Ünnepi építkezés

Otthon-bútor

Ünnepi építkezés

Fiaival közösen készült adventre és karácsonyra Antal Zoltán (Harkakötöny).

Amíg anya a bejglit készítette, addig apa (vagyis Zoltán) két üres teásdobozt összetolva (a fölösleges köztes oldalt értelemszerűen kivágva) elkészítette a „faházikók” alapját. „Gerendákat” a kerti mogyoróbokorról és a labdarózsáról vágott a fiúkkal. Az alsó sornál megmutatta, hogyan kell méretre vágni és felragasztani. Ezután fiai (idén már 7 és 9 évesek) mértek, vágtak, majd ragasztópisztollyal ragasztottak, és szép lassan megépült a két faházikó.

A vastagabb ágaknál persze apa is besegített. Annyira belejöttek, hogy egy egész kis falut építettek: hat házig meg sem álltak.

Amíg a fiúk a faházakat csinálták, addig Zoltán két megüresedett dobozból, kolléganője, Barbara ötlete nyomán készített egy templomot.

A tornyot és a templombelsőt meleg fényű ledek világítják meg, kapcsolójuk a templomajtó mellett található.

Az oldalát terméskő hatású bükkfa kéregdarabokkal rakták ki – a bükkfakéreg ugyanis nagyon jól faragható tapétavágó snicerrel.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Szárnyas hővadász: készítsünk zsalugátert!
A mediterrán hangulatot árasztó – általában fa – zsalugáter avagy spaletta hazánkban is kezdi visszanyerni népszerűségét.Ráadásul magunk is viszonylag egyszerűen elkészíthetjük – és nyáron a kánikula, télen pedig a hideg ellen is nagyszerűen véd.


Otthon-bútor
Mozgalmas polc a nappaliba
Ez a polc nemcsak stílust visz a lakásba, hanem elegáns, eredeti formájával is hódít: érdekessége abban rejlik, hogy izgalmas, változatos hatást kelt. Az elevenen lüktető struktúra a polchatárok eltolásának köszönhető.


Otthon-bútor
A beázás megelőzése
A fürdőszobákban a zuhanyzók és kádak környezete, az emeleti fürdőkben a padló megfelelő vízszigetelése különleges figyelmet érdemel. Biztosan sokakkal előfordult már, hogy eláztatták az alattuk lakó szomszédot, vagy a fürdőszoba fala átázott.


Otthon-bútor
Tömörfa parketta és a laminált padló lerakása
A korszerű padlóburkoló elemek lerakásához egyre egyszerűbb módszereket dolgoznak ki. Ezek lehetővé teszik, hogy akár a teljesen kezdők is nekiláthatnak a munkának ? nekik nyújtunk segítséget összefoglalónkkal.
Otthon-bútor

Diy gurolós kisasztal


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság