Védett homokozóláda

Gyerkőc

Védett homokozóláda

Többszörösen védett homokozót készített a család aprajának Juhász Tamás gyulai házuk udvarán.

A gyerekeken kívül a cicák is nagyon szeretik a homokozókat, ám utóbbiak homokban végzett tevékenysége sajnos nem túl higiénikus. Ezért amikor éppen nem játszik benne gyerek, Tamásék egyszerűen lecsukják a bontotttégla-alapon nyugvó homokozó fedelét, amely így zárt, macskabiztos dobozzá válik. A mindkét oldalon három szelvényből álló tető zsanérokon nyílik-csukódik. A léceket összetartó staflik a két szélső szelvény szélein alul helyezkednek el, úgy, hogy lecsukva a helyén tartják a tetőt, a két középső szelvényen pedig fölül, így afféle fogóként megkönnyítik a tető felnyitását.

A tűző nap ellen védő árnyékoló nem látszik a képeken, de a kétoldalt látható görbefa lábakra felszerelhető. A deszkák ugyan a köztük lévő rések miatt egy nagyobb vízhozamú eső ellen nem védenek (képeinken is egy komolyabb nyári zápor következtében nedves a homok), de a napvédő tető átalakítható úgy is, hogy szükség esetén az eső ellen is hatásos védelmet nyújtson – ekkor legfeljebb az erős szél miatt valamelyik oldalról támadó csapóeső juthat a homokozóládáig.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
5 tipp, hogy sikeres legyen a lakáseladás
Van, hogy akkor is érdemes barkácsolnunk, ha nem magunk használjuk majd az elkészített dolgokat. Például eladásra szánt ingatlanunkat érdemes felújítanunk és átrendeznünk, hiszen minimális befektetéssel is nagy változást érhetünk el.


Otthon-bútor
Hely a kincseknek: játéktartó ládika
Ez a kincsesládika tökéletes tárolója lehet gyermekeink legféltettebb kincseinek, a játékoknak. Építsük meg velük együtt! De akár az ünnepekre – születésnapra, karácsonyra – is jó lesz: ha valamelyik ajándékot ebben adjuk át, plusz örömet szerezhetünk a kicsiknek.


Kert-balkon
Szép postaláda egyszerű elemekből
Kerítésoszlopba szerette volna elhelyezni a postaládát Magyar Szabolcs, de kereskedelmi forgalomban csak nagyon kis számban található beépíthető fajta, és ezek beépítése is elég bonyolult. Ezért visszatért a jól bevált vízlefolyócső-változathoz.


Kert-balkon
Játszóház fedett homokozóval
Aki szeretne a gyerekeknek egy igazi árnyas homokozós, mászható, titkos kuckóval ellátott, de mégis szabad levegőre csábító játszóhelyet készíteni, jobbnál jobb ötleteket meríthet ebből, amelyet Karmazsin Krisztián készített Csornán.
Gép- és anyagújdonságok

Challenge, Create, Care


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság