Mesebeli táj a ház körül

Kert-balkon

Mesebeli táj a ház körül

Még egy zsebkendőnyi kertet is széppé, élővé varázsolhatunk némi ötletességgel és persze áldozatos munkával. Bemutatunk egy szép példát.

A kár vadregényes, akár romantikus kert a végeredmény, mindenképpen megnyugvás a szemnek és a léleknek. Így gondolta ezt Ágnes is, és a tettek mezejére lépett. A végeredmény kialakítására ráment egy egész nyara – munka mellet nem is olyan egyszerű a kertszépítés.

Tűlevél volt, nincs
A kert átalakításának egyik oka az volt, hogy az ezüstfenyő alatt semmi nem maradt meg a tűlevelektől és a gyantától. Így aztán Ágnes felnyírta a fenyőt, alulról szúnyoghálót rögzítve rá, ami felfogja a tűleveleket, és vigyázva a fa gyökereire, egy megemelt lépcsőnyi pihenő jött létre gyönyörűszép virágoskerttel.


Galériához klikk a képre!

A szépség ára: izomláz
Két lánynak a térkövek méretre vágása nem könnyű feladat, de némi izomláz árán megbirkóztak vele. Ágnes a szúnyogháló felkötözését is egyszerűbbnek gondolta, ráadásul úgy kellett feltenni, hogy tavaszonta le lehessen szedni, és kiüríteni belőle az összegyűlt tűleveleket. De végül természetesen sikerült, és a végeredmény igazolta a várakozásokat.


Galériához klikk a képre!

ALKOTÓ: LOVASS ÁGNES, PÉCEL

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Láda könnyen, gyorsan, minden esetre
Egyszerű, de nagyon szép és igen sok mindenre használható ez a láda, amelynek néhány egyszerű lépésből álló elkészítésébe a kezdő barkácsolók is nyugodtan belevághatnak.


Kert-balkon
Fedett grillező-bográcsozó
Tökéletes, árnyékos, esővédett sütögető- és pihenőhelyet készítettek Frank Balázsék Papkeszin.


Ötletek
Élő fát körbeölelő pad tetővel
A házuk előtt álló, harmincéves ezüstfenyő köré szerettek volna olyan padot Mádi Csabáék Cecén, ahová ki tudnak ülni akár többen is.


Kert-balkon
Asztal és szék boroshordóból
Az ember nem szereti kidobni a régi, de jó anyagból készített tárgyakat, hanem elgondolkozik, mire használhatná őket. Az ötletelésből néha meglepően szép dolgok sülnek ki. Ifjú Péter például régi boroshordóból készített asztalt és székeket Felcsúton.


Gép- és anyagújdonságok

Vigyázz, kész, kert!


Fizessen elő a magazinra

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Csináld magad!
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság