Újjávarázsolt előszobafal

Otthon-bútor

Újjávarázsolt előszobafal

A régi, már-már kidobásra ítélt bútorok is újra életre kelhetnek, csak meg kell látni bennük a lehetőséget.

Otthonunk ékköve is válhat némelyikből, nem csak azért, mert új köntöst kap, hanem mert szívvel és lélekkel dolgozunk rajta. Pontosan ez történt ezzel a régóta hánykolódó, használaton kívüli, megkopott, helyenként megsérült előszobafallal, amely megjárta már a kerti mindenes helységet, a műhelyt, meg persze a padlást is. Gréczy Szimonetta és apja, Árpád nem dobta ki, hanem felújította.

1. A padlásról lehozott torzóról leszerelték a tükröt, a kalaptartót, a fogast és a tükör alatti polcocskát. Szerencsére mindegyik ép volt, csak a csavar engedett el helyenként.

2. Alapos tisztítás után minden szerkezeti elem kapott egy réteg fehér alapozó festéket, majd a tökéletes fedés érdekében újabb két réteg következett matt zománcfestékkel.

3. Mikor megszáradt, 3D porral és stencillel halványszürke domború díszítést kapott három helyen, úgy, hogy ha a kalaptartó és a tükör a helyére kerül, akkor is érvényesüljenek a minták.

4. Szimonetta celluxszal fixálta a stencilt, majd simítóval felhordta a kikevert 3D masszát. Ellenőrizte, hogy mindenhova jutott-e, leemelte a stencilt, s hagyta, hogy megkössön a massza.

 

5. A massza megszilárdulása után simára csiszolható, de Gréczyéknek kifejezetten az egyenetlen felszínű tetszett, amely enyhén fehér festékes ecsettel átkenve régies hatású is lett.

6. A tükröt óvatosan kivették, megtisztították és félretették. A keretét ezüst és pasztellszürke festékkel antikolták, majd visszatették a tükröt és sziloplaszttal rögzítették, kivárva míg megköt.

7. A csavarok eltakarására Szimonetta levendulaszínű porcelán gombokat szerzett, ám mert a gomb csak díszként és nem rögzítő elemként szolgál, előfúrták a rögzítő csavar helyét.

8. A következő lépésben aztán a csavarokat behajtva helyére rögzítették a tükröt. Ezután először odapróbálták a tükör két oldalára a díszgombokat, és amikor kiderült, hogy tényleg jól mutatnak...

 

9. ...akkor fel is helyezték a díszgombot. Szimonetta megálmodta, hogy a díszítés mellett gyakorlati funkciójuk is lesz: sálat, nyakláncot vagy kis díszeket lehet majd akasztani rájuk.

10. A fogast tartó csavarok fejét süllyesztették, így ezután ragaszthattak rájuk egy-egy díszítőelemet, amelyek takarják a csavarokat és egyben hangulatossá is teszik a fogast.

11. Ekkor következett a két fa szív felhelyezése. Szimonetta fehérre festette őket némi gyöngyház effekttel, majd száradás után Pattex Wood ragasztóval a csavarok fölé rögzítette őket.

12. Bár a középső csavart először csak lefestették fehérre, hogy ne tűnjön ki, még mindig nem volt az igazi. Végül egy fa pillangóval és Loctite Super Bond pillanatragasztóval sikeresen elfedték.

És íme a végeredmény, mely csodálatra is, utánzásra is egyaránt érdemes. Az előtérben álló láda felújításának menete is végigkövethető, itt: //otletmozaik.hu/blog/oetletek-tippek/1699-ujjaszuletik-a-lada




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Varázslatos előszobamennyezet
Maguk újították fel lakásunk előszobáját Kettinger Ferencék Budapesten.


csináld magad
Praktikus előszobafal készítése egyszerűen
Korábban már mutattunk néhány ötletet saját készítésű előszobafalakra, most pedig itt egy újabb egyszerű és praktikus megoldás.


csináld magad
Egyedi kulcstárolók az előszobába
Dobd fel az előszobádat egy dekoratív kulcstárolóval! Valami egyedire vágysz? Készítsd el magad! Lesd el a következő kreatív ötletek valamelyikét, garantáltan sikered lesz vele, ha vendégek érkeznek hozzád!


Otthon-bútor
Előszobabútor raklapból
Minden lakásban vannak hiányzó bútorok, és szinte mindig vannak felesleges tárgyak. Aki ötletes, a felesleget átalakíthatja azzá, ami hiányzik.










Otthon-bútor

Tűsarkú cipőszekrény






Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság