hirdetésKarácsony előtti nappaliátalakítás

Gép- és anyagújdonságok

Karácsony előtti nappaliátalakítás

A karácsonyfának tér kell, úgy mutat csak jól. De mi van, ha a nappali zsúfoltsága akadályozza ezt? Íme néhány tipp.

A visszaszámlálás elkezdődött. Jó ideje nyitogatjuk az adventi naptár ablakait, a koszorún is ég már néhány gyertya, s otthonunk egyre inkább ünnepi hangulatú. Közvetlenül karácsony előtt mégis sokszor elbizonytalanodunk, és azon kezdjük törni a fejünket, hogy hová is tegyük a fenyőfát, mert ilyenkor pedig még a legnagyobb tér is aprónak tűnik számunkra. Az újHÁZ Centrum szakértői szerint mindössze egyetlen nap elegendő ahhoz, hogy letisztult, világos teret alakítsunk ki nappalinkban, ahol bármilyen stílusú karácsonyfa fantasztikusan mutat majd.

„A legtöbb karácsonyfa hófehér falak, világos burkolatok mellett mutat a legjobban. Ahhoz, hogy igazán ünnepi legyen a hangulat, egy álkandalló teheti fel az I-re a pontot” – mutatnak rá Magyarország meghatározó építőanyag-kereskedelmi hálózatának szakértői, akik szerint még 24 óra és kivitelezők sem kellenek ahhoz, hogy egy csodálatos, havas tájat idéző nappalit alakítsunk ki. „Egy gyorsan száradó fal- és mennyezetfesték, világos tölgy laminált parketta és némi OSB-lap kell csupán az átalakításhoz” – teszik hozzá.Vásároljunk hófehér festéket, például Snieznobiala nevűt (ez a szó is hófehéret jelent, csak lengyelül), amely kiváló fedőképességű, gyorsan száradó, lélegző fajta, s amelyet egy rétegben is elég felvinni a falakra és a mennyezetre ahhoz, hogy vakítóan fehér teret kapjunk. A havas erdőre emlékeztető hatást emeljük ki az „Oak” néven kapható (ez a szó tölgyet jelent angolul) laminált parketták valamelyikével. A burkolat rendkívül egyszerűen telepíthető, ha pedig magas kopásállóságú terméket választunk, az sokáig meghatározó eleme lehet a családi élet színterének.

„Érdemes először a fal- és mennyezetfestéssel kezdeni a last minute átalakítást, hiszen így a frissen lerakott laminált parkettát garantáltan nem csöpögtetjük le. Mielőtt pedig a szegőléceket rögzítenénk, OSB-lapokból készítsünk egy látványos álkandallót” – magyarázzák az újHÁZ Centrum szakértői. Rámutatnak: az internetről számos tervrajz letölthető, így könnyedén ki tudjuk választani a számunkra leginkább ideális méretű kandallót, hogy aztán dekopírfűrésszel felszerelkezve neki is láthassunk a munkának. Amikor az álkandalló váza megvan, fessük le szintén hófehérre és helyezzük el a főfalon.„Tervezzük úgy, hogy a fenyőfa a kandalló bal oldalára kerülhessen, hiszen az így nemcsak praktikusan elhelyezhető, hanem a többi kiegészítővel együtt tökéletes hátteret biztosít a karácsonyi családi fényképekhez is” – javasolják. A szakértők azt tanácsolják, hogy az álkandalló párkányára sorakoztassunk karácsonyi dekort és kiegészítőket, a kandalló aljára pedig helyezzünk nagyméretű LED-es vagy valódi gyertyákat, amelyek melegséget sugározva emelik az ünnepi hangulatot.Amennyiben van otthon egy hintaszékünk, feltétlenül helyezzük az álkandalló elé egy meleg pokróccal, így egy olyan kuckót rendezhetünk be, ahonnan csak bejglivel és punccsal lehet majd kicsalogatni bennünket.

hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
A vidék a jövő élettere
Jó levegő, idilli környezet, kedves szomszédok: a vidéki élet hívogató jellemvonásai. Ország- és Európa-szerte számos kezdeményezést találunk, melyek a vidéki települések népességvonzó erejét hivatottak elősegíteni. A Style&Home és az OtthonNeked közös építészpályázata, a „Jövő Otthonai” is a vidéki építkezést emelte fókuszába: a kiírás tárgya idén egy vidéki lakóház vagy nyaraló tervezése a 300 lakosú, Tolna megyei Kisszékelyen. A pályázat megvalósulását idén is olyan támogatók segítették, mint a Kludi, a Trilak vagy a garázskapuk és bejárati ajtók legjobbja, a Hörmann, akitől ismét különdíjat vehetett át két fiatal tervező.


Ötletek
Kerti sütögető bontott téglából
A kertrendezés keretében építette meg ezt a sütögető-bográcsozót – fölötte tetővel, elszívóval – Szakács István és neje, Szakácsné Rim Mária Dabason.


Otthon-bútor
Variációk gyertyatartóra
A gyertyák sejtelmes, lobogó fénye hangulatossá teszi a kellemes, igaz olykor hideg, téli estéket. A gyertyákat egyszerűen egy-egy tányérra is helyezhetjük, de sokkal szebb a látvány, ha a lakáshoz, szobához illő gyertyatartókat választunk. A lakberendezési üzletek széles választékban kínálnak gyertyatartókat, de miért ne készíthetnénk saját magunk is? Íme néhány lehetőség.


Ötletek
III. Mapei Szigligeti Félmaraton
Idén szeptember 15-én tartják Szigligeten a Mapei Szigligeti Félmaratont.


Gép- és anyagújdonságok

Világújdonság kombinált fogó
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2019

minden jog fenntartva
csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság