Kamerát tett a madáretetőre: vicces képeket készített

Ötletek

Kamerát tett a madáretetőre: vicces képeket készített

Hatalmas népszerűségnek örvendenek azok a kamerafelvételek, amelyek egy amerikai nő madáretetőjének vendégeiről készülnek.

Gyanútlanul eszegetnek a madarak

Remek móka az ablakból figyelni a madarakat, amint megérkeznek csipegetni a kertünkben elhelyezett etetőhöz. Ennél csupán egy szórakoztatóbb dolog létezik: ha kamerát szerelünk rá és később nézzük vissza a felvételeket. Így tett Lisa is.

„Mindig nagyon szerettem a madarat figyelgetni, de különösen azután kezdtem el jobban velük foglalkozni, hogy Németországból átküldöztem a tengerentúlra. Itt olyan különleges egyedek is megfordulnak a kertemben, mint például a kolibri, a kék szajkó vagy a tengelic. Sokkal színesebbek, mint amiket otthon láttam” – mesélte a MyModernMet-nek.

Lisa először fotózgatta őket, de aztán belefáradt, és inkább a kényelmes verziót választotta: felszerelte az etetőre a kamerát, így a madarakat sem zavarja evés közben. Úgy döntött, a legérdekesebb, legviccesebb felvételeket a közösségi oldalra is kiposztolja. A képeknek azóta elképesztő sikere van, már nagyobb rajongótábora lett a madárkamerának.

Borítókép: Facebook/Ostdrossel

EZT IS Ajánljuk
Kert-balkon
Madáretető gyorsan
Maradék faanyagból készítette ezt a madáretetőt Tóth Imre (Lőrinci).


Kert-balkon
Esztergált madáretető
A legegyszerűbb faesztergával, egyszerű fogásokkal is elkészíthető ez a madáretető, amely amellett, hogy a még hosszan elhúzódó hideg időben jól jön a madaraknak, még díszíti is a kertet.


Kert-balkon
Madáretető és odú egyben
A téli hidegekben sok kismadár keres élelmet és védelmet a kertünkben. Egy jópofa madáretetőt ajánlunk elkészítésre.


Ötletek
Diy madáretető
Maradék fa alapanyagokból készítette ezt a sok szép – nagyrészt zsindelyezett –, változó méretű (15-25 cm-es) madáretetőt Hubai Tibor Budapesten.


Kert-balkon

Vidám madáretető
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság