hirdetésMéretben világrekorder: kazán a konyhaszekrényben

Szerszám-anyag

Méretben világrekorder: kazán a konyhaszekrényben

Sok családot érint a probléma, hogy a kis alapterületű lakásban vagy házban nem tudnak elhelyezni megfelelő kazánt, mert túl nagy helyet foglal el. Ez a modern kondenzációs kazánok terjedését is gátolja, de most megjelent a magyar piacon egy holland cég fejlesztése, amely akár egy konyhaszekrényben is elfér.

A fűtéstechnikában jelenleg létező megoldások közül a kondenzációs gázkazánok hasznosítják a leghatékonyabban a gázban lévő energiát, ezáltal az égéstermékek kevésbé terhelik a környezetet, ugyanakkor a működés szempontjából a legbiztonságosabbak. A nyugat-európai országokban már az 1980-as évektől kezdve felismerték a technológia előnyeit, Hollandia járt az élen.

 

Miután a gáz egyre drágább Magyarországon, a gázfogyasztás csökkenése miatt 3-5 év alatt megtérül az a különbözet, amennyivel vásárláskor többe kerül a kondenzációs kazán a hagyományosnál. A vitathatatlan előnyök ellenére azonban sok, kis alapterületű lakásban élő család számára megoldhatatlan volt a beszerzése. Mostantól azonban ez sem lehet probléma, mert a világ legkisebb háztartási kazánját fejlesztette ki a holland Remeha cég.

 

A Tzerra fantázianevű készülékcsalád minden tagja a fürdőszoba- vagy konyhaszekrényben is kényelmesen elfér, mindössze 55 cm magasak, alapterületük alig nagyobb egy A/4-es papírlapnál, 37×36 centiméteresek. Súlyuk sem nagy, üresen 24,5 kilogramm. A teljesítmény tekintetében azonban nem kötöttek kompromisszumot a mérnökök: a kombi típusnál például a meleg víz fajlagos térfogatárama 13 liter/perc, a fűtési teljesítménye pedig 5-24 kW között szabályozható. Ezek az értékek felülmúlják a kategória átlagát.

A kazánnak – az új felépítésnek és az újításoknak köszönhetően – még a karbantartási költsége is rendkívül alacsony. A szakemberek fejlesztéskor figyelembe vették azt is, hogy a készülékek külseje, a formatervezés is modern legyen, illeszkedjen a lakások berendezéséhez.

Bővebben: www.kazan.hu

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
A kazán, amitől azt várjuk, hogy ne fűtsön
A megfelelő szigetelés után a fűtéskorszerűsítés az otthon energiatakarékosságának következő hatásos lépése. A jó kazánra már szabály is kötelez, de a használat módja is számít.


Gép- és anyagújdonságok
Nagy Kazánválasztó Nap szeptember 24- én, szombaton
Az ERP rendelet alapján 2016. 07. 01-tól a magyar lakosok hagyományos kéményes és turbós készülékek helyett már csak korszerű, úgynevezett kondenzációs gázkészüléket üzemelhetnek be otthonaikban.


Gép- és anyagújdonságok
Nagy Kazánválasztó Nap
2017. szeptember 23-án a Nagy Kazánválasztó Nap keretében több, mint 100 akciós gázkészülék közül választhatnak az érdeklődők és közvetlenül a kazángyártók képviselőitől kérhetnek szakmai segítséget a döntésben.


Szerszám-anyag
Fűtsünk gazdaságosan! A fűtési rendszerekről
Ismét nyakunkon a fűtési időszak, de melyik fűtésfajtával járunk a legjobban? Széles a kínálat a különböző fűtési rendszerekből, de melyik a legmegfelelőbb, a  leggazdaságosabb? Cikkünkben áttekintést adunk a lehetőségekről és a kiválasztás legfontosabb szempontjairól.


Gép- és anyagújdonságok

Legyen biztonságos a fűtőrendszer!


Gép- és anyagújdonságok

Most érdemes kazánt választani!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság