Guruló szánkó

Kert-balkon

Guruló szánkó

Télen a gyerekek egyik kedvence a szánkózás, de az idei tél jó részében hó híján erről le kell mondaniuk. Azazhogy le kellene, ha nem lennének szülők, hogy erre is kitaláljanak valami megoldást, és persze el is készítsék.

Parti Éva és párja Veresegyházon egyéves lányukat lepték meg ezzel a hó nélkül is mozgó járművel, amelyhez csak egy kicsit alakították át a szánkót. A kislány így jobban élvezi a sétákat mint babakocsiban (sokszor alig akar kiszállni), hosszabb időt tölthetnek szórakozva, kint a jó levegőn és a család is együtt lehet.

A megvalósításhoz egy rég nem használt kiskocsiból kiszerelték a négy kereket, a tengely méretének megfelelő vastagságú négy kapupántcsavart vettek a barkácsboltban, és ezek segítségével – a szánkó talpának átfúrása után – rögzítették a kerekeket. Az anyagköltsége elenyésző, kerekeket pedig bárhol lehet vásárolni, akár bolygós kereket is. A művelet körülbelül egy órát vett igénybe.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Építs kemencét!
Te is szereted a kemencében sült házi pizzát, kenyérlángost és más ételeket? Építs saját kemencét a kertbe.


Kert-balkon
Süssünk-főzzünk a szabadban!
Nagyon szeret a szabadban lenni, a szabadban enni és a szabadban sütni, főzni Benedeczki Ferenc Pakson. Hogy ezt kedvére – valamint családja és a barátai örömére – tehesse, elkészítette ezt a látványkonyhát.


Kert-balkon
Fűnyíró-teszt
A fűnyírók az utóbbi időben sokirányú fejlődést mutatnak, használatukat jelentősen megkönnyítő fejlesztéseket eszközölnek a gyártók. A vezeték nélküli elektromos fűnyírók egyelőre nem terjednek, a technológia még nem versenyképes a hagyományos modellekkel.


Kert-balkon
Árnyat adó apácarács egyszerűen, s. k.
Sok kertes sorház terasza nyitott az egyik vagy mindkét szomszéd felé. Cikkünkben bemutatjuk, hogyan készíthetünk könnyen olyan apácarácsot, amellyel a terasz zártabbá válik, s amely nemcsak a vizsla pillantások ellen véd: ha növényt futtatunk rá, árnyékot is ad.


Kert-balkon

Rend a kertben
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság