Éves szinten több mint 59 tonnával csökkenti a műanyagfólia felhasználását a SPAR

Hírek

Éves szinten több mint 59 tonnával csökkenti a műanyagfólia felhasználását a SPAR

Jelentős mennyiségű műanyagfóliát takarít meg a SPAR éves szinten azzal, hogy a logisztikai folyamatok során többször használatos rolli-ponyvával fedi le az áruházakba induló szállítmányok egy részét.

2022. december végéig több mint 35 ezer rolli-ponyva alkalmazását kezdte meg a SPAR. A logisztikai láncban a termékek a raktárból kerülnek az áruházakba, ezeket előbb rollikocsikra helyezik, majd rögzítik. Ez utóbbi folyamat eddig fóliával történt, mostantól viszont ahol lehet, rolli-ponyvát alkalmaznak. A raktárból kamionnal kerülnek az üzletekbe a ponyvával lefedett rollikocsik, majd az üres szállítóeszközök és az összegyűjtött ponyvák visszakerülnek a raktárba, s újra fel lehet ezeket használni a következő szállításnál. 

„Üzleti filozófiánk egyik sarkalatos pontja a környezettudatos működés, emiatt kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a negatív környezeti hatásokat a minimálisra csökkentsük. A rolli-ponyva alkalmazása a cégcsoport-szintű célkitűzéseket is támogatja, miszerint 2030-ig jelentősen csökkenjen a hulladéktermelés, a megelőzés, a csökkentés, az újrahasznosítás és az újra használat révén.  Az áruházaknál keletkező és értékesíthető másodlagos nyersanyagok - papír, műanyag - szelektálása terén a kezdeti 46 százalékos újrahasznosítási arány mára már több mint 70 százalékra nőtt üzleteinkben. Természetesen a legjobb csomagolási hulladék az, ami eleve nem is jön létre. A rolli-ponyva esetében éppen erről van szó: jelentős mennyiségű műanyag fóliát váltunk ki, s helyette egy környezetbarát megoldást részesítünk előnyben” – fogalmazott Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője. 

A SPAR a számítások szerint évente legalább 59 tonnányi műanyag csomagolóanyagot takarít meg az újítással, csökkentve a környezeti terhelést. 

spar.jpg




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Új, környezetbarát csomagolást kapnak a tetőablakok
A VELUX Cégcsoport bejelentette, hogy a tetőablakok csomagolásának 90 százaléka mostantól műanyagmentes, egységes, papíralapú anyagból készül. Mostantól ezt használják az összes népszerű tetőablakhoz: ezzel évente mintegy 900 tonna műanyagot takarítanak majd meg.


Hírek
Kerüljön jó helyre az aludoboz!
Gyűjtő automaták segítenek országszerte, hogy kiürült aludobozainktól környezettudatosan szabadulhassunk meg, ráadásul mi is profitáljunk ebből.


Gép- és anyagújdonságok
Környezetbarát épületszigetelés, faházak szigetelése
A Knauf Insulation Ecose szigetelőanyagok természetes hővédelmet biztosítanak házunknak.


Ötletek
Öko könyvespolc a nappaliban
Környezet- és gyerekbarát könyvespolcot készített a családi nappaliba Huszár Gergely Gödöllőn.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság