Ünnepi építkezés

Otthon-bútor

Ünnepi építkezés

Fiaival közösen készült adventre és karácsonyra Antal Zoltán (Harkakötöny).

Amíg anya a bejglit készítette, addig apa (vagyis Zoltán) két üres teásdobozt összetolva (a fölösleges köztes oldalt értelemszerűen kivágva) elkészítette a „faházikók” alapját. „Gerendákat” a kerti mogyoróbokorról és a labdarózsáról vágott a fiúkkal. Az alsó sornál megmutatta, hogyan kell méretre vágni és felragasztani. Ezután fiai (idén már 7 és 9 évesek) mértek, vágtak, majd ragasztópisztollyal ragasztottak, és szép lassan megépült a két faházikó.

A vastagabb ágaknál persze apa is besegített. Annyira belejöttek, hogy egy egész kis falut építettek: hat házig meg sem álltak.

Amíg a fiúk a faházakat csinálták, addig Zoltán két megüresedett dobozból, kolléganője, Barbara ötlete nyomán készített egy templomot.

A tornyot és a templombelsőt meleg fényű ledek világítják meg, kapcsolójuk a templomajtó mellett található.

Az oldalát terméskő hatású bükkfa kéregdarabokkal rakták ki – a bükkfakéreg ugyanis nagyon jól faragható tapétavágó snicerrel.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Szentélyünk, a fürdőszobánk
Nem tulajdonítunk neki nagy szerepet, de ha jobban végig gondoljuk, beismerjük. Otthonunk egyik legnyugodtabb tere a fürdőszobánk, ahol elbújhatunk a világ elől és igazán ki tudunk kapcsolni. Alakítsuk fürdőszobánkat úgy, hogy a reggelek pozitív töltettel induljanak.


Otthon-bútor
Csillár papírlampionokból
Négy méteres Kosár Judit budapesti lakásának belmagassága, s mert a szoba egyik felében galéria van, ezért Judit a másik felére, a plafonra kerülő csillárnak is valami nagyot szeretett volna, hogy ne boruljon föl a szoba egyensúlya.


Otthon-bútor
Csalogasd otthonodba a tavaszt az IKEA-val!
A tavasz mindig az újrakezdés időszaka, amikor a hosszú tél után nemcsak a természet és mi magunk, de otthonunk is igényli a megújulást. Hogy friss tavaszi hangulatot csempéssz az otthonodba, nem kell mást tenned, csak látogass el az IKEA tavaszi vásárára.


Otthon-bútor
Pad a hálóba
Az időtlen nyugalom légkörét árasztja magából ez a bútordarab, sokan örülnénk, ha a mi életünkbe is jutna belőle egy kicsi. Felkértük hát szakértőnket, Szelényi Attilát, ossza meg velünk a fortélyt, hogyan készíthetünk hasonlót.
Otthon-bútor

Tükrös tálaló
Otthon-bútor

A gipszvakolat előnyei


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság