Elindult a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat közönségszavazása

Hírek

Elindult a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti pályázat közönségszavazása

Idén hatodik alkalommal rendezik meg a Baumit Life Challenge Nemzetközi Építészeti versenyt, amely a Baumit homlokzatképző anyagokkal készült legnívósabb épületeket díjazza. A megmérettetésen ezúttal 29 magyar épület vesz részt, melyekre 2024. április 16-ig, a közönségszavazás keretein belül bárki leadhatja szavazatait, támogatva a hazai építészeket.

A homlokzat az épület arca, amely nemcsak a tervező és a tulajdonos ízlését, stílusát tükrözi, hanem a városképet is alakítja. A Baumit Life Challenge pályázat idén is elképesztő homlokzatokat és nemzetközi építészeket versenyeztet meg, immáron hatodik alkalommal. A verseny célja, hogy az épületek homlokzatát alkotó anyagok párosításában, a forma- és színkombinációkban rejlő kreatív lehetőségeket a nagyközönség számára is bemutassa, valamint a díjazással inspirálja az építészeket a jövőben is minél szebb és különlegesebb homlokzatok megtervezésére.

Pályázni azokból az országokból lehet, ahol Baumit vállalat működik, azzal a feltétellel, hogy az épület homlokzata Baumit anyagokkal készült. Magyarországról a résztvevő építészeket a magyar Baumit kérte fel a pályázásra. 

A beküldött pályázatokat 13 nemzetközileg elismert építész értékeli hat kategóriában: családi ház, társasház, középület, hőszigetelés, műemlék és különleges textúra. A nemzetközi zsűri kategóriánként 6-6 döntős épületet választ ki, majd közülük a díjazottakat és egy fődíjas épületet. A díjátadó helyszíne az az ország, amely megnyerte az előző pályázat fődíját. Idén az ünnepélyes díjátadó 2024. május 23-án kerül megrendezésre Ljubljanában. A Baumit Life Challenge 2024 díj aktualitásairól folyamatosan hírt adunk a Baumit honlapján és Facebook oldalán.

Ide kattintva szavazhatsz Európa legszebb építészeti megoldásaira!

haz.jpg

Fotó, forrás: Baumit




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Homlokzatburkolat szeletelt téglából
Belgiumban látott sok ilyen, közvetlenül a sztiroporral (hungarocellel) szigetelt falra felragasztott díszburkolatot Huszár Attila (Kaposmérő), és szerette volna saját házukat is hasonlóval ellátni.


Otthon-bútor
Beépített szekrény az előszobában
Az előszobában mindig kevés a szekrény, de ha nincs több hely, akkor a szekrénybelső lehető legjobb helykihasználású kialakításával, átalakításával segíthetünk a helyzeten.


Gép- és anyagújdonságok
Dupláz a Mapei
Elkészült a Mapei Kft. új gyártóüzeme, ezzel 2,8 milliárd forintos beruházás keretében kétszeresére, mintegy 15 ezer négyzetméterre bővült a raktárkapacitás.


Ötletek
Nem hiszed el, amit látsz: elképesztő 3D-s alkotás a házfalon
Egy orosz művész olyan 3d-s alkotást varázsolt egy épület falára, ami teljesen becsapja a szemünket.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság