A vízvezetékek téliesítésére figyelmeztetnek: az extrém hideg csőtörést is okozhat

Hírek

A vízvezetékek téliesítésére figyelmeztetnek: az extrém hideg csőtörést is okozhat

A vízmérők, valamint a vízvezetékek és a szerelvények téliesítésére figyelmezteti a lakosságot a Magyar Vízközmű Szövetség.

A nem lakott ingatlanoknál is téliesíteni kell

Az MVSZ MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a nem lakott ingatlanoknál fontos a vízhálózat és a vízmérők víztelenítése, valamint a vízmérőakna letakarása, szigetelése. Továbbá a lakott ingatlanoknál szükséges a vízmérőakna szigetelése, illetve azokra a vezetékszakaszokra is kiemelt figyelmet kell fordítani, amelyek kevésbé védett helyen, például pincében, vagy falon kívül találhatóak.

Célszerű ezeket is szigetelőanyaggal védeni, továbbá a kerti csapokat, öntözőberendezéseket vízteleníteni, illetve a fagy enyhülését követően szükséges a vízmérő óra ellenőrzése is. Ugyanis, ha az óra csillagkereke akkor is forog, ha házban minden csap zárt, akkor valószínű csőtörés történt, erről pedig értesíteni kell a szolgáltatót.

A MVSZ téliesítés szemléltetése, könnyebb kivitelezése érdekében elkészített egy kisfilmet, ami ide kattintva érhető el.

counter-g0eb0a9a52_1280.jpg

Fotó: Pixabay, forrás: MTI




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
Hírek
Ezért érdemes télen is napszemüveget hordani
Aki télen nem gondol a szeme védelmére, az úgy tesz, mintha csak tavasztól őszig mosna fogat, az év egynegyedében pedig a fiókban tárolná a fogkefét. Hogy ne kövess el ekkora hibát, olvasd el, miként óvhatod látásodat egész évben.


Hírek
Éves szinten több mint 59 tonnával csökkenti a műanyagfólia felhasználását a SPAR
Jelentős mennyiségű műanyagfóliát takarít meg a SPAR éves szinten azzal, hogy a logisztikai folyamatok során többször használatos rolli-ponyvával fedi le az áruházakba induló szállítmányok egy részét.


Hírek
Energiatakarékosság és megbízhatóság a könnyűszerkezetes házépítésben
A Knauf Insulation mosonmagyaróvári székhelyű partnere a Jövő Háza Bt. 2007 óta épít fa szerkezetű könnyűszerkezetes technológiával házakat.


Hírek
Évi 30,5 kilogramm műanyag csomagolási hulladék jut egy magyarra
Statisztikai adatok szerint Európában az összes műanyag-felhasználás 40 százalékát csomagolásra használják, Magyarországon pedig évi 30,5 kilogramm műanyag csomagolási hulladék jut egy főre.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság