hirdetésVédett homokozóláda

Gyerkőc

Védett homokozóláda

Többszörösen védett homokozót készített a család aprajának Juhász Tamás gyulai házuk udvarán.

A gyerekeken kívül a cicák is nagyon szeretik a homokozókat, ám utóbbiak homokban végzett tevékenysége sajnos nem túl higiénikus. Ezért amikor éppen nem játszik benne gyerek, Tamásék egyszerűen lecsukják a bontotttégla-alapon nyugvó homokozó fedelét, amely így zárt, macskabiztos dobozzá válik. A mindkét oldalon három szelvényből álló tető zsanérokon nyílik-csukódik. A léceket összetartó staflik a két szélső szelvény szélein alul helyezkednek el, úgy, hogy lecsukva a helyén tartják a tetőt, a két középső szelvényen pedig fölül, így afféle fogóként megkönnyítik a tető felnyitását.

A tűző nap ellen védő árnyékoló nem látszik a képeken, de a kétoldalt látható görbefa lábakra felszerelhető. A deszkák ugyan a köztük lévő rések miatt egy nagyobb vízhozamú eső ellen nem védenek (képeinken is egy komolyabb nyári zápor következtében nedves a homok), de a napvédő tető átalakítható úgy is, hogy szükség esetén az eső ellen is hatásos védelmet nyújtson – ekkor legfeljebb az erős szél miatt valamelyik oldalról támadó csapóeső juthat a homokozóládáig.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Mesebeli virágláda
Több hosszú hétvégén készítette Szluka István Bakonycsernyén ezt a virágládát, egyedi anyagból „összelegózott” futtatóráccsal. A ládát akác széldeszkából csavarozta össze, mivel időtálló, a futtatórácsot pedig fűzfából.


Kert-balkon
Raklapból virágtartó
Nézd meg hogyan készített Bence virágládát. Még ősszel is sokáig zöldellhet balkonod, hiszen sok növény van, ami a hűvösebb időt is kedveli. Barkácsolj egy ládát nekik te is!


Otthon-bútor
Kincsesláda a padlásról
Egy régi, a padláson talált lőszeres ládát újított föl olcsón és egyszerűen Szlama Balázs.


Kert-balkon
Virágládák, kaspók ötféleképpen
 Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet. Aki pedig úgy tudja elhelyezni, hogy jól is mutasson és a a virágnak is jó legyen, az ügyetlen nem lehet. 
Gép- és anyagújdonságok

Challenge, Create, Care


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság