hirdetésFenyőtalp helyett

csináld magad

Fenyőtalp helyett

Mind divatosabb a gyökeres fenyő díszítése karácsonykor. A nagy méretű műanyag konténer azonban nem mutatna szépen a karácsonyi dekorációval díszített lakásban. Egyszerűen elkészíthető, de dekoratív megoldást mutatunk be a konténer eltüntetésére.A karácsonyi hangulathoz illő dézsa elkészítése nagyon egyszerű, különösebb szerszámot nem igényel. A fából az ünnepek után nem lesz szemét, nem dobjuk ki, hanem kertünket díszítheti, a dézsa pedig a következő hónapokban szobanövényeink számára ad jó tárolási lehetőséget. A dézsa faelemeinek színét a karácsonyfadíszeknek megfelelően választhatjuk, ha pedig nem ezüstszínű fonatot szeretnénk, akkor választhatjuk a vörös-, vagy a sárgarezet is.

Mi kell hozzá?

  • 2 db. 52 cm-es kör 29 mm vastag natúr bútorlapból
  • 16 db. 8 mm vastagságú 50 cm hosszú keményfarúd
  • 16 db. fagolyó 8 mm-es lyukkal
  • 7 db. 0.5x60 mm-es 160 cm hosszú alumínium szalag
  • 4 db görgő
ÍGY KÉSZÜL:
1. 19 mm vastag natúr bútorlapból dekopírfűrésszel vágjunk ki 2 db 52 cm-es kört. Az egyik szélén fúrjunk 16 db 8-as átmenő furatot körben a peremétől 2 cm-re, egyenlő távolságokban.
2. A két kör alakú lapot a középpontban csavarozzuk össze 3x25-ös pozdorjacsavarral, majd az éleket csiszoljuk át úgy, hogy a két kör tökéletesen illeszkedjen.
3. 16 db 8 mm vastag, 50 cm hosszú tiplirudat faragasztóval ragasszunk be a lyukakba, ügyelve arra, hogy függőlegesek legyenek.4. Fedő festékkel fessük le a kívánt színre a fát, majd várjunk, míg megszárad. Érdemes előre dolgozni, tehát fessük le a 16 db 8-as furattal ellátott fagolyót is.
5. A 0.5 mm vastag, 6 cm széles alumíniumszalagot vágjuk hét 160 cm-es darabra lemezvágó ollóval, majd kosárfonás jelleggel fűzzük át a farudak között.
6. Az alumínium összeillesztésénél fúrjunk átmenő lyukakat 2-es fúróval. Használjunk a fúrásnál alátét fát, nehogy megsérüljünk.7. Az alumínium szalagot popszegecselővel rögzítsük egymáshoz. Amennyiben nincsen ilyen szerszámunk, úgy fémragasztóval, vagy kétoldalas szegecsekkel is megoldhatjuk a rögzítést.
8. Az előre megfestett golyókat ragasszuk faragasztóval záróelemként a rudak végeire.
9. Csavarozzunk fel 4 db. görgőt a fenékrészre egyenlő távolságban elosztva. A görgő kiválasztásánál vegyük figyelembe annak teherbírását.
hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Karácsony előtti nappaliátalakítás
A karácsonyfának tér kell, úgy mutat csak jól. De mi van, ha a nappali zsúfoltsága akadályozza ezt? Íme néhány tipp.


Szerszám-anyag
Stabil karácsonyfatalp
A karácsonyfa díszítése során mindig gondot okozott Sebestény Istvánéknál Budapesten, hogy könnyű és kis átmérőjű talpa miatt könnyen megbillent.


Kert-balkon
Karácsonyfamustra
Milyen fenyőt válassz az ünnepekre?
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

hirdetés
ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság