Beépített cipőtartó kis előszobába

Ötletek

Beépített cipőtartó kis előszobába

Nagyon kicsi az előtér Nánási Zsoltéknál Mogyoródon, a helyszűke miatt az „úti holmit” nem volt hova letenni, és cipőt sem egy párat hord az ember. A helyzet megoldásért kiáltott.

Ilyen volt a zsebkendőnyi előszoba, mielőtt megépítették a polcot.

Zsolt átgondolta, miként lehetne elérni, hogy legyen egy kis rakodófelület, és ne legyenek útban a cipők, persze figyelembe véve azt a szempontot is, hogy a leendő tároló kis helyen elférjen és ne sötétítse be a teret. Megfelelő méretűt venni képtelenség, ezért született ez a légies darab.

 

Anyagszükséglet

- 1,8-as Calvados bútorlapból vágott „pult”

- fehér bútorlapból vágott csíkok a polcokhoz és lábakhoz

- fehér élfólia

- bútorlapcsavarok

- 2 db L-vas a rögzítéshez

- csavartakarók (saját kezűleg kivágva az élfóliából, és a felületbe süllyesztve)

Szerszámszükséglet

- dekopírfűrész

- csiszológép

- vasaló

- fúrógép

- akkus csavarozó

- pontozó

- tapétavágó kés (sniccer)

 

A pultnak szánt bútorlapcsík két sarkát dekopírfűrésszel lekerekítették, majd lecsiszolták. Az élfóliázandó részeket leélfóliázták minden darabon.

 

Két „létrát” készítettek: 6-6 vízszintes lécet összecsavaroztak 2-2 függőlegessel. Az így kapott darabokat alul és középen 2-2 áthidaló darabbal rögzítették egymáshoz, széltében néhány centire eltolva, így a cipők is beférnek a polcba, és az ajtófélfa és a radiátor szabta helyre is befér a kész darab.

 

A tetejére rácsavarozták a „pultot”. A csavarokat süllyesztették és élfóliából vágott darabbal letakarták. Végül a pultot, és vele a cipős polcot a pult alatt L-vasakkal rögzítették a falhoz. Hét pár lábbelinek jut hely a polcokon, a lerakópulton pedig érkezéskor és induláskor elfér a kulcs meg egyéb úti holmi.

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Fal mellé parkolható hinta
Ezt a minimális helyigényű hintaállványt ajánljuk figyelmébe mindazoknak akiknek gondot okoz egy hinta állandó kerülgetése és helyhiány miatt már lemondtak az elkészítéséről.


Otthon-bútor
Tetőtéri ládaasztal
Tökéletesen illeszkedik a japánosan földön ülő, minimalista stílust kedvelők otthonába ez a ?gyümölcsösláda?. Arról nem is beszélve, hogy a teljesen kezdő barkácsolók is elkészíthetik.


Kert-balkon
Faház építése deszkáról deszkára
Egyáltalán nem ördöngösség saját kezűleg megépíteni egy fából készült nyárilakot. Ezt bizonyítja például ez a lakályos kerti házikó, amelyet Váradi Lajos készített Komáromban. A munka gyakorlati részleit bemutató folyamatfotók is egytől egyig az ő munkái. Utánzásra érdemes.


Kert-balkon
Ház a diófán
A gyerekek örök kedvence a fa tetejére épített ház. Bemutatunk egy költséghatékonyan elkészített változatot.
Gép- és anyagújdonságok

Ajándékozni való gépek


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság