Tetőtéri szekrény készítése

Otthon-bútor

Tetőtéri szekrény készítése

Sokáig kihasználhatatlan volt Horváth Anikóék tetőtéri szobájának egyik sarka a tetősík alatt, amíg ki nem találták és meg nem építették a képeken látható beépített szekrényt, amelynek fő erénye a maximális anyagtakarékosság.

A megvalósítás során elsődleges szempont az ár volt, így a szekrény belseje oldalfalak nélküli, csak 4×3 cm-es fenyőlécekből áll, olyan önhordó keretet adva, amely nincs a padlóhoz vagy falhoz rögzítve, így bármikor nyom nélkül szétszedhető. A pontos méretezés miatt így is tökéletesen kitölti a helyet, és stabilan áll.

A keret és az ajtók fenyőanyaga valójában a legolcsóbb tetőléc, amelyet szépen gyalulva és alapos csiszolás után használtak fel.

Az ajtók keretéhez 4×2 cm-es léceket használtak, amelyeket erős zsanérral rögzítettek a keretre, és zsanér tartja össze az ajtó két felét is. Így a tető alatti falkiugrónál is elfér kinyitva az ajtó, és érdekesebb, szebb is a nyitása. Minden rögzítést – mivel nem volt komolyabb asztalosipari tapasztalatuk – egyszerűen csavarral (átlapolás, tipli nélkül) oldottak meg.

Az ajtók belső felére enyhén elasztikus anyagot feszítettek tűzőgéppel, és a bal sarokban lévő kiugrót is ezzel fedték. A polcok a legolcsóbb fehér laminált bútorlapok, így a laminált felületbe biztosan nem akad bele semelyik ruha szála.

Akasztórúdnak egy vaskosabb szerszámnyelet vettek, és egyik oldalán egy csavarral rögzítették a maradék faanyagból kivágott „kengyelhez”. Végül mágneszárak kerültek az ajtók felé, fenyőfa fogantyúk kívülre, valamint egy kis rejtett világítás a felső léc alá – és kész. Ennél olcsóbb szekrénymegoldás nincs – ráadásul szép is!

EZT IS Ajánljuk
Ötletek
Tolóajtós cipőszekrény
Amikor ideje engedi, előszeretettel rajzol, tervez Héja Tamás Besenyszögön. Ez a retróba oltott technó (kicsit már cyberpunkba hajló) szekrény is így született.


Otthon-bútor
Cipőszekrény gyorsan és egyszerűen
Az előszoba egyik fontos bútordarabja a cipőszekrény. A legtöbb bútoráruházban több fajta közül választhatunk, de előfordulhat, hogy sem a szín, sem a méret nem stimmel.


Otthon-bútor
Megújult komód, fiókos szekrény
Sok helyen vásárolhatunk kedvünkre régi bútorokat. Ha a nagyszülők, szülők pincéjében nincsen régi, felújításra váró komód, használt bútokereskedésben biztosan találunk. A következőkben öt különböző stílusú és állapotú bútor felújítási ötletét ismertetjük.


Ötletek
Helykihasználó előszobai beépített szekrény
Az előszoba beugróját alakította szekrénnyé Major Tamás Veresegyházon.


Otthon-bútor

Modern konyhapolc


Otthon-bútor

Háromszögpolc


Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság