Esélyt se adjon a penésznek

Otthon-bútor

Esélyt se adjon a penésznek

A penész a környezetünkben bárhol megtalálható egyik leggyakoribb allergén, melyet nem tekintünk veszélyesnek, csak borzasztó csúnyának. Egy olyan gombafaj, mely megtalálható a levegőben, de csak akkor telepedik meg, ha táptalajra talál. Ám ha ez meg van, akkor sajnos nem válogat: megtelepszik minden felületen.

Pontosan ezért a fürdőszobája igazi élővilágot jelent a penészgombáknak.

A rossz hír pedig az, hogy a penészesedés először otthonát támadja, majd később Önt és családját is, aminek akár súlyos következményei is lehetnek!
 
A rossz közérzettől a fulladásos rohamokig, a tüsszögés, orrfújás, könnyező szem mind kifejezetten a penészgomba jelenlétére utaló tünetek.
A penészgomba a belélegzés során bekerül a szervezetbe, ahol megtelepszenek, szaporodnak. Ha gyenge a szervezet védekezőképessége, akkor pedig alattomosan, azonnal támadásba lendülhetnek.
 
De a kialakulás esélyét csökkenteni lehet, hiszen a penész elleni küzdelem egyik leghatékonyabb módszere a minőségi építő és – szigetelőanyag.
 
Az egyik legcélszerűbb megoldás a nedves helyiségekben olyan fugázóanyag alkalmazása, mely penészedés- és gombásodás gátló anyagot tartalmaz, hogy ne tudjon megtelepedni a penész.
 
Ilyen fugázóanyag a Mapei Kft. megújult Ultracolor Plus fugázóanyaga, melynek nevében a Plus jelölés jelenti azt, hogy penészedésgátló BioBlock adalékszereket tartalmaz, melyek meggátolják a penészgombák megtelepedését.
A termék DropEffect vízlepergető tulajdonságokkal is rendelkezik.
 
 
Az Ultracolor Plus az egyetlen olyan fugázó a piacon, amelyben egyben megtalálhatóak azok az előnyök és előnyös tulajdonságok (mint például a vízlepergető /DropEffect/ és penészedésgátló adalékok /BioBlock/) melyek a többi gyártó fugázóiban legfeljebb külön-külön, más-más fugázóanyagokban vannak jelen.
 
Ha gyönyörű szép, foltmentes fugázóanyagot szeretne álmai járólapjához, akkor válassza az Ultracolor Plus fugázóanyagot.
 
 
A további előnye, hogy gyorskötésű és gyorsszáradású anyag, így nem lehet gond, ha rövid idő alatt szeretné igénybe venni felújítandó burkolatát.
 
A 26 gyönyörű színben kapható fugázóanyag bel-és kültérben használható, maximum 2 cm fugaszélességhez.
 
Teljesen mindegy, hogy milyen gyakran fogja tisztítani ezzel a fugázóval készült felületet, az antibakteriális védőanyag nem fog kioldódni a termékből.
 
www.mapei.hu
EZT IS Ajánljuk
Hírek
Az építőiparnak válaszokat kell adnia az éghajlatváltozásra
Az éghajlatváltozás miatti elvárások hatására jelentős változásokon esett át az építőipar.


Szerszám-anyag
Ingyen tipp gázszámlája csökkentésére
Megfelelő hőszigeteléssel nemcsak az Ön havi költségei csökkennek, de a környezetet is védi, a páralecsapódást is elkerüli, és házának értéke milliókban kifejezhetően megnő. Érdemes tehát foglalkozni ezzel a témával.


Szerszám-anyag
Így használd szakszerűen a purhabot
Megoldást keresel az új ajtó rögzítéséhez? A tökéletes beépítéshez egy jó purhabra lesz szükség, amit szakszerűen használva az eredmény tartós és esztétikus lesz. 


Otthon-bútor
Bántja a szemét a penész?
A MAPEI kifejlesztette Önnek a tökéletes megoldást a falon megjelenő penész ellen. A Silancolor Plusz Rendszer ideális és tartós védelmet nyújt a konyhák és fürdőszobák penészedése ellen.


Gép- és anyagújdonságok

Nem akarnak építeni a fiatalok
Fizessen elő a magazinra!

Havonta megjelenő lakásfelújítással, átalakítással, építkezéssel, kertrendezéssel valamint számos egyedi barkács- és javítási ötlettel, tanáccsal szolgáló színes magazin.Fizessen elő digitálisan!

ötletmozaik.hu © 2020

minden jog fenntartva
Hírek csináld magad
Otthon-bútor Kert-balkon Szerszám-anyag Gyerkőc
Gép- és anyagújdonságok Ötletek Építési bajnokság