hirdetésGuruló szánkó

Kert-balkon

Guruló szánkó

Télen a gyerekek egyik kedvence a szánkózás, de az idei tél jó részében hó híján erről le kell mondaniuk. Azazhogy le kellene, ha nem lennének szülők, hogy erre is kitaláljanak valami megoldást, és persze el is készítsék.

Parti Éva és párja Veresegyházon egyéves lányukat lepték meg ezzel a hó nélkül is mozgó járművel, amelyhez csak egy kicsit alakították át a szánkót. A kislány így jobban élvezi a sétákat mint babakocsiban (sokszor alig akar kiszállni), hosszabb időt tölthetnek szórakozva, kint a jó levegőn és a család is együtt lehet.

A megvalósításhoz egy rég nem használt kiskocsiból kiszerelték a négy kereket, a tengely méretének megfelelő vastagságú négy kapupántcsavart vettek a barkácsboltban, és ezek segítségével – a szánkó talpának átfúrása után – rögzítették a kerekeket. Az anyagköltsége elenyésző, kerekeket pedig bárhol lehet vásárolni, akár bolygós kereket is. A művelet körülbelül egy órát vett igénybe.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Vízmelegítés egyszerűen: napkollektor házilag
A kerti medencében örömmel pancsol gyerek és felnőtt egyaránt. Olykor azonban nem elég a fürdővíz természetes melegedése, a szokásos energiahordozók pedig drágulnak: kézenfekvő a napenergia kihasználása, ami egyrészt környezetbarát, másrészt az ilyen rendszerhez csak egyszeri befektetés szükséges: fenntartásának költsége minimális.


Kert-balkon
Balkonburkolás gyorsan, egyszerűen
A szép terasz és erkély nem csak a kertes házban élők privilégiuma. A lakótelepi vagy társasházi lakások balkonját azonban sok esetben igen régen burkolták, az akkori ízlésnek megfelelően. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan burkoljuk újra saját kezűleg erkélyünket.


Kert-balkon
Mindent vágó Fiskars olló
Itt a tavasz, és ezzel megkezdődött egy mozgalmas időszak a kertészek számára. Az egyik feladat a hosszú tél során elhalt gallyak eltávolítása.


Kert-balkon
Asztal a teraszra
Nem mindig találunk olyan kész kültéri asztalt, amely minden igényünknek megfelel. Ilyenkor a legjobb saját kezűleg készíteni egyet.


Kert-balkon

Terasz a magasban


Kert-balkon

Kész kerítésalap


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság