Színezd újra otthonod: hét mesés árnyalatot ajánlunk

Ötletek

Színezd újra otthonod: hét mesés árnyalatot ajánlunk

Itt az ideje, hogy olyanra fesd otthonod falait, amilyenre mindig is szeretted volna. Lehet, hogy titokban már kitaláltad, milyen színre vágysz, de ha még bizonytalan vagy, ajánlunk hét csodás, trendi árnyalatot!

Falfestés színnel, lélekkel

A Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték vezető szerepet tölt be a beltéri, színes DIY- festékek piacán. Egy rétegben is tökéletesen fed, bevonata matt és tartós, emellett csepegésmentes, illatosított, továbbá nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet. A receptúra 2014-ben Magyar Termék Nagydíjat nyert, 2018-ban pedig Az Év Terméke lett beltéri falfesték kategóriában a fogyasztók döntése alapján.

Idén hét új szín kap helyet a palettán, amelyeket június 1-jétől találsz meg a boltok polcain – barna magnólia (B15), ezüst cserje (E40), ezüst zsálya (E20), fekete üröm (F50), hamuvirág (H25), havasi eukaliptusz (H35), havasi gyopár (H10) – így már 64 készre kevert színből választhatsz.

Hamuvirág (H25)

Ez a szemnek kedves, kellemes árnyalat a pasztellsárga és a bézses színtartományok mezsgyéjén mozog. Segítségével nyugodt és otthonos hangulatot teremthetsz. Jól mutat hasonló tónusokkal, de kiválóan társítható mélyebb színekkel is – méregzölddel, olívával, terrakottával vagy a sötétebb barnás-szürkékkel. Visszafogottsága révén (funkciótól függetlenül) szinte valamennyi helyiségben, sőt, akár a lakás valamennyi falfelületén is jól alkalmazható. Egyeduralmát kisebb felütésekkel – színesebb lakberendezési kiegészítőkkel, lakástextilekkel – törheted meg.

HAMUVIRAG_TREND.jpg

Barna magnólia (B15)

Története szerint, egy különleges, „szakrális eredetű” növényről van szó, hiszen a magnóliát – más néven liliomfát – Kínában már a hetedik században termesztették a buddhista szerzetesek. A magnólia puritán, barnás árnyalata a legkevésbé sem hivalkodó, jól harmonizál egyéb krémszínekkel, akár a falakon is. Remek színválasztás a klasszikusabb stílusú lakberendezés kedvelőinek – fehérrel, bézsekkel kombinálva még teljesebb lehet az összkép.

BARNA_MAGNOLIA_TREND.jpg

Havasi gyopár (H10)

A havasi gyopár 1.800 és 3.000 méter magasságok között, köves réteken, mészkősziklákon él – egy igazi növénykuriózum, amelyhez most a Poli-Farbe egy falszínt is rendelt. Jelen esetben nem kell a magasba törni érte, kivéve, ha plafont szeretnénk vele festeni. Tökéletes alapszín, ha nem szereted a fehér falak monotonitását. Ez a lágy melegszürke árnyalat nagy felületeken sem nehezíti el a teret, derűs nyugalmat áraszt, amelyhez gyakorlatilag bármilyen szín társítható – mind a falak, mind a bútorok, lakberendezési kiegészítők terén.

HAVASI_GYOPAR_TREND.jpg

Havasi eukaliptusz (H35)

Megtévesztő lehet a „havasi” jelző, hiszen ez a különleges díszfa örökzöld, amelyről a Poli-Farbe most egy világosszürke falfestékárnyalatot nevezett el. A kissé hideg hangulatú színnek kiváltképp jól állnak a melengető sárga színkombinációk. Ha a „napos oldal felé hajlasz”, ügyelj arra, hogy az aranysárga-világosszürke párossal főként azokban a helyiségekben kísérletezz, ahol kifejezetten cél, hogy energikus maradj – úgy, mint a nappaliban és dolgozószobában.

HAVASI_EUKALIPTUSZ_TREND.jpg

Ezüst cserje (E40)

A párnacserje vagy ezüstnövény egy örökzöld évelő, amely ezüstös színével hódítja meg a kerteket – és mostantól az enteriőrök falait is. Ez a semleges szürke a kékekkel harmonikus duót alkot, és attól függően, hogy a kék éppen milyen árnyalatú – kobalt-, szarkaláb-, jég-, fagyal- vagy indigókék – számos eltérő hangulatot tükrözhet. Ha a neutrális szürkét például finomabb árnyalatú, nyugtató pasztellkékekkel használod, elsőként a hálószobát, nappalit fesd át velük.

EZUST_CSERJE_TREND.jpg

Ezüst zsálya (E20)

A fehéresen molyhos, óriási levelek alkotta mediterrán eredetű, lágyszárú növény is testet öltött az egyrétegű beltéri falfesték formájában. Ha kifinomult, érzéki hangulatot szeretnél életre hívni hivalkodó árnyalatok nélkül, jó választás lehet a rózsaszín és a zsályaszürke kettőse. Annak érdekében, hogy az eredmény elegáns és kifinomult maradjon, tartsd a rózsaszínt púderes-pasztelles árnyalataiban. Ez a színkombináció fehér designbútorokkal, valamint vörösréz kiegészítőkkel különösen divatos hatást kelt.

EZUST_ZSAJA_TREND.jpg

Fekete üröm (F50)

A 2020-as színek leghangsúlyosabb árnyalata ez a magabiztos grafitszürke. Bár a fehérrel és a szürke egyéb árnyalataival is kitűnően harmonizál, ebből a hűvös és kifinomult mély tónusból minden bizonnyal egy vivid színnel hozhatod ki a maximumot – így például a korallal, ami a szürkével egy falfelületen megjelenítve módfelett dekoratív lehet. E két szín együttes használatával az adott helyiséget élettel teli miliővé varázsolhatod, tehát ez a színkombináció az étkező, konyha vagy nappali tökéletes „keretezése” lehet.

FEKETE_UROM_TREND.jpg

Galériához klikk a képre!

A cikkben közölt enteriőrképeken megjelenő falszínek tájékoztató jellegűek, a valóságban gyári úton kikevert színektől eltérőek lehetnek.

További inspiráló enteriőrfotókért, lakberendezési megoldásokért látogass el a Poli-Farbe blogjára!

EZT IS Ajánljuk
Gyerkőc
Mit kezdjünk a gyerekkel? Ötletek az otthonlét idejére
Megnövekedett az együtt töltött idő, sok szülőnek nehézséget okoz egész nap lekötni a gyerekeket.


csináld magad
Felejtsd el az egyhangúságot: fess egyedi mintákat a falakra
Otthonunkat nemcsak képekkel, dekorációkkal dobhatjuk fel: a vidám, hangulatos minták a falon is megjelenhetnek. Most eláruljuk, hogyan frissítheted fel lakásodat falfestéssel!


Otthon-bútor
Fesd át a szekrényed!
A rossz bőrben lévő bútorból is lehet még otthonod dísze. Megmutatjuk, hogyan csináld!


csináld magad
5 hasznos tipp otthoni festéshez, mázoláshoz
Ebben a szép, tavaszi időben kedvet kaptál ahhoz, hogy megújítsd kültéri fabútoraidat, vagy esetleg otthonod falait szeretnéd újrafesteni? Vágj bele bátran! Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet és tanácsot az otthoni festéshez, mázoláshoz!


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság