Asztali lámpa parfümös üvegekből

Ötletek

Asztali lámpa parfümös üvegekből

Váratlan, szép és funkcionális.

Egészen váratlan ötletek is felmerülhetnek, ha az ember valamilyen funkcióját vesztett, ám önmagában is érdekes és szép tárggyal szeretne kezdeni valamit. És ha elég ideig töpreng, az ötletből izgalmas és szemrevaló – ráadásul praktikus – újdonságok születhetnek.

Így történt ez ebben az esetben is: szép színük és formájuk miatt nem volt szíve kidobni a parfümös üvegeket kreatív százhalombattai olvasónknak – Varga László ugyanis biztos volt benne, hogy egyszer majd készít belőlük valamit. Azok meg csak gyűltek. Mikor aztán „közbejött” a barkácsbajnokság, a pályázat remek lehetőséget adott Lászlónak az alkotásra. Asztali lámpa mellett döntött. Mivel saját „kútfőből” azért nem túl sok üvege gyűlt össze, egy közösségi oldalon megkérte barátait, hogy akinek van, küldjön. A kérés meghallgatásra talált.

 

1. Saját gyűjtögetésből és baráti segítséggel végül több mint száz üveg gyűlt össze.

2. Szilikonos üvegragasztót használt, a foglalat egy régi retro lámpából származik.

3. A lámpa téglatest alakú burájához a legérdekesebb formájú üvegeket használta föl.

4. A lámpatest két darabból áll, egyetlen okból: az izzócsere megkönnyítése érdekében.

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Hangulatlámpák lufiból és fonalból
Gyönyörű és egyszerű lámpákat készíthetünk Tanai Gyöngyi (Budapest) leírását követve.


Ötletek
Olvasólámpa vízcsőből
Ami valakinek hulladék, az másnak kincs. Ennek jegyében nemcsak használható, hanem határozottan mutatós lámpát alkotott Kis László Szarvason.


Szerszám-anyag
Fényszóró polírozása házilag
Emlékszünk még arra, amikor az újonnan vásárolt autónk csodálatosan csillogott, villogott? Nos, nem kell lemondanunk erről az érzésről. Egy kis munkával ugyanis visszakaphatjuk autónk régi fényét. Ebben a cikkünkben a fényszórók polírozásához adunk tanácsot.


Szerszám-anyag
Asztali barkácsgép készítése
Nagyon jól jött volna a lakásfelújítás során Komáromi Sándornak Kecskeméten egy asztali körfűrész a deszkák és lécek megfelelő szélességűre vágásához. Gondolkozni kezdett...


Gép- és anyagújdonságok

Extrém dízájn lámpák


Gép- és anyagújdonságok

Tetőfedő anyagok versenye


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság