hirdetésVidám gyerekülőke lánynak, fiúnak

Gyerkőc

Vidám gyerekülőke lánynak, fiúnak

A gyerekek a saját világukban élnek, és ennek megfelelő bútorokra is van szükségük. Mi ehhez egy könnyen összeszerelhető gyerekülőke elkészítésének bemutatásával szeretnénk hozzájárulni, amelyet kedvünk szerint bármilyen színűre és mintájúra festhetünk.

A tulajdonképpeni ülőke stabilitási okokból két részből áll, amelyek egymás fölött helyezkednek el: egy asztal formájú alaplapból és csavarozott lécekből álló alépítményből, valamint a kívülről látható lábrészek és oldaltámaszok együtteséből. A homloklapnak csak a kialakítás szempontjából van szerepe, a formáját szabadon variálhatjuk.

Anyagszükséglet

19 mm vastag MDF-ből

• 1 db 40×20 cm-es ülőlap • 1 db 36,2×16,2 cm-es alaplap • 4 db 18,1×8 cm-es széles lábelem  • 4 db 18,1×6,1 cm-es keskeny lábelem • 2 db 37×27 cm-es mintás lemez • 4 db 15×4,5×4,5 cm-es lucfenyő láb • 16 db 3,5×40 mm-es facsavar •12 db 4×50 mm-es facsavar • 8 db 3,5×35 mm-es facsavar

Sablon a méretekkel.

 

Lépésről lépésre

1. Egy 4 mm-es fafúró segítségével készítsünk furatokat a lucfenyő lábakon, a láblemezekkel való összecsavarozás megkönnyítéséhez.

 

2. Következik a lábrész összeillesztése. Csavarozzunk össze derékszögben egy széles és egy keskeny láblemezt süllyesztett fejű csavarokkal.

 

3. A lucfenyő lábakat – belülről, a lábak felől – csavarozzuk össze a széles és a keskeny láblemezekkel mindkét oldalról két-két csavarral.

 

4. Határozzuk meg a luc lábak középpontjainak helyét az ülőke alatti alaplapon, úgy, hogy a sarkokat átlósan összekötjük. Fúrjuk elő a csavarok helyét.

 

5. Helyezzük az elemeket sima felületre, majd tegyük a talpak tetejére az alaplapot úgy, hogy a sarkok pontosan illeszkedjenek. Csavarozzuk őket egymáshoz.

 

6. Tegyük a fejjel lefelé fordított ülőlapra a fejjel lefelé fordított alaplapot a lábakkal és az előfúrt lyukakon át csavarozzuk össze őket.

 

7. A süllyesztett csavarfejek lyukait a munka következő lépésében mindenhol fedjük be spatulyázó anyaggal, hogy ne látsszanak.

 

8. Miután megszáradt, csiszoljuk simára a fagittet, majd munkáljuk le az összes alkatrész szélét 180-as csiszolópapírral 45 fokos szögben.

 

9. Az MDF felülete erősen nedvszívó, ezért festés előtt alapoznunk kell. A szegélyek különösen nedvszívók, oda több réteget is fel kell vinnünk.

 

10. A lakkozást ajánlatos először egy próbadarabon gyakorolni. A legegyszerűbb megoldás, ha szóróflakonból visszük fel az akril vagy poliuretán lakkot, de persze kézzel is festhetünk.

 

11. Az előre kitalált és megrajzolt minta alapján szúrófűrésszel vágjuk körbe a karfák kontúrját, majd az előzőkhöz hasonló módon alapozzuk és fessük le őket.

 

12. A gyerekbútor valódi báját az ülőke keskeny oldalára szerelt homloklap adja meg, a kreativitásnak azonban semmi sem szab határt!

 

Sablon a madaras mintához.

 

Sablon az autós mintához.

Kivitelezés: bosch.hu
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Gardrób helyett bunki
A gyerekszoba falának egyik beugrójában korábban csak a nagyobbik fiú íróasztala volt, ám nagy holttér volt az asztal fölött, amit az apa, Enyedi Tamás (Budaörs) szeretett volna hasznossá tenni.


Szerszám-anyag
Nyírjuk együtt a füvet!
Három- és hatéves fia nyírja felváltva Kőrössy Lászlóval együtt a füvet a vattai ház kertjében.


Gyerkőc
Dupla galéria
Egy adott pillanatban a Gyömrőn lakó Binder Barna és felesége, Beáta számára eljött az idő, amikor szükségessé vált, hogy helyet szabadítsanak fel a gyerekszobában.


Gép- és anyagújdonságok
Tippek tökéletes tanulósarokhoz
Előrelátó szülő most gondolja át, mit kell elintézni és beszerezni iskolakezdésre. A gyerekszobát is ilyen szemmel tekintsük át: tényleg jók a körülmények a tanuláshoz?


Gyerkőc

Csónakágy
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság