Mindenhol megvédheted a családod a szúnyogok ellen

Hírek

Mindenhol megvédheted a családod a szúnyogok ellen

Az közismert, hogy a kullancsok súlyos betegségeket okozhatnak csípéseikkel, az azonban kevésbé, hogy Magyarországon is megjelentek és egyre jobban terjednek olyan szúnyogfajták, amelyek fertőzéseket terjeszthetnek. Ezért aztán a vízparton, kiránduláson, vagy éppen otthon, a kertben, teraszon is érdemes védekezni ellenük, hiszen akkor vagyunk a legnagyobb biztonságban, ha meg sem csípnek.

Sokféle irtó- és riasztószert lehet ellenük kapni. A legmegfelelőbb kiválasztásánál érdemes végiggondolni, hol akarjuk használni, és milyen hatást akarunk elérni vele. Nem mindegy, hogy az erdőben vagy a teraszunkon szeretnénk védekezni, egy egésznapos kiránduláson vagy egy esti beszélgetésen. Irtanánk-e a szúnyogot, vagy csak távol akarjuk tartani.

Ha nem lakásunkban vagy annak környezetében akarunk védekezni, akkor érdemes riasztószereket alkalmazni a kullancsok és szúnyogok ellen. E szerek között már vannak olyanok is, amelyek egy kistáskában is elférnek, így akár esti sétához vagy kerthelyiséges vacsorához is magunkkal vihetjük. Hagyományos, közismert hatásmechanizmusú és kiszerelésű szer a PROTECT® szúnyog- és kullancsriasztó aeroszol, illetve a PROTECT® Ranger szúnyog- és kullancsriasztó aeroszol, amely 3-5 órán keresztül tartja távol a vérszívókat. Bőrre, illetve ruhára kell fújni és szétdörzsölni. Van belőle természetes rovarriasztó hatóanyagot, eukaliptusz olajkivonatot tartalmazó változat is, a PROTECT® Natural szúnyog- és kullancsriasztó permet. Újdonság a gyerekek számára kifejlesztett PROTECT® Junior szúnyog- és kullancsriasztó, amely szintén természetes eredetű hatóanyagot, az eukaliptuszfa olajának kivonatát tartalmazza, és már 6 hónapos kortól használható.

Az otthoni teraszon, lugasban eltöltött estén a testre fújható riasztószerek mellett használhatunk PROTECT® szúnyogirtó spirált is, amelynek a füstje akár 4 órán keresztül is távol tartja ezeket a kellemetlen rovarokat.

ötletmozaik.jpg

Van már kombinált szer is a védekezésre, amelynek kettős hatásával elérhető, hogy a szerrel érintkező rovarok elpusztuljanak, a benne levő illanó hatóanyagok pedig távol tartsák a többi vérszívót a kezelt felületek által határolt területtől. A PROTECT® Barrier rovarirtó aeroszol ráadásul minden ház körüli repülő- és mászórovar ellen hatékonyan véd. Zárt helyen és a ház körüli terekben (terasz, erkély, balkon, lugas) csótányok, hangyák, legyek és szúnyogok távoltartására és irtására egyaránt alkalmas, alkalmazásával láthatatlan szúnyoghálót vonhatunk a védendő terület köré.

A szúnyogok elleni védekezésnek fontos része a megelőzés, és ennek érdekében mi is sokat tehetünk, ugyanis a kertben található bármilyen vízgyűjtő keltetője lehet a vérszívóknak. A szúnyoglárvák fejlődését és a bábok kifejlett rovarrá átalakulását gátolja a PROTECT® szúnyoglárva-irtó permet és a PROTECT® szúnyoglárva-irtó tabletta. Ha ezekkel a szerekkel kezeljük kisebb nagyobb vízgyűjtőket az esővizes hordótól kezdve a virágalátétig, akkor elkerülhetjük, hogy a saját kertünkben neveljük fel a bennünket támadó szúnyogok nemzedékeit. (x)




hirdetés

EZT IS Ajánljuk
csináld magad
Hegesszünk sütögetőt: grillező hidroforból
Sütögetőt a leggyakrabban bontott téglából készítenek. Vannak azonban más lehetőségek is, például a régi hidrofor, bojlerbelső vagy akár egy nagy vascső darabjának felhasználásával. Gergely Gábor előbbit választotta.


csináld magad
Polikarbonát terasztető építése: könnyű, átlátszó, véd esőtől, hótól
A terasz kora tavasztól késő őszig a család legkedveltebb tartózkodási helye, ahol eszünk, pihenünk, vagy egyszerűen csak elvagyunk. A tűző napsütés és eső ellen azonban jó, ha tető is van fölötte. Lássuk, hogyan erősítsük a tartószerkezetre.


Kert-balkon
Hűsölő négylábúaknak kánikula ellen
Essen egy kis szó az emberek kényelme után az állatok kényelméről is – gondolta Parti Éva olvasónk Veresegyházán, és viszonylag kis kertjében egyetlen nap alatt megépítette hőséget nehezen tűrő kutyájának ezt az egyszerű, de funkcionális hűsölőhelyet.


Ötletek
Raklapokból építette meg a családi medencét
Rendhagyó megoldással állt elő egy TikToker: a kreatív férfi raklapokból épített medencét az udvarra.
















Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.





ötletmozaik.hu © 2024

minden jog fenntartva




Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság