hirdetésGardrób helyett bunki

Otthon-bútor

Gardrób helyett bunki

A gyerekszoba falának egyik beugrójában korábban csak a nagyobbik fiú íróasztala volt, ám nagy holttér volt az asztal fölött, amit az apa, Enyedi Tamás (Budaörs) szeretett volna hasznossá tenni.

A tér méretei alapján (152×70 cm) adódott a lehetőség: egy magasított tároló kialakítása. Úgy alakult, hogy ez a tároló – a gyerek javaslatára – bunkerként fog funkcionálni, ahová a fiai el tudnak bújni és játszani tudnak, ám a vasszerkezete miatt a későbbiekben némi átalakítással akár gardróbként is üzemelhet.

 

1. Sajnos, Tamás egyedül a faanyag festését tudta megcsinálni a kertben a napos időben.

 

2. A hegesztés nagy kihívás volt, de mint sokunk, Tamás is munka közben tanulta ki a fogásokat.

3. Ehhez képest a váz helyre szerelése már szinte gyerekjáték volt.

4. Az OSB alaplapra lambéria borítás került.

 

5. Az építmény a fiatalember születésnapjára készült el, a „bunki” belsejét már közösen alakították ki.

6. A legutolsó kihívás a kötéllétra felhelyezése és elkészítése volt – és annak a megoldása, hogy az stabil legyen, ám a bunker tulajdonosa mégis mindenkit ki tudjon rekeszteni a saját birodalmából.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gyerkőc
Hamarosan becsöngetnek – Így alakítsuk át a gyerekszobát
Amíg a gyerekek júniusban az utolsó, nyári szünet előtti napokat számolták, addig augusztusban a szülők már vágják a centit, hogy mikor kezdődik el ismét a tanév. A hátralévő napokat érdemes maximálisan kihasználni – például egy gyors gyerekszoba-átalakítással.


Gyerkőc
Varázslatos gyerekszoba
Mintákat, formákat és fantázialényeket rajzolt a gyerekszoba falaira szabad kézzel Balázsné Kovács Bernadett Érsekvadkerten.


Ötletek
Helytakarékos gyerekszoba: ágy a magasban
200×90 centis matrac fér el ezen az ágyon, amelyet Kovács Viktor (hivatását tekintve fejlesztőmérnök) készített a gyerekszobába Budapesten.


Otthon-bútor
Ládalábú íróasztal
Ha szükséges, egy vérbeli barkácsoló több különleges szempont figyelembevételével is szemrevaló és igen jól használható tárgyat, pl. bútort tud készíteni. Így történt ez ebben az esetben is.


Gép- és anyagújdonságok

Tippek tökéletes tanulósarokhoz
Gyerkőc

Csónakágy
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság