Geometrikus polcrendszer LED-világítással

Otthon-bútor

Geometrikus polcrendszer LED-világítással

A 150×85 centis polcrendszer hat, különböző méretű és alakú polcüregből áll.

Főállásban villamosmérnök, de szabadidejében nagyon szeret egyedi bútorokat tervezni és építeni Hévizi Zsolt Dunakeszin, aki házuk nappaliját „dobta fel” ezzel a látványos, beépített világítással rendelkező polccal. A bútorlapokat csapokkal és faragasztóval állította össze. Azért, hogy a tárgyak ne vessenek önmagukra árnyékot – és a fényforrás ne legyen zavaró a polcot szemlélő számára –, a polcüregek felső lapjának aljába készített V alakú bemarásba ragasztotta a LED szalagot. Ez teszi lehetővé, hogy a világítás ne felülről, hanem szemből érje a tárgyakat. A vezetékezést a bútorlapok élébe, az élfólia alá rejtette el, így az teljesen láthatatlan. A falra történő rögzítést 3 db ládasarok-vasalat segítségével oldotta meg.

 

A polc megvilágítatlanul is jól néz ki...

...a LED-es megvilágítással azonban még szebb.

 

A LED-szalagot Zsolt V alakú horonyba ragasztotta.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Görgős állvány
Állványból, polcból sosincs elég a lakásban. Könyvekhez, gyűjteményekhez, dísztárgyakhoz és még sorolhatnák, hány funkcióhoz van szükségünk tárolóhelyre.


Otthon-bútor
Sarkukra állított dobozpolcok
Mindig akad a lakásban olyan fal, amelyen üres folt virít. Ilyen helyekre ajánljuk ezeket a dobozokból épített, dekoratív polcokat, amelyekből annyi elemet és olyan formában helyezhetünk el, amennyi és amilyen formában leginkább illik a környezetéhez. Mi sarkukra állítva illesztettük össze őket.


Otthon-bútor
Üvegpolc egyszerűen
Az üvegpolcról az a vélemény járja, hogy szép-szép, de azért mégse otthoni barkácsolás tárgya, ráadásul igen drága. Nos, mint cikkünkből kiderül, mégis szert tehetünk rá. Méghozzá úgy, hogy az üveg méretre szabásával és lecsiszolásával nem kell nekünk bíbelődnünk, hisz némi utánajárással (amit ezúttal is átvállaltunk) találhatunk olcsó lelőhelyet, a szerkezet elkészítése pedig igazán gyerekjáték.


Otthon-bútor
Függőpolc házilag
Berky Alexandra készítette ezt a csajos kis függőpolcot. Tarts vele és barkácsolj egyet te is! Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és helyes kis dísze lesz a lakásnak. 


Otthon-bútor

Háromszögpolc


Ötletek

Csónakpolc


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság