Szén-dioxid-semleges termékek a fenntartható jövő érdekében

Hírek

Szén-dioxid-semleges termékek a fenntartható jövő érdekében

A Hörmann 2023. január elsejétől a lakásépítéshez használt összes termékét CO2-semlegesen szállítja, beleértve a garázskapukat, meghajtásokat, ház- és szobaajtókat, valamint a tárolóhelyek rendszereit.

CO2-semleges építési elemek a lakásokhoz és kereskedelmi épületekhez

A Hörmann január elsejétől még egy lépéssel tovább megy, és magára vállalja a költségeket, hogy a klímavédelmi projektek támogatásával a lakossági építőipari termékeket, például garázskapukat, meghajtásokat, acélajtókat és -tokokat, házbejárati ajtókat- és beltéri ajtókat, valamint tárolóhelyrendszereket CO2-semlegesen alapkivitelben tudja leszállítani. A kereskedelmi építőiparban használt olyan termékek, mint az ipari kapuk, rakodástechnika, intézményi ajtók és forgalomkorlátozó rendszerek CO2-semleges alapon is kaphatók Németországban. Ezzel a cég az első és egyetlen építésielem-gyártó, amely CO2-semleges termékekkel látja el ügyfeleit, így lehetőséget ad arra, hogy az ügyfelek vásárlási döntésükkel hozzájáruljanak a CO2-semlegességhez.

A Hörmann már 2019 óta évente CO2-mérleget számol a csoport európai gazdasági térségben működő összes gyártóvállalata esetében. A teljes és pontos átfogó értékeléshez figyelembe kell venni a közvetlen és közvetett kibocsátást egyaránt az üvegházhatású gázokról szóló jegyzőkönyvvel alapján. „A vállalati, ill. az egyes termékeket érintő szénlábnyom kiszámítása önkéntes a számunkra, tehát nem törvényi kötelezettségből adódó feladat. Ám ennek köszönhetően pontosan tudni lehet, hogy hol történik a kibocsátás, hol lehet lépéseket tenni a kibocsátás a csökkentése érdekében, ideális esetben teljesen elkerülhető is lesz a kibocsátás”, magyarázza Sarah Osterholt, a Hörmann Csoport fenntarthatósági felelőse.

hormann.jpg

Kisebb és nagyobb lépések a CO2 csökkentése érdekében

A CO2-mérleg kiszámítása alapján a cég klímavédelmi stratégiájának középpontjában a kibocsátás csökkentése és elkerülése áll. Ez azt jelenti, hogy a Hörmann az összes európai gyártóüzemében a villamosenergia-szükséglet egészét valódi ökoáramból fedezi, ennek és számos más intézkedésnek köszönhetően évente több mint 75000 tonna CO2-t takarít meg. A fogyasztás csökkentése érdekében a gyártó többek között intelligens és tanúsítvánnyal rendelkező energiagazdálkodási rendszerre, újrahasznosított papír használatára és az újrahasznosítható anyagok újrahasznosítására, CO2-semleges postai szolgáltatásra, valamint a csomagolóanyagok megtakarítására és újrahasznosítására törekszik. A fennmaradó kibocsátást a vállalat a ClimatePartnerrel együttműködve a megújuló energiák, az erdővédelem és az erdőtelepítés területén megvalósuló, tanúsítvánnyal rendelkező klímavédelmi projektek támogatásával kompenzálja.

A családi vállalkozás bevonja beszállítóit a saját klímavédelmi programjába, és arra ösztönzi őket, hogy maguk is legyenek aktívak. Így aztán már sikerült is beszerezni a beszállítóktól az első CO2-semleges termékeket.

 




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Épített karácsonyfa: környezetbarát és nagyon szép
Fenyőből van, mármint fenyőlécekből ez az épített ünnepi dísz, amelyért nem kellett még egy fát kivágni, ráadásul több éven keresztül szolgál majd és emeli az ünnep fényét.


Hírek
Iskolaidőben is gondolkozzunk környezettudatosan
Rengeteg olyan apróság van a gyerekek környezettudatosságra való nevelése terén, amit különösebb erőfeszítés nélkül szülőként is megtehetünk, és pozitív példamutatással ösztönözhetjük a gyerekeket is: ilyen például az alumínium dobozok szelektív gyűjtése.


Ötletek
Így lehetsz környezettudatosabb az ünnepi vendégségek idején is
A közös étkezések az ünnep talán legkedvesebb részei mindenki számára. Szeretünk ilyenkor bőséget varázsolni az asztalra, ám egy kis odafigyeléssel a pazarlást felválthatja a tudatos gondolkodás is, ami nem csak a pénztárcánknak, hanem a Földnek is jól fog esni!


Gép- és anyagújdonságok
Tavaszi nagytakarítás a kertben
A tavasz a takarítás és metszés ideje, sok hulladék keletkezik a talajon. Környezet- és pénztárcabarát tippek.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság