Lakásfestés egyedül: ezt tanácsolja a szakértő

csináld magad

Lakásfestés egyedül: ezt tanácsolja a szakértő

Lakásfestésbe teljesen egyedül, segítség nélkül is bátran belefoghatunk. Mielőtt azonban nekilátnánk, érdemes megfogadni Podmaniczki „Szobafestő” Attilának, a Poli-Farbe alkalmazástechnikusának szakértő tanácsait, hiszen könnyen ejthetünk olyan hibákat, amiket később már nehéz javítani. Nézzük, mire figyeljünk!

1. Ahhoz, hogy szellőztetni tudjunk és könnyen, gyorsan száradjanak a falak, a tartósan 10 fok feletti hőmérséklet a legideálisabb. A kánikulát jobb elkerülni, hiszen ekkor a festékanyag gyorsan beszárad, nehezebb felhordani is a felületre.

2. Minden bútort, mozgatható elemet távolítsunk el a munkaterületről, vonjuk be takarófóliával a padlót, ablakokat, és az esetlegesen ott maradt berendezést is, ragasszunk fel maszkolószalagot a kapcsolókra, ajtó- és ablakkeretekre, élekre.

kep_1 (2).jpg

3. A falhibákat javítsuk glettanyaggal. Mielőtt nekilátnánk a glettelésnek, a laza, málló részeket távolítsuk el. Portalanítsuk, majd mélyalapozzuk a felületet annak érdekében, hogy az új festékréteg megfelelően tapadjon, a fal szívóképessége optimális legyen.

kep_2.jpg

4. Válasszunk minőségi falfestéket! A Poli-Farbe Platinum falfestékeket a legjobb magyar vegyipari mérnökök fejlesztik, évtizedes tapasztalat áll mögöttük. Akár egy rétegben is megfelelően fednek, így sokkal hamarabb elkészülünk a munkával, mint a több rétegben használandó festékek esetében. Ráadásul illatosítottak is, így nemcsak a frissen festett lakásban ússzuk meg a napokig terjengő festékszagot, de már munka közben is érezhető a kellemes citromillat.

5. Mindig az adott festéktípushoz válasszunk hengert, és vegyük figyelembe a festék dobozán lévő utasítást is. Például a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfestékhez rövid szőrű velúrhengert ajánl a gyártó, hogy ne szívjon fel túl sok festéket a henger, ugyanakkor a festőhenger alkalmasságát a festeni kívánt felület is befolyásolja. Például strukturált felületek lefestésére alkalmatlan a rövid szőrű henger, a szálak egyszerűen nem érnek el minden bemélyedést.

6. A festékdobozon jelölt száradási időt és a gyártó által javasolt hígítási arányokat minden esetben tartsuk be! Ha túlhígítjuk a festéket, foltos lehet a végeredmény. Ha túl hamar látunk neki a következő réteg felhordásának, előfordulhat, hogy a festés hibás, csúnya lesz a nedves falréteg miatt.

kep_3.jpg

7. Ha maszkolószalagot használtunk a széleknél vagy a minták rajzolásához, félszáraz állapotban húzzuk le a felületről határozott, folytonos mozdulattal, 45 fokos szögben tartva a szalagot.

Ha saját kezűleg valósítjuk meg a lakásfestést, pénzt spórolhatunk, tanulhatunk valami újat, és a végeredmény is büszkeséggel fog eltölteni minket. A dekorálásnak tényleg csak a képzelet szabhat határt! Ha szeretnél inspirálódni, ötletekért látogass el a Poli-Farbe blogjára!

Fotók: Poli-Farbe Kft.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Otthon-bútor
Felújítási 1×1
Mitől függ, hogy tényleg olyan lesz, mint amilyet elképzelt, amilyet szeretne? Vajon melyek azok a tényezők, amik eldöntik egy készülő burkolatról, hogy az, mennyire lesz olyan, mint amilyet a megrendelő megálmodott? A Mapei segítségével bemutatjuk, hogy mire ajánlott odafigyelni!


Kert-balkon
Művészasztal székekkel
Arcfestéssel és csillámfestéssel is foglalkozik Megellai Katalin Veszprémben. Ezért olyan székeket és asztalt szeretett volna, amelyek feltűnőek, és a célnak megfelelnek.


Otthon-bútor
Egy bútor új élete
Nagy Viktória festéssel a stencilezett mintával újította fel régi komódját.


Otthon-bútor
Bútorok új élete
A régi, retro bútorok új életre kelnek egy jól kiválasztott mintától. Meríts ötleteket nálunk!


Otthon-bútor

Keleties hangulatban
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság