Lépcső készítése saját kezűleg

Otthon-bútor

Lépcső készítése saját kezűleg

Aki nagyon akarja, annak egy tetőtéri lépcső elkészítése sem megoldhatatlan feladat. Íme egy konkrét példa, hogyan zajlik ez.

Ender Attiláé a szó, Olaszliszkáról:

– Tetőteres házunk építése alatt már fejben tervezgettem a lépcsőt. Szakirodalmat is segítségül hívva, műszaki rajzos tanulmányaimat bevetve papírra vetettem a terveimet.

– Fém vázra csavaroztam az általam méretre vágott lépcsőlapokat. A korlát és a kapaszkodó elemeit készen vettem, azokat csak méretre kellett vágnom. A felcsavarozott lapok végébe mélyedést készítettem fenékfúróval, és a lyukakba beragasztottam az elemeket, majd alulról facsavarral megerősítettem. Felülről a kapaszkodó alsó elemével fogattam össze, csavarozással, és arra felragasztottam a korlát felső elemét.

– A lépcsőlapok rögzítéséhez süllyesztett fejű csavarokat használtam és a fejüket műanyag csavartakaró sapkával rejtettem el, egyszerűen beleragasztottam. A felületet lelakkoztuk.

– A lépcső alját beépített szekrénnyé alakítottam. Bepolcoztam, és ajtót készítettem rá.

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
A korlát is lehet szép
Második gyermekük érkezése sarkallta Veres Péteréket gödi házunk tetőterének beépítésére. A tetőtérbe vezető lépcsőhöz és közlekedőhöz biztonsági szempontból szükség volt korlátra is.


Szerszám-anyag
Tetőszigetelés felújítása s. k.
Itt van az ősz, még érdemes végiggondolni, hol a legnagyobb a hőveszteség: az ablakokon, netán a mennyezeten? Érdemes még a hideg időszak beállta előtt elkészíteni tetőnk hőszigetelését. Cikkünkben ehhez adunk néhány gyakorlati tanácsot.


Gép- és anyagújdonságok
Automata szellőzőrendszer
Manapság a nyílászárók a gyártási technológia fejlődésével egyre tökéletesebben zárnak, legyen szó akár fa, akár műanyag változatokról. Így van ez a tetőtéri ablakokkal is, ahol a szükséges légcserét a beépített rendszerekkel oldják meg.


Szerszám-anyag
Jóval hűvösebb tetőtér
Az épületek külső időjárási hatásoknak leginkább kitett része a tető. A meglévő épületek többségére jellemző, hogy a teljes hőveszteség közel harmada a tetőszerkezeten át távozik, illetve a tetőtér gyorsan felmelegszik.


Gép- és anyagújdonságok

Tetszés szerinti hangulat a tetőtérben
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság