Kikapcsolódás a kerti munka

Gép- és anyagújdonságok

Kikapcsolódás a kerti munka

Az AL-KO 100 új termékvariánssal (!) rukkol elő az idei évben, többek között lecserélve az összes benzines fűnyírót, illetve az összes szivattyút. A cél a még könnyebb kezelhetőség és kényelem minden szempontból. Cikkünkből valamennyi fontos részlet kiderül.

Csalódott, mert a fűnyíró a berántó-szerkezet erőteljes rángatása ellenére sem indul el? Dühös, amint a gyep magasabb vagy nedvesebb, mert a kaszálékot a fűnyíró a talajon hagyja? Fájdalmában kiabál, mert a gyűjtőkosár beakasztásakor az ujja a gép és a kosár közé csípődött? Ez a múlt – mostantól a fűnyírás kikapcsolódás.

Az AL-KO új Highline fűnyírói első rántásra elindulnak. EasyDrive – a különösen ergonomikus tolókar révén könnyű a munka. Minden kezelőszerv kézre esik. A többszörösen állítható tolókar révén a fűnyírógép személyre szabottan a kezelő testméreteihez állítható.

Különleges fűgyűjtés

MaxAirflow Technology®: az AL-KO a gyűjtőzsák megtöltésére is valami egészen különlegeset eszelt ki. Egy extra magas acéllemezház, a tökéletes áramlási csatorna és a különösen nagy kidobónyílás felelős a lényegesen nagyobb és gyorsabb légáteresztésért. Ezzel a levágott anyagot magas ívben a 70 literes gyűjtődobozba szállítják és teljesen megtöltik. Következésképpen a dobozt sokkal ritkábban kell üríteni.

Ez időt és energiát takarít meg. Amikor a gyűjtőt mégis üríteni kell, az kevés fáradsággal jár. A vezetősínes EasyClick rendszerrel gyerekjátékká válik a kompakt gyűjtődoboz kiürítése. A hátfájdalmaknak és a becsípett ujjaknak viszlát.

Az elvégzett munka után a gyep ismét a legjobb oldaláról mutatkozik meg. Az új AL-KO Highline modelleket egészen egyszerűen csiki-csukizva pakolhatjuk be. Az integrált Upstanding funkcióval a gép helytakarékosan, függőlegesen eltárolva, még a legkisebb garázsban vagy kerti kunyhóban is helyet talál.

 Az AL-KO új Highline benzines fűnyíróival élvezetté válik a gyepnyírás. A MaxAirflow Technology folytán a nagy gyűjtődobozt tökéletesen megtölti a gép, ezért ritkábban kell kiüríteni. Fáradozás helyett nyírás, az pedig kevesebb megállással.

Új AL-KO kerti szivattyúk, búvárszivattyúk, házi vízművek

A víz a ház- és a kerttulajdonosoknál is központi szerepet játszik. Viszont sokszor ott van, ahol pont nincs rá szükség, vagy ott nincs, ahol nagy szükség lenne rá. Kútból vagy esővízgyűjtőből kerti szivattyúval öntözhetünk, zivatar vagy árvíz után pedig, ha teli a pince vízzel, búvárszivattyú kell. Amennyiben a házban ciszternából kell a vizet a mosógép vagy a mosdó üzemeltetéséhez rendelkezésre bocsátani, úgy a házi vízmű a megfelelő választás. A szivattyúknak számos felhasználási lehetősége van a házban és a keretben, már csak a megfelelő berendezés hiányzik.

Ebből az okból mutatja be az AL-KO 2013-ban a kerti és búvárszivattyúk, továbbá házi vízművek újonnan összeállított, komplett választékát, korszerű formatervezéssel, valamint egyedülálló terméktulajdonságokkal és funkciókkal.

Takarékosság és biztonság

Az egyedülálló felszereltség-jellemzők, mint az ECO MODUS®, amelyben példának okáért egy házi vízmű a normál üzemállapotnál 15%-al kevesebb energiát fogyaszt, aztán a szárazonfutás elleni védelem, amely megóvja az AL-KO gépeket a felszíni szivattyúk legjellemzőbb meghibásodásától, a szárazra futástól, vagy az összes üzemállapotot megjelenítő kijelző (FMS – Flow Measurment System®) az új AL-KO házi vízművek alkalmazását igen egyszerűvé teszik.

Ugyanez érvényes az AL-KO új, különösen halk, a víz kimaradásakor a szivattyú nagyobb védelmét biztosító Flow Control® rendszerrel ellátott szivattyúira. Ezenfelül a szivattyúk különösen energiatakarékosak. Kis áramfogyasztás mellett magas hatékonysággal működnek.


Az új AL-KO búvárszivattyúk többek közt a jól bevált TWIN Combi® – tiszta- és szennyvizes – rendszerrel lesznek majd kaphatók. A Sub, Comfort és Premium modellek különösképpen alacsonyan, egészen három milliméterig leszívják a vizet, a beépített szintkapcsolóval pedig szűk aknákhoz is ideálisan használhatók.

 

A szivattyúknak a házban és a kertben sok felhasználási lehetősége van. Az AL-KO ezért a következő szezonban a kerti és merülő szivattyúkra, továbbá a házi vízművekre újonnan összeállított választékát korszerű formatervezéssel, valamint egyedülálló terméktulajdonságokkal és funkciókkal mutatja be.

További információk: www.al-ko.com/kert

 

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Kis kocsi a kerti munkákhoz
A kerti munkákat megkönnyíti ez a kerti kocsi, amelyben bőven jut hely a szerszámoknak a metszőollótól a gereblyéig. Nincsen felesleges keresgélés a munka előtt vagy után, minden egy helyen tartható. A kocsi kereken húzható, tolható, és könnyen elkészíthető.


Kert-balkon
Így cseréljünk kerti lépcsőt
Minden falépcső esetében eljön az idő, amikor már nem érdemes újra lefesteni, mert elkorhadtak a cölöpök. Ilyenkor csak a csere segít. Íme egy költséghatékony megoldás.


Kert-balkon
Kemence a szabadban saját kezűleg
A nyári sütögetések idényének közeledtével érdemes megnézni S. Tóth József budaörsi olvasónk kerti kemencéjét, amelynek elkészítését is megírta nekünk. A bontott anyagok nagy arányának köszönhetően az egész szerkezet nem került többe kb. 15 000 forintnál.


Kert-balkon
Kerti dekorációból gyerekjáték
Kerti dekorációt akart készíteni Vörös Józsefné Őrbottyánban, azért alkotta meg ezt a két sziklára épült mediterrán falu-modellt, amelyet libegő köt össze (a falvak lakói és a turisták ezzel közlekednek) – de a dekorációból játék lett, mert a gyerekek azonnal lecsaptak rá.


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság