Telepítsen napelemes rendszert még 2023-ban!

Hírek

Telepítsen napelemes rendszert még 2023-ban!

Rövid és hosszú távon is jó döntést hozunk, ha minél gyorsabban, még az ősz kezdetéig elindítjuk napelemes beruházásunkat. A gyorsaság ésszerű indoka, hogy 2024. január 1-jétől megszűnik a lakosság számára kedvező, a termelést és fogyasztást alapul vevő szaldós elszámolás, és az európai uniós jogszabályoknak megfelelően Magyarország is áttér a bruttó elszámolásra: vagyis a pillanatnyi betáplálás és fogyasztás alapján kalkulálják majd az árakat. Emiatt azonban a nyári hónapokban rendelkezésünkre álló többlet napenergia forrás „elvész”, hiszen annak ellenértékét nem tudjuk a téli, kevésbé termelékeny hónapokra átvinni.

Ám ha valaki 2023 végéig kulcsrakész napelem-rendszer rendelkezik, élvezni fogja a szaldó elszámolás előnyeit, akkor is, ha jelenleg épp nem tud visszatáplálni a hálózatra. Ez a tilalom ugyanis – amelyet a kormány 2022. november 1-jével hozott – a jogszabályok szerint legkésőbb 2024 őszén teljesen megszűnik.

Mivel az év végéig mindössze bő négy hónap maradt a tervezésre, engedélyek beszerzésére és a kivitelezésre, érdemes olyan napelemes céget választani, amelyik minden szükséges tudás birtokban van, jó szakembergárdával és minőségi alapanyagokkal dolgozik. Az A1 Solar Kft. közel 2000 elégedett ügyféle az országszerte eddig telepített több mint 26 000 napelem panellel garancia arra, hogy profi céggel vágunk bele az energiafogyasztásunkat legalább 25-30 évre meghatározó, a pénztárcánkat hosszú távon kímélő beruházásba. (x)

napelem03.jpg

Fotó: KRQ




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Elkezdődött az utolsó hajrá a Napenergia Plusz Programban
Elindult a Napenergia Plusz Program előregisztrációk visszaigazolása. Több mint 25.000 magánszemély jelentkezett a 66%-os vissza nem térítendő pályázatra, ebből jól látszik, hogy nagy az érdeklődés. Ez nem csak pályázói szempontból igaz, több mint 600 kivitelező cég regisztrációját fogadták el az indulás óta. A rengeteg ajánlat között ügyfélként könnyen elveszhetünk. Ebben a cikkben elmondjuk, mire kell igazán figyelni, amikor napelemes rendszert és kivitelezőt választunk.


Gép- és anyagújdonságok
A jövő hőszigetelése
A viharosan emelkedő energiaárak miatt egyre fontosabb és nagyobb szerep hárul az épületek hőszigetelésére és termikus védelmére. Az alacsony energiafogyasztás leginkább a tetők, külső falak, a padlók és az alagsorok kiváló hőszigetelésével érhető el.


Hírek
Megkezdte működését Magyarország első napelemes tetőcserepet gyártó üzeme
Szeptember 21-én üzembe helyezték Pécsett a több mint 100 éves építőipari nagyvállalat egyedülálló, Terrán Generon napelemes tetőcserép gyárát.


Szerszám-anyag
Nyitottak a magyarok az új energiafelhasználási trendekre
A magyar fogyasztók energiatakarékossági és -használati szokásait vizsgálta a környezettudatos és energiahatékony megoldásairól is ismert Legrand Zrt. A kérdőívre beérkezett válaszokból kiderült, hogy a hazai fogyasztók jártasak az energiafogyasztást csökkentő tippek és a XXI. századi, energiatakarékos megoldások terén, sőt a takarékosság érdekében tenni is hajlandóak a mindennapokban.






Szerszám-anyag

Mínusz 70% energia?










Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság