Ünnepi építkezés

Otthon-bútor

Ünnepi építkezés

Fiaival közösen készült adventre és karácsonyra Antal Zoltán (Harkakötöny).

Amíg anya a bejglit készítette, addig apa (vagyis Zoltán) két üres teásdobozt összetolva (a fölösleges köztes oldalt értelemszerűen kivágva) elkészítette a „faházikók” alapját. „Gerendákat” a kerti mogyoróbokorról és a labdarózsáról vágott a fiúkkal. Az alsó sornál megmutatta, hogyan kell méretre vágni és felragasztani. Ezután fiai (idén már 7 és 9 évesek) mértek, vágtak, majd ragasztópisztollyal ragasztottak, és szép lassan megépült a két faházikó.

A vastagabb ágaknál persze apa is besegített. Annyira belejöttek, hogy egy egész kis falut építettek: hat házig meg sem álltak.

Amíg a fiúk a faházakat csinálták, addig Zoltán két megüresedett dobozból, kolléganője, Barbara ötlete nyomán készített egy templomot.

A tornyot és a templombelsőt meleg fényű ledek világítják meg, kapcsolójuk a templomajtó mellett található.

Az oldalát terméskő hatású bükkfa kéregdarabokkal rakták ki – a bükkfakéreg ugyanis nagyon jól faragható tapétavágó snicerrel.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Helykihasználó előszobabútor
Akárhány szekrényünk, polcunk, ládánk van, az előszobában mindig elkél a rakodóhely. Most azt mutatjuk be, hogyan használhatjuk ki ilyen célra a legjobban a sarkot, beugrót.


Otthon-bútor
Ablakpárkány s. k. - készítsük fából!
Ablakaink korszerűsítése nem csupán ablakcserét jelent: sok esetben új párkányt is kell készítenünk. Példánkban meghagyták az ablak klasszikus fa keretét, és abba helyezték be az új, műanyag nyílászárót, így nem volt szükség falbontásra. A párkány viszont s. k. készült.


Otthon-bútor
A beázás megelőzése
A fürdőszobákban a zuhanyzók és kádak környezete, az emeleti fürdőkben a padló megfelelő vízszigetelése különleges figyelmet érdemel. Biztosan sokakkal előfordult már, hogy eláztatták az alattuk lakó szomszédot, vagy a fürdőszoba fala átázott.


Otthon-bútor
Hibátlan padló évek múltán is
Ön is olyan padlóburkolatra vágyik, amelynek csodájára járnak, és amivel garantáltan nem lesz problémája az elkövetkező években? Mitől függ, hogy sikerül-e megvalósítania álmát? Ennek nincs köze a szerencséhez vagy a véletlenhez, hanem konkrét tényeken alapul.
Otthon-bútor

Klímát a nyárra!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság