Slagtartó gubanc nélkül, fillérekből

Ötletek

Slagtartó gubanc nélkül, fillérekből

A nyári kertek egyik leggyakoribb, nem túl szép látványa a kerti csapok mellett heverő, összegubancolódott locsolócső-kígyók tömkelege. Nem kell azonban kiegyeznünk ezzel!

Kövessük Vitéz István (Dejtár) lépéseit, aki megtalálta a megoldást a locsolócsövek gubanc nélküli, helytakarékos tárolására. Az üzletekben vásárolható legolcsóbb tömlődob ára 3-10 000 Ft, de ha két csőtartó bilincset (kb. 150-200 Ft/db) felfogatunk a kerti csapunkra és a bilincsekbe két, egyenként 25-30 cm hosszú menetes szárat vagy menettel ellátott gömbvasat csavarozunk (kb. 100-150 Ft/m), s végeiket néhány fokos szögben meghajlítjuk, fillérekből készíthetünk olyan slagtartót, amelyre akár 20 m tömlő is feltekerhető.

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Télen friss levegő, nyáron légkondi
Ajkay Imre előző ötlete egy, a kárba vesző meleg levegőt hasznosító szerkezet volt. Van azonban a szombathelyi lakásban egy másik egyszerű „készülék” is, amely télen is, nyáron is hasznos segítség.


Ötletek
Sárkányfejes díszkút
Első látásra nem is gondolnánk, milyen egyszerű elkészíteni egy ilyen kerti díszítményt.


Ötletek
Terasz a ház mögött
Az ember túl nagy feladatnak gondolhatja egy terasz saját kezű megépítését. Tanító Károlyék példájából kiderül, hogy ennek nem kell így lennie.


Ötletek
Kartondobozból menő macskaház: a cicád imádni fogja
Ha szeretsz barkácsolni, és még macskád is van, próbáld ki a következő ötletet: alakíts át kartondobozt trendi cicaházzá!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság