Teraszburkolásból jeles

Gép- és anyagújdonságok

Teraszburkolásból jeles

A Sikafloor ? 400N Elastic egy rugalmas és vízzáró padlóburkolat erkélyekhez, teraszokhoz és lépcsőkhöz. Ideális könnyű és közepesen erős terhelésű erkélyekhez. A levegő nedvességtartalmára keményedő, oldószerszegény, selyemfényű poliuretán fedőbevonatot ad.
A Sikafloor ? 400N hengerrel vagy glettvassal egyszerűen bedolgozható. Felülete rugalmas és repedésáthidaló. Gyorsan szárad és hamar terhelhető. Strapabíró és az időjárási viszontagságokat álló, könnyen tisztántartható burkolatot ad. Felhordható betonra, cementbázisú alapokra és régi bevonatokra is. Beton esetében, legalább 28 napos legyen a felület. Amennyiben a régi bevonat nem megfelelő, távolítsuk el teljesen. Tisztítsuk meg, majd csiszoljuk le, hogy jól tapadó, enyhén érdes felületet kapjunk. Az anyagot a bedolgozás előtt elektromos keverővel minimum 3 percig alaposan fel kell keverni 300-400 fordulat/perces sebességgel. Egy 6 kg-os vödör anyagnak tíz négyzetméter a kiadóssága.
 
Az alapfelület minősége
A cementbázisú alap vagy fogadófelület legyen tiszta, szilárd és pormentes. Az alapfelület, padozat nyomószilárdsága min. 20-25 N/mm2. A felületre merőleges tapadó-húzó szilárdság minimuma 1,5 N/mm2. Az alapfelület legyen por, olaj, zsír és szennyeződésmentes.
 
Alapfelület előkészítése
Az alapfelületről a meglévő, esetleg degradálódott bevonatot, burkolatot, a port, a laza, lepattogzó, gyengén kötött, cementtejben gazdag részeket el kell távolítani. Javasolt az intenzív mechanikai úton történő felület előkészítés (pl. szemcseszórás, csiszolás).
 
Klimatikus kondíciók
Minimum +10 Celsius fok, de legalább 3 Celsius fokkal a harmatpont felett. Maximum + 30 Celsius fok, relatív páratartalom: 80%.
 
Kiegészítő funkciók
Kiválóan alkalmas a teljes felületi burkolások mellett padlófugák, betonjavítások, holkerképzések és csatlakozások burkolására, javítására is.

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Kreatív támogatás tetőfelújítóknak és -építőknek
Sok esetben a tetőfelújítást vagy -építést tervezők még megbecsülni sem tudják, hogy mennyibe fog kerülni az új tető. Egy új számítógépes alkalmazás megoldást kínál a problémára.


Otthon-bútor
Rögzítést egyszerűsítő megoldások
Minden háztartásban előfordul, hogy kilazul a dűbel furata, vagy más rögzítési problémák adódnak, például hogy miként és mivel tegyük fel a házszámot a hőszigetelt homlokzati falra, vagy hogyan rögzítsük a tükörlapot.


Kert-balkon
A Fiskars PowerStep technológia
A Fiskars legújabb fejlesztése a PowerStep technológia, amely egyedülálló az egész világon. Az új metszőollóval és ágvágóval 1, 2 vagy 3 lépésben is vághat. Az intelligens mechanizmus csökkenti a vágáshoz szükséges erőkifejtést, így könnyebb vele dolgozni!


Ötletek
Unatkozott a karantén alatt: kávézót épített a kertjébe
Nemrég írtunk arról a családról, akik megunták, hogy otthon kell ülniük a karantén alatt és építettek maguknak egy mini pubot. Most pedig egy hasonló építkezést mutatunk: egy amerikai apuka egy apró kávézót húzott fel a család udvarára.


Gép- és anyagújdonságok

Digitális építőipar
Ötletek

Griffes lámpa


Gép- és anyagújdonságok

Élmény így a fűnyírás


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság