jött volna a lakásfelújítás során Komáromi Sándornak Kecskeméten egy asztali körfűrész a deszkák és lécek megfelelő szélességűre vágásához. Gondolkozni kezdett...

A dekorációs munkák alatt pedig felmerült, hogy a keskeny lécek és deszkák formára szabása, illetve az élük marása sokkal szebb és egyszerűbb asztalon, mint kézben tartott géppel. Mivel azonban a három kéziszerszámot már megvásárolta, készített egy moduláris barkácsgépasztalt. Az asztal könnyen mozgatható, a modulok pedig – reteszek és rögzítő szárnyas csavarok segítségével – gyorsan és egyszerűen cserélhetők. A modul alapját a körfűrész talpa és rögzítése adja. A modulhoz a rögzítést a dekopírfűrész és a felsőmaró párhuzamvezetőinek rögzítési pontjai adják. A modulokat és rajtuk a gépeket reteszekkel rögzíti és szárnyas csavarokkal biztosítja. A működtető billentyűket és a körfűrész védőburkolatát 300 mm-es kábelkötözővel rögzíti. A gépeken eleve kialakított porelszívó csonkokra pedig a porszívó így is minden gond nélkül csatlakoztatható. A gépek biztonságos be- és kikapcsolását egy kombinált kültéri konnektor és kapcsoló biztosítja, amely por és vízálló. Komáromi úr a gépek sajátosságainak megfelelően két külön vezetőt alkalmaz. Az asztal tovább is fejleszthető, új modulok elkészítésével és beállításával bármilyen barkácsgép rögzíthető rajta. Nagyobb műhely esetén magasabb lábbal (bakkal) is készíthető. Így elkészítve könnyen mozgatható, pillanatszorítóval rögzítve bármely vízszintes felületen használható.

Az asztalt viszonylag kis anyagi ráfordítással maradék zártszelvényből és lemezből könnyen elkészíthetjük.

 

A körfűrész talpa közvetlenül adja magát.

 

Asztali körfűrészként simán működtethető.

 

A dekopírfűrész az új talpmodullal.

 

Vezető mentén gyorsan szabható a faanyag az asztali lyukfűrésszel.

A vezető könnyen beállítható.

 

A felsőmaró új talpa hasonlít a körfűrészére.

Az ember gyorsan megszokja az asztali marógéppel végzett munka kényelmét.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Üvegmozaikos dohányzóasztal
Dohányzóasztalra volt szüksége Kosár Juditnak Budapesten, de sehol nem talált olyat, amely méretben és kinézetben megfelelt volna. Ezért készített egyet, és különleges díszítéssel látta el.


Kert-balkon
Pergola és kerti asztal
Egy kerti parti akkor tökéletes, ha akad hozzá egy árnyas kiülő, ahol kényelmesen lehet enni-inni, beszélgetni. Lássuk, hogyan készült ez a 3,5×4 méteres pergola és alá a 80×200 centiméteres asztal és három pad.


Ötletek
Egyszerű állvány gérvágó fűrészhez
A legtöbb barkácsoló, aki fával foglalkozik, előbb vagy utóbb felismeri, hogy szüksége van egy gérvágó fűrészre. De néha azt is tuningolni kell.


Otthon-bútor
Iroda a lakásban
A lakberendezés szempontjából a lakásban kialakított irodával kapcsolatos legfontosabb követelmény, hogy mindennek helye legyen, minden holmi rendezetten tárolható legyen, hiszen a helyiséget a család más célból is használhatja. Ebben az otthoni irodában nem nehéz rendet tartani, mert sok szekrénye van. Ezek valójában átlagos konyhaszekrényelemek ? pontosabban eredetileg annak készültek ?, de könyvekből, iratokból, dossziékból is rendkívüli mennyiséget tudunk tárolni bennük.
Ötletek

Az erdő asztala


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság