Mozaikolva szebb a fürdő

Otthon-bútor

Mozaikolva szebb a fürdő

Nemrég újították fel a ház vizesblokkjait Szabó Józsefék, s a ház asszonya úgy döntött, csempemozaikból maga készít rájuk mintát. A végeredmény utánzásra méltó.

Mivel nagyon szereti a kék színt, de nem akarta, hogy az összhatás túl hideg legyen, bézsszínű csempét választott. Vett viszont üvegmozaikot is több színben: világoskéket, középkéket, fehéret (bézst nem kapott) és egy vegyes színűt, hálóra ragasztva. Két mintát készített: egyet hullámokkal és egyet görög mintával. Lássuk az utóbbit:

 

1. A mintákat megrajzolta számítógépen, illetve kézzel és papírból sablont készített róluk.

2. A sablont ráillesztette a mozaikra és kivágta kisollóval, majd összeillesztette a darabokat. Ezután a színén széles átlátszó ragasztóval leragasztotta, így összefüggő lapokat kapott.

 

3. A mozaikminta alá vastagabb flexibilis ragasztóréteget kellett tenni, mint a csempe alá.

Fontos tapasztalat, hogy a munka utolsó fázisánál érdemes vigyázni, ha azt akarjuk, hogy fugázás során a mozaik felülete szép sima maradjon (a fugaszemcsék ugyanis megsérthetik a felületét), így érdemes csak kitölteni a fugákat, nem „telibe”glettelni.

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Cica a lakásban: ajtózár is meg nem is
Akinek van lakásban lakó macskája, ismeri azt a gondot, hogy az almot jó lenne a mellékhelyiségbe tenni, viszont ha becsukódik az ajtó, a ciculi nem tudja hová végezni a dolgát, így talál más helyet. Van megoldás!


Szerszám-anyag
Top 5 fürdőtrend
Az újHÁZ Centrum szakértői idén is részt vettek Európa legnevesebb fürdőszobai trendeket és kerámiaburkolatokat bemutató kiállításán, a Cersaie-n, és cikkünkben egy csokorba gyűjtötték azt az öt meghatározó divatirányzatot, amely a következő években rohamosan terjedni fog, rávéve a lakástulajdonosokat, hogy nagyszabású átalakításokra adják a fejüket.


Otthon-bútor
Mosdókörkép
Mutasd a fürdőszobádat, megmondom ki vagy! Igaz a mondás, és ezen belül még igazabb a mosdókra. A mosdó a fürdőszoba fontos, központi eleme, ráadásul a stílus szempontjából is meghatározó.


Otthon-bútor
Kis fürdőszobába kell egy kádpolc
Sokan szeretnek hosszan fürödni – Agatha Christie is a kádban ülve írta krimijeit. Ám ha túl keskeny a kád pereme, és nincs hová tenni a fürdéshez szükséges kellékeinket, készítsünk mozgatható kádpolcot. Fürdés közben persze használhatjuk könyv-, tányér- vagy pohártartónak is.
Otthon-bútor

Trükkös tükrök


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság