Óriás gyártó, kis lábnyommal

Hírek

Óriás gyártó, kis lábnyommal

A Hörmann élen jár a zöld technológiák, a CO2 lábnyom csökkentése és a klímavédelem szüntelen hangsúlyozása mellett. A folyamatos innováció, a gyártástechnológia és a tudomány fejlődésének köszönhetően, már több, mint egy éve karbonsemlegesen jut el a lakossági ügyfelekhez minden termék, az ipari szegmensben pedig az egyik legalacsonyabb kibocsátónak számít a cég.

Azt már megtanultuk, hogy bolygónk és klímánk védelme nem tűr halasztást. Elemi érdekünk az, hogy a káros gázokat, környezeti terhelésünket csökkentsük, adott esetben zöld energiára „váltsuk” át. A Hörmann felismerve ezeket a kihívásokat, már hosszú évek óta fejleszti gyárait, melyeket a környezeti terhelés csökkentésének szellemiségében tesz.

A cég számára fontos a felelősségvállalás azon kibocsátásokért, amelyek telephelyeikhez és termékeikhez kapcsolódnak. A hangsúly mindig a kibocsátások folyamatos csökkentésén van. Ezért ezeket a maradék kibocsátásokat kompenzálja a cég. Mivel mindenféle „greenwashing” megoldást elutasít a Hörmann, ezt úgy teszi, hogy csak olyan tanúsított projektekbe fektet be, amelyek magas színvonalnak felelnek meg.

Az ilyen típusú befektetések köre, elsősorban megújuló energetikai projektek, hiszen ez a legkézenfekvőbb egy gyártói tevékenységet végző cég életében. Ezért többek között Indiában – ahol a Hörmann saját gyártóüzemével van jelen – szélerőmű projektek létrejöttét támogatják. Ez nem csak segíti a helyi infrastruktúra fejlesztését, hanem a helyszíni jelenlét miatt, közvetlen kapcsolat alakul ki az anyacég és a támogatott projekt között, mely így még fontosabbá válik a Hörmann számára.

Hörmann_zöld (1).png

„Ma már a projekt kivitelezési fázisában megtörténnek a klímaterhelési auditok, vizsgálatok elemzése. A tervezőasztalnál már tisztán látjuk, hogy milyen környezeti terhet ró egy-egy beruházás az adott területre, így sokkal inkább felelős döntések születhetnek, melyek közép- és hosszú távon egy élehetőbb bolygót hagyhatnak ránk” – mondta el a nemzetközi projektekkel kapcsolatban Szujó László ügyvezető, majd hozzátette: „Itthon is figyelünk a környezetvédelemre, a lehetőségeinkhez képest: korszerűsítettük a raktárépületünk, így mi kicsiben, helyben is hozzájárulunk a Hörmann globális céljaihoz.”

A klímavédelmi törekvés azért kiemelten fontos, mert a Hörmann által támogatott projektek különböző Fenntartható Fejlődési Célokra fizetnek be, és ezzel elősegítik a fenntartható fejlődést a projektországokban, például a helyi infrastruktúra fejlesztésével, munkahelyteremtéssel vagy a biodiverzitás védelmével. A klímavédelmi projektek pénzügyi támogatásával technológiai transzfer valósul meg a harmadik országokban, ahol gyakran hiányoznak ezek a pénzügyi eszközök a klímavédelembe történő befektetéshez.




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Szerszám-anyag
Ház fűtési költség nélkül
Egyre több magánépíttető szeretne alacsony energiafelhasználású családi házat. Nincs könnyű dolga, mert mifelénk még kevés építőipari cég képes olyan pontosságú munkára, amilyet a passzívház-építési technológia megkövetel. Az idei Construmán mutatták be a Fészekrakók című ismeretterjesztő filmet, amely egy passzív- és egyben ökoház építését követi nyomon. Ennek a háznak a ?működését? mutatjuk be.


Hírek
Iskolaidőben is gondolkozzunk környezettudatosan
Rengeteg olyan apróság van a gyerekek környezettudatosságra való nevelése terén, amit különösebb erőfeszítés nélkül szülőként is megtehetünk, és pozitív példamutatással ösztönözhetjük a gyerekeket is: ilyen például az alumínium dobozok szelektív gyűjtése.


Hírek
1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente
Az alumíniumból készült italosdobozok egyre népszerűbbek, egyre több fajta és egyre változatosabb üdítők, jegeskávék és különböző italok kaphatóak bennük. A tendenciát pedig a számok is visszatükrözik: míg pár éve körülbelül 1 milliárd, addig napjainkban évente, több mint 1,3 milliárd aludoboz kerül forgalomba, csak hazánkban.


Hírek
Lefagyó napelemes piac
Miközben a napelem üzletág egész Európában dübörög, és soha nem látott méretekben telepítik a háztartási, vállalati kis erőműveket, sok esetben energiatároló berendezésekkel egyebkötötten, addig Magyarországon mintha ez az iparág afféle tetszhalott állapotban lenne már hónapok óta.








Gép- és anyagújdonságok

Környezetbarát tapéta








Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság