hirdetésVédjük otthonunkat a meleg ellen!

Gép- és anyagújdonságok

Védjük otthonunkat a meleg ellen!

A lakóépületekben a tető az, ami leginkább ki van téve az időjárás viszontagságainak, így nyáron a napsugárzásnak is.

Nyáron a túlhevült tetőszerkezet hatására a tetőtérben elviselhetetlen magas hőmérséklet keletkezik. A túlmelegedés elleni védelemben a tetőtér, a magas illetve lapos tető megfelelő vastagságú szigetelése nyújthat segítséget. A tetőtér és a tető szigetelése megakadályozza annak túlzott felmelegedését és télen biztosítja a hőkomfortot.
Télen a legtöbb hő a tetőn át távozik, magas a fűtésszámla, nyáron pedig a kibírhatatlan hőség miatt állandó a klímahasználat. A tetőtér szigetelésével mindkét probléma egyszerre orvosolható, hiszen a kőzetgyapot szigetelésnek köszönhetően az épület hidegben és melegben is megtartja az optimális belső légkörét. Kőzetgyapot szigetelés alkalmazásakor elkerülhetjük a hőhídak kialakulását, mert az anyag szorosan kitölti a szarufák közötti helyet.
A szarufák közötti szigetelés abban az esetben is jól alkalmazható, amikor nem kerül sor a tetőtér teljes felújítására, a munka például nem terjed ki a cserepek cseréjére. Ezzel ellentétben a szarufa feletti szigetelés akkor kivitelezhető, ha a teljes tetőszerkezet cserére kerül, így nem csökken a tetőtér belső „lakótere”.


Fontos kiemelni a kőzetgyapot hidrofóbizált, páraáteresztő képességét, ami megakadályozza a penész és a gombák kialakulását a házban. A kőzetgyapot nem utolsó sorban A1 besorolású tűzálló szigetelőanyag, ami azt jelenti, hogy nem éghető, tehát megakadályozza a tűz továbbterjedését, valamint nincs mérgező füst kibocsájtás sem.
Amennyiben a lakásunkban uralkodó kíméletlen hőség arra ösztönöz, hogy a tetőszigetelés mellett egy átfogóbb – így jobb hőszigetelést is adó – homlokzati szigeteléssel is egybekötött változtatásban gondolkodunk, akkor bár legyen bármilyen csábító az azonnali javulás lehetősége, nem vágjunk bele rögtön. Ezt ugyanis érdemesebb inkább tavasszal vagy ősszel megcsinálni, mivel ezen munkálatok elvégzésére +5 °C és +30 °C közötti átlaghőmérséklet a legoptimálisabb. A nagy hidegben ugyanis a szigetelőanyagnál használt ragasztóanyag fagyveszélynek van kitéve, így nem köt meg rendesen és később leszakadozhat a helyéről. A túlzott meleg pedig „kiszívja” a nedvességet a ragasztóanyagból, aminek következtében túl gyorsan szilárdul meg, így később berepedezhet és nem tartja helyén a szigetelőanyagot.
Mivel október végén elkezdődik a fűtési szezon, érdemes elgondolkodni azon, hogy még előtte végezzük el a szigetelést. Így már rögtön, a következő fűtési szezonban élvezhetjük a szigetelésnek köszönhető fűtési költségek csökkenését.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Beltéri hőszigetelő panel
Ahol kivitelezhetetlen a külső hőszigetelés, ott megoldás lehet a belső hőszigetelés is, amely egyszerűbbé és olcsóbbá teszi a panelházak energiatakarékos felújítását.


Gép- és anyagújdonságok
Szigeteléssel csökkenthetjük a legjobban széndioxid-lábnyomunkat
Knauf Insulation: egymillió tonna széndioxid kibocsátását kerülhetnénk el szigeteléssel.


Gép- és anyagújdonságok
Családi ház utólagos homlokzati hőszigetelése
Egy székesfehérvári családi ház kivitelezése kapcsán mutatjuk be a Knauf Insulation SMARTwall S C2 termékét.


Szerszám-anyag
Szigetelt ház – fűtés negyedáron
Közel háromhavi fűtésköltségének megfelelő összeget, vagyis 40 302 forintot spórolt meg szeptember 27-től december 2-ig az a négytagú hajdúnánási család, akinek otthonát az első magyarországi Referenciaház Program keretében korszerű szigeteléssel látta el a Knauf Insulation.


Gép- és anyagújdonságok

A káva hőszigetelése
Szerszám-anyag

Hőszigeteljünk okosan!


Gép- és anyagújdonságok

Javuló hő- és hangszigetelés


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság