Kamraszekrény kis helyre

Otthon-bútor

Kamraszekrény kis helyre

Egy negyvenéves lakás kamrájának felújítását oldotta meg frappánsan, sok ötlet – a szó szoros értelmében vett – beépítésével Nichter Róbert Pécsett.

Ilyen volt – ilyen lett. Eredetileg egy ajtóval és polcokkal ellátott 0,75 m2-es kamra állt a tűzhely mellett, ám a mély polcok miatt nehézkes volt a használata. Róbert, akinek egyik hobbija a barkácsolás, több helyen látott, valamint saját ötletek ötvözése útján tervezte meg és készítette a kamra helyére ezt a fiókos szekrényt. A szekrény bútorlapból készült, ABS élzárással (ez egy 0,5-3 mm vastag, a „sima” élfóliánál tartósabb, kevésbé sérülékeny műanyag élzáró anyag, amelyet magas hőfokon, nagy nyomással rögzítenek a bútorlap élére – az élzárást Róbert is szakcégnél rendelte meg). A használat megkönnyítése érdekében a szekrény megfelelő vasalatokat: teljes kihúzású fiókcsúszókat, illetve előlapbeállító vasalatokat kapott. Összességében a bútordarab tartalmához egyszerűbb és könnyebb hozzáférni, a tér jobb kihasználásán felül pedig a konyhasarok esztétikus, korszerű külsőt is nyert a felújítással.

A rajzon jól látható a fiókok sorrendje, felfüggesztése és funkciója.

A kilenc fiók közt vannak mélyebbek és laposabbak, oldalfallal ellátottak és falak nélküliek (pl. mert tárolódobozok vannak rajtuk).

A tűzhely mellett (a munkapult szabvány magasságában) kihúzható, kiegészítő munkalap kapott helyet.

Itt egy érdekes, „fiók a fiókban” megoldást láthatunk. Külön figyelmet érdemel a felső, kisebb fiók előlapján, a fiókfogó mellett tárolt, a kampósszögekről egyetlen mozdulattal lekapható olló.

Az egyik középső polcra Róbert konnektort (dugaszoló aljzatot – tulajdonképpen egy hosszabbítót) épített be a sűrűbben használt konyhai kisgépek (kenyérpirító, szendvicssütő) kényelmesebb használata céljából.

A villanyzsinórt a fiók alatt vezette a fiók-előlap belső oldaláig.

 

A villanyvezetéket gégecső védi a megtöréstől és összecsavarodástól – és persze így a beépített elektromos vezeték sem gátolja a fiók kihúzását.

 

A vezetősín teljesen kihúzott állapotban 80 cm hosszú, ekkora fiókot tervezhetünk hozzá.

 

A legalsó fiók műanyag dobozaival a régi pincei zöldségtároló ládákat helyettesíti.

 

A szintén kihúzható, de függőlegesen álló lap a különböző felfüggeszthető, ugyanakkor lapos eszközök (gyúródeszka, partvis, stb.) helytakarékos tárolására kiváló.

 

A fiókok divatos előlapokat és modern fiókfogókat kaptak, így a kamraszekrény összképe is szép.

 
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Ajtóból polc
Fölöslegessé vált egy ajtónyílás Dén Jánoséknál, Tasson. Ez azonban nem jelenti azt, hogy funkciótlanná is: a tok kibontása után kisméretű téglával fel lett falazva és az áram, valamint a tévékábel a helyére lett vezetve.


Otthon-bútor
Függőpolc házilag
Berky Alexandra készítette ezt a csajos kis függőpolcot. Tarts vele és barkácsolj egyet te is! Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és helyes kis dísze lesz a lakásnak. 


Ötletek
Hangulatos bortároló
Nem csak szépen felújította pincéjét Rajna János Budapesten, hanem háttérvilágítással ellátott bortároló polcokat is készített.


Ötletek
Egyedi szerkezetű könyvespolc
Szüksége volt egy könyvespolcra Héja Tamásnak (Besenyszög), és úgy döntött, hogy nem vesz, hanem csinál egyet.
Otthon-bútor

Trükkös tükrök


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság