Locsolótömlő dob saját kezűleg

Szerszám-anyag

Locsolótömlő dob saját kezűleg

A kocsimosáshoz használatos locsolótömlőt tartja Borvendég János (Tatabánya) ezen a saját kezűleg készített tömlődobon. Mint írja, az új elég drága, ráadásul rendes nagyságúból többnyire csak lábon állót lehet vásárolni. Az egyszerű, felakasztható tömlőrendezőre viszont csak rövid locsolótömlőt lehet felrakni, ráadásul figyelni kell rá, hogy a tömlő ne csavarodjon. A képen látható a garázs oldalfalára van felszerelve, télre leemelhető, kis helyet foglal, 40 m 1/2"-os tömlő van rá feltekerve.

Az anyagszükséglet és az összeállítás menete a következő:
- 2 db 45 centi átmérőjű tömlődob-oldal: 10 mm vastag OSB lap, a kerítésfestésből megmaradt lazúrral kezelve
- a két doboldal között 20 centi átmérőjű, 16 cm hosszú PVC cső, amelyet 3 db M6-os menetes szár tart az OSB oldalak között, oly módon, hogy a PVC cső belsejében van a 120 fokban elosztott három menetes szár, mely pozícionálja is a PVC csövet, illetve a két kör alakú doboldalt is összefogja.


- a tengely egy sziloplasztos doboz M10-es menetes szárral egy OSB korong és egy 5×10×36 cm-es fenyőléc közé szorítva. Ez a fenyőléc van két csavarral a falra rögzítve. A korong átmérője nagyobb, mint a sziloplasztos doboz átmérője, viszont kisebb mint a doboldalak közepén található furat átmérője, így forgatás közben nem csúszik le a tengelyről, de leemelhető a dob a tengelyről (pl. a tél kezdetével).


- a fogantyú a feltekeréshez pedig egy régi, már elromlott felsőmaró fogantyúja.

EZT IS Ajánljuk
Gép- és anyagújdonságok
Tökéletes hőszigetelő
Az energiaárak növekedése indokolja, hogy minden területen takarékoskodjunk az energiafelhasználással. Ennek egyik legegyszerűbb formája az ajtók és ablakok jó hőszigetelése, amelynek jótékony hatását elsősorban télen érezzük. Hiába szerezzük azonban be a legjobb hőszigetelési mutatókkal felvértezett drága nyílászárókat, ha beépítésük során nem ügyelünk a keret körül felhasznált tömítőanyagok jó minőségére. A szakemberek által használt purhabokat, tömítőket és ragasztókat gyártó Selena vállalat Tytan termékei ehhez nyújtanak hatékony segítséget.


Gép- és anyagújdonságok
Egyre nagyobb zajban élünk
Megfelelő hangszigeteléssel csökkenthető otthonaink zajszintje.


Gép- és anyagújdonságok
Így építse fel álmai CSOK-os otthonát
A családok számára nagy segítséget jelent otthonuk felépítéséhez a 10 millió forintos CSOK-támogatás és a hozzá igényelhető 15 millió forintos támogatott hitel. De...


Szerszám-anyag
5 tipp, hogy sikeres legyen a lakáseladás
Van, hogy akkor is érdemes barkácsolnunk, ha nem magunk használjuk majd az elkészített dolgokat. Például eladásra szánt ingatlanunkat érdemes felújítanunk és átrendeznünk, hiszen minimális befektetéssel is nagy változást érhetünk el.


Gép- és anyagújdonságok

20 éve a közös úton


Gép- és anyagújdonságok

Csomagolást váltott a Poli-Farbe Platinum


Gép- és anyagújdonságok

Karácsonyi hangulat
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság