Felejtsd el az egyhangúságot: fess egyedi mintákat a falakra

csináld magad

Felejtsd el az egyhangúságot: fess egyedi mintákat a falakra

Otthonunkat nemcsak képekkel, dekorációkkal dobhatjuk fel: a vidám, hangulatos minták a falon is megjelenhetnek. Most eláruljuk, hogyan frissítheted fel lakásodat falfestéssel!

Ne ragaszkodj a fehérhez

Ha már unod a fehér falakat, fesd újra őket! Nem szükséges azonban minden falat átfestened, néhány óra alatt óriási változást érhetsz el, ha az egyik hangsúlyos szobafalat más színnel, esetleg színkombinációval dobod fel, ezzel máris megváltozik a szoba hangulata.

kep01.jpg

Ha a színes falak mellett többre vágysz, festhetsz egyedi mintákat is a falfelületekre – egy kis kreativitással és elszántsággal bárki nekiveselkedhet ennek a feladatnak. Használhatsz maszkolószalagot, amelynek segítségével geometriai mintákat festhetsz, de különböző – saját kezűleg készített vagy készen vásárolt – stencilekkel is egyedi dekorációt alkothatsz.

kep02.jpg

A dekoráláshoz olyan mindennapi tárgyakat is segítségül hívhatsz, amelyekről elsőre nem is gondolnád, hogy ilyen célra is bevethetők. Ha ilyen szemmel nézel körül a lakásban, sok mindenben megláthatod a lehetőséget: egy szivacs, egy spárga, egy pecsét vagy épp egy buborékfólia egyaránt lehet festőeszköz a hagyományos ecset, henger és maszkolószalag mellett!

Az alábbi videóban néhány példát mutatunk arra, milyen egyszerűen és gyorsan készíthetsz otthonodban designmagazinba illő falakat!

Alakíts ki különböző strukturált felületeket

Ha exkluzívabb, nem mindennapi felületeket álmodtál meg az otthonodba, használj dekoranyagokat. A Poli-Farbe Platinum Decor termékekkel nincs megvalósíthatatlan elképzelés – használatukkal az óarany-csillogó felület, a rozsda-, beton- vagy mészkőhatás éppúgy megteremthető, mint a homokkő, terméskő, tégla, fa, bársony, márvány, különböző fémes vagy akár egy antik fal illúziója. Bátran nekiállhatsz egyedül is az otthonod szépítésének, akkor is, ha nem vagy rutinos otthonátalakító, hiszen a Poli-Farbe Platinum Decor termékekkel könnyebb dolgozni, mint hinnéd!

kep03.jpg

Vidámság falmatricákkal

Amennyiben egy kis vidámságot szeretnél csempészni otthonodba, különböző falmatricák is a rendelkezésedre állnak. Rengeteg dizájn közül választhatsz, attól függően, milyen hangulatot szeretnél elérni. Nagyszerűen mutatnak a falon például a természeti motívumok, a levelek, a virágok vagy az állatok, de méretes betűk, esetleg graffiti-szerű alkotások is szuper látványt nyújtanak. A matricák nemcsak a fehér, hanem a színes falakon is remekül mutatnak.

kep_4.jpg

További falfestési tippekért látogass el a Poli-Farbe blogjára!

Fotók: Poli-Farbe Kft., 123rf.com
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Baktériumok ellen falfestékkel? 5 meglepő tény a tisztasági festésről!
Egy frissen festett falfelületre már csak ránézni is öröm, sőt, egyenesen megnyugtató érzés, ugyanakkor a tisztasági festés esetében jóval többről van szó.


Szerszám-anyag
Festék vagy tapéta?
Igen, valamikor ez nagy dilemmát jelent a felújításkor, hogy festék vagy tapéta legyen a falon. Természetesen valakinek ez nem jelent gondot, hiszen nem szereti a tapétázott falakat, vagy fordítva, nem szereti a festett falakat.


Otthon-bútor
Jókedvre derítő tárgy: fessünk faliórát!
Cikkünkben néhány olyan, gyönyörű üvegórát mutatunk be, amelyre méltán lehet büszke készítője. Tartson velünk, díszítse ön is szobáját hasonlóan egyedi darabokkal! Azt előre eláruljuk, hogy a munka nem nehéz, de vigyázat: a végeredmény dicsekvésre ösztönöz!


Otthon-bútor
Keleties hangulatban
Korszerű festékekkel, különféle mintákkal nagyon dekoratív mintázatokat készíthetünk. Mivel a kreatív módszerekkel mintázott falfelületek elég munkaigényesek, esetenként érdemes a felületek nagyságát csökkenteni. Csak egy falfelületet készítsünk mintázottan!
Otthon-bútor

Egy bútor új élete


Gép- és anyagújdonságok

Háromszor gyorsabb az ecsetnél


Otthon-bútor

Bútorok új élete


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság